Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Гневник... на Вики (не много гневна)  (Прочетена 160002 пъти)

Svetlio

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1133
    • MMS BULGARIA
Re:Гневник... на Вики (не много гневна)
« Отговор #380 -: 28-09-2010, 13:02:00 »

И аз съм така Вики. Сега се уча на една програма, да пиша с 10 пръста и пиша, пиша и блокирам, па като отцепя ???
Почивам малко и пак пиша, пиша  tooth
Активен

Даниела

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1580
« Отговор #381 -: 28-09-2010, 13:08:37 »

Вики, много ти е вкусно вчерашното меню  :essen:... и сядай да пишеш, колкото по-бързо го направиш тоя превод по-добре  ;D
Активен

Томирис

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1170
  • Лунатик!
« Отговор #382 -: 28-09-2010, 15:08:27 »

"Бонус" не го ли спряха от производство преди година някъде? Има един "Тонус", който е предшественик и е уж "оригиналния" вариант.
Активен
"Ето добрите и праведните! Кого те ненавиждат най-вече? Оногова, който разтрошава техните скрижали на ценности, разрушителя, престъпника, а това е творецът"

Даниела

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1580
« Отговор #383 -: 28-09-2010, 17:07:50 »

и аз ям понякога бонус, много го обичам отгоре с една лъжица тиквено масло и шарена сол ;D
Активен

Buku

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 897
  • :)
    • юнак-паликлечко
« Отговор #384 -: 29-09-2010, 12:14:12 »

Не знам, би трябвало да са го спрели, но баща ми го е намерил от някъде  :surpris_23:. Олеле, ми аз сега да не би да съм "outlaw"? :whistling2 - emotloader: tooth

Приключих най-сетне с превода и сега ще го предавам, че да се опарича малко (това беше и главната цел). Но преди това ще си хапна диня - докато още има  ;).
Активен
Мойсей казал, че всичко е от Бога, Платон - всичко е от главата, Иисус - всичко е от сърцето, Маркс - всичко е от стомаха, Фройд - от нещо малко по-надолу, Айнщайн - всичко е относително.
------
Господи като си прибрал грешните, вземи прибери и смешните!

beelee

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 690
  • fantomiss
« Отговор #385 -: 29-09-2010, 14:02:08 »

Ако не е оня с конопа, няма страшно  :police: tooth Скоро и аз си взех бонус, от зърнения...не ми се ходеше до Слънце и Луна. Не е лошо хлебчето, но е с мая...

Не мога да не споделя колко невероятно добре се чувствам, живеейки самостоятелно... Включително и по отношение на храненето.
Не знам само аз ли съм така, сигурно звучи смешно, но не мога да гледам пълен хладилник
...
С една дума - друго си е като си на спокойствие! :Content_22: :love_028:

И аз съм същата, даже преди да замразя боровинките само на кучето храната държах вътре...което не е добре, понякога замръквам и забравям напълно. От друга страна е много добре, защото няма кой да купува храна със съмнително качество или откровен junk. Когато се отделиш е много по-лесно да се храниш адекватно, при мен го имаше и проблема с постоянното одумване...

Вики честит нов дом!
Аз съм царица на балансираното и разумно пазаруване. Винаги си правя план какво ще консумирам за седмицата и само това купувам. Нищо не изхвърлям.

Деси, това ми е заветната цел!  :bleh Преди време започнах да си правя точно счетоводство и забелязах, че единствените неточности идват от бюджета за храна. И аз пазарувам по списък винаги, но обикновено са разни домашни потреби. Утре чакам заплата и почвам, вдъхнових се :)
Активен
Не всички са на мястото си в този форум...

Buku

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • юнак-паликлечко
« Отговор #386 -: 30-09-2010, 14:13:27 »

Утре мисля да правя Шанкх Пракшалана - отдавна не съм "чистила къщата" и ми се струва, че няма да е излишно.
Иначе днес менюто (дотук) е: чепка грозде и 5-6 сини сливи сутринта; към 11 - сок от целина и 1 домат; обяд - салата от сурово броколи, 2 домата, 3 корнишончета и към 100 гр извара. Напоследък взе да ми харесва изварата (особено една руска от магазина за руски стоки "Брезичка"), пък и е по-полезна от другите млечни продукти, май ако ми се прияде сирене или кашкавал, имам още една алтернатива освен тофу-то ;).

