Отдавна не съм писала, не поради липса на желание, а поради липса на време. Уча до припадък по всичко от последните 4 години и вече ми е дошло до "ей тука" (показвам с ръка
). Още една седмица и ще се свърши, ама дотогава имам бая работа все пак
. Поне съм на спокойно място, чист въздух, мога да изляза и да чета навън в някой парк или градинка и не оглушавам от шума на коли и не дишам изпарения от ауспуси
.
Да си призная, че, вдъхновена от започнатата тема за сухото гладуване, захванах едно и реших да го направя по-продължително - днеска ми е 7-ми ден. И, много интересно, но не съм се вмирисала на ацетон, както обикновено (или поне не много) и засега се чувствам отлично. Не се притеснявайте, в мига, в който усетя, че ми идва нанагорно, ще спра
. Правя го главно за концентрация и усилване на умствената дейност - има ефект; както и за икономия на време и средства
. Естествено, по някое време пак ми потекоха лигите за диня и пъпеш (и череши има още, и то хубави, а и кайсиите тръгнаха вече
), но за някой и друг ден няма да свършат... За съжаление пак ми се припиха и безалкохолни
- донякъде си го обяснявам с неприятния вкус и сухотата в устата (разните кока коли и прочие са газирани, бъкани с "нула-калорийни" подсладители и всякакви аромати и оцветители, та крайният резултат е нещо хем студено, хем сладко и, донякъде, освежаващо - поне създава илюзия да е такова, в първия момент, а при условия като сухо гладуване, мозъкът инстинктивно мечтае за такива неща). Хубавото е, че именно в такова положение човек се научава да си наложи волята и да разбере, че това са все някакви глезотии на ума, а не истински физеологични нужди. Тялото много добре се грижи само за себе си (това го разбирам по тонуса си, начина по който се чувствам, всичко) и каквито и прищевки да пуска мозъкът, трябва да умеем да разграничим нещата и да ги контролираме - а това най-добре се постига с практика
.
Та това е в общи линии... Айде, отивам да уча - молете се за мен, скъпи съфорумци... А като мине изпитът, ще ви черпя сурова торта (вече се научих да правя
)
. До скоро!