Имам чувството, че тия духалки много сушат въздуха и трябва да се мисли за овлажняването му.
Когато ги пускаш само за час-два, колкото да поразчупят въздуха преди лягане, не успяват да изсушат кой знае колко...
Ако отопляваш повече време обаче, тогава трябва да се вземат мерки... обикновено някакъв съд с вода,(тава например) дава добри резултати - изпарява се водата и се поддържа нивото на влага ...
Мислела съм за духалка, но съм забелязала, че наистина бързо топлят, но и бързо се охлажда отново след като се изключат, а и освен това харчат ток колкото няколко PC-та... Номерът с водата го прилагаме в София, където ползваме съмнителните и доволно скъпоструващи услуги на топлофикация и върши работа, но май ел.радиаторът е най-икономичен, пък и топли.
Вчера за първи път го включих, щото навън беше сигурно -10 градуса и смело мога да кажа, че и вътре не е било много повече (тук блокът е студен, стените са студени - никой не отоплява, целокупната пенсионерска популация няма пари за ток, да не говорим за топлофикация, та студът се е просмуквал и в самите стени от десетилетия насам) и като прибавим и 4-те одеала и 4-те ката дрехи, спах като къпана
.
Да разкажа как мина чернодробното този път.
Е, за мое учудване стане не съвсем по класическия начин. В сряда менюто беше обичайното - сутринта цитрусов фреш, чай; през деня плодове, за вечеря - салата; към 9 почнах да пия зехтин със сок лимон и грейпфрут (изпих към 150 мл, не можах повече), сложих грейката и към 11 си легнах. Не беше готино - не можах да спя, беше ми студено, имах някакви макар и слаби болки в стомаха и червата, а и трябваше да внимавам с електрическата възглавница и да я изключвам от време на време, че тия неща са по-несигурни от утринен летен облак (един път така си прогорих дупка в чаршафа, след като бях оставила едно таквоз чудо да работи цялата нощ!)... Въобще, не мигнах кажи-речи цяла нощ, а вчера цял ден ми се гадеше и не се чувствах добре. Чак към ранен следобед успях да се вдигна от леглото... Ходих до тоалетната няколко пъти, пих и чайче от сена, но излизаха (с извинение) само някакви "овчи" работи. С триста зора хапнах една кисела ябълка, а вечерта - салата от две глави цвекло и една краставица, поръсени с джинджифил и черен пипер. Радиаторът пуснах за цял ден, защото наистина ми беше много студено. Вечерта направих малко сгряващи асани и друга гимнастика и си легнах.
Едва тази сутрин камъните излязоха - с отварянето на очите се изстрелях в тоалетната. И друг път съм забелязала, че при мен този процес тръгва малко по-бавно (при първото чернодробно почнаха да излизат едва на другия ден, следобед), но може би така е по-добре. Явно допълнително съм си помогнала с цвеклото и другите работи (хубаво, че не минах веднага на картофи на пара, или нещо подобно, както ми минаваше през акъла), а може би е трябвало и да пусна малко допълнителна топлина с радиатора - иначе организмът може би е прекалено "втвърден" от студа, свива се и задържа токсините. Също така, установих, че вземането на слабителни и дори клизмите при това пречистване са излишни (поне по мое мнение) - организмът сам си върши работата идеално, когато намери за подходящо и пак по същия начин сам прекратява процеса
. Днес дотук съм изпила сока на един изцеден грейпфрут и един топъл чай. После изядох няколко мандарини и след малко мисля да си направя салата "метличка" и не бих се учудила ако камъните продължат да излизат по напълно естествен път.
Та, това е, в общи линии
. Днес се чувствам много по-добре - и слава богу, щото имам да чистя, да приготвям багаж, че утре пътувам за Голямото село, и какво ли още не...
Поздрави!