Взех си парите от превода  ;D. Много са доволни, което беше най-желаното (И как няма да са доволни - нали виждам какво е нивото (общото)... Разни уж квалифицирани преводачи масово превеждат книги и друга литература с Гугъл-преводача  :o. Падането на летвата е просто потресаващо). Дано това да стане повод да пратят още работа скоро... :Content_22:
Разни хора си правят устата да ми пращат и ученици за индивидуални консултации, но засега още се колебая  :surpris_23:. Ще видим, има време - светът не е създаден за 1 ден.
Активен
Мойсей казал, че всичко е от Бога, Платон - всичко е от главата, Иисус - всичко е от сърцето, Маркс - всичко е от стомаха, Фройд - от нещо малко по-надолу, Айнщайн - всичко е относително.
------

desi82

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1408
  • Ние сме това, което ядем!
« Отговор #387 -: 30-09-2010, 15:06:49 »

Вики и аз мисля да правя скоро шанката! Обаче какви бяха другите възможности за захранване освен белия ориз? Имам предвид ти какво беше пробвала че съм забравила?
Активен

Zloqd

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1374
« Отговор #388 -: 30-09-2010, 15:29:18 »

Картофите на пара са добра храна за захранване, но за да станат добри за целта трябва първо да се обелят, ако са едри да се срежат на две и водата под тях не трябва да завира, а да къкре лекичко в продължение на около час. Така се освобождават всички нитрати и слузообразуващи вещества от картофа и остават във водата отдолу.
Активен
Умният човек знае как да излезе от затруднена ситуация, а мъдрият знае как да не попада в нея - даоска поговорка

Buku

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • юнак-паликлечко
« Отговор #389 -: 30-09-2010, 15:36:08 »

Деси, аз досега винаги кафяв ориз съм ползвала - не е задължително да е бял, просто трябва да е много хубаво сварен (или приготвен на пара), така че да омекне и да не дразни. Други варианти са също така добре сварени моркови, или леща.
Ако не искаш да консумираш от тези неща, можеш да си направиш и зеленчуци на пара. А в краен случай - дори плодове, но от най-неутралните (обелена ябълка, или банан). Аз съм го правила и не съм имала проблеми. Въпросът е да е нещо колкото може по-неутрално, за да не се раздразнят червата, които след процедурата са доста чувствителни.
Активен
------

Buku

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • юнак-паликлечко
« Отговор #390 -: 03-10-2010, 19:16:32 »

Е, пракшаланата я направих чак днес - няколко сутрини поред се наложи да изхвърчам от нас по задачи, почти веднага  >:(. Но пък днес имах възможност да си седя вкъщи целия ден - идеалния вариант. Направих съответните неща (води, упражнения), взех после един топъл душ (както ми беше студено) - толкова е прекрасно да се изкъпе човек и отвън, и отвътре, чувстваш се като прероден... И след 1 час се захраних - за първи път го направих с булгур, а не ориз или леща - просто защото това имаше вкъщи - и мисля, че свърши идеална работа (преди това много добре го запарих, че да омекне). По-късно през деня си ядох нормално - салата.
Течности - пак към два литра... Още половин час след процедурата, не издържах и изпих два чая, та като се почна един кенеф... Половин Вики отиде, барабар с резултата от преди това  tooth.
Спорт - гимнастика, малко, слаба работа днес. Бях леко отпаднала.

Толкова се радвам, че утре народът е на лекции, а аз - не  :Content_4 - emotloader:. Нях нях нях нях! :bleh
Така или иначе не ми липсват ангажименти... Но все пак ще успея и да си седна на долницата и да прочета няколко книги, на които се каня от месеци наред  :-[. Чудя се кога да си пътувам пак за Горна, но май ще е другата седмица...
Активен
------

desi82

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1408
  • Ние сме това, което ядем!
« Отговор #391 -: 04-10-2010, 17:58:23 »

Злояд и Вики благодаря за отговорите!Аз днес направих шанката и се захраних с 2 банана да видя какво ще се случи! Ами всичко е наред за сега.
Активен

Val

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 519
  • "Бог е дал на хората храната,дяволът - готвачите!"
« Отговор #392 -: 05-10-2010, 00:09:23 »

А къде е моя пост ? Питах нещо в дневника на Вики снощи, а пък сега не го виждам?
Активен

Вери

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна
« Отговор #393 -: 05-10-2010, 04:49:57 »

Явно си мислила да питаш. :)
Няма нищо изтрито твое, проверих.
Активен

Val

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 519
  • "Бог е дал на хората храната,дяволът - готвачите!"
« Отговор #394 -: 06-10-2010, 08:24:01 »

Сигурна бях , че така ще се окаже. Защото ми се случва за втори път да си търся пост tooth. Явно преди да си легна съм вече доста спяща и на другия ден се чудя къде ми е питанката , хахаха... :D
Активен

Buku

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • юнак-паликлечко
« Отговор #395 -: 06-10-2010, 13:45:19 »

Е,споко, и на мен все по-често ми се случва да си мисля нещо, а да забравя да го свърша  :D. Вчера поне на 2-3 пъти се сетих, че трябва да си изключа лаптопа, ама тъй и не го направих  :whistling2 - emotloader:. И по някое време чувам мрънкането на баща ми: "Викиии, тате, пак си си оставила компютъра включеееен! Нали ти казах да не правиш такааааа!...  :pensif_29:", и си викам "Ма как, аз нали го изключих?" :surpris_23:  tooth.
Активен
------

Buku

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • юнак-паликлечко
« Отговор #396 -: 12-10-2010, 19:51:00 »

Сядам да попиша нещо, че ще ми мухляса дневникът...
Подготвям с пълна пара предстоящото пътуване - и зимуване... Новият ми дом не е бил отопляван по никакъв начин от години (ни топлофикация, ни печки, ни духалки - нищо!), следователно, зимата - студ, та дърво и глави се пукат! За щастие се оборудих с електрически радиатор, остава само и една мини-печка... И после да докопам двама-трима яки, гърдати и разюздани хамали да ми ги транспортират дотам  :weight_lift: :whistling2 - emotloader:.
Иначе - скука... Менюто днес беше 3 ябълки, 1 пъпеш и 1 филийка от един немски хляб със зърна и семена (не в този ред, разбира се). Нищо друго не ми се ядеше, то и щото не съм излизала, заради това тъпо време (вярно, че няма лошо време, а само лошо облекло, ама...  :whistling2 - emotloader:).

Интересно ми е какво мислите по въпроса със здравните осигуровки? В сми, вдъхнових се от един отдавнашен пост на ДарбиМак да повдигна темата - дали не трябва да се намалят здравните вноски на хора в добро здраве? ??? Логично, този въпрос почна да ме вълнува, откакто (след напускането на университета) се осигурявам сама... От една страна, неправдата от факта, че хора, които нямат грам култура на хранене, водят заседнал живот и за всеки дребен проблем тичат до аптеката или джипи-то, плащат толкова, колкото и тези, които не правят тези неща, стараят се да се грижат за здравето си и не са посещавали лекар от десетилетия насам, е очеизбождаща. От друга страна винаги може да изникне нещо, точно когато най-малко очакваме... Преди няколко месеца зъболекарката ми изчисти зъбния камък. Е, това малко удоволствие е някъде към 60 лв (ако не повече), а ако не си здравно осигурен, излиза още по-солено! Същото беше когато преди броени дни баща ми се беше изплашил от рак на гърлото - е, изследванията показват, че няма нищо обезпокоително (чукам на дърво, или на главата си), но пак трябва да се плащат луди пари ако не си здравно осигурен...
Уфф... Абе, и така и така, май няма да се промени положението в близките 20-тина години  :(.
Активен
------

Buku

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • юнак-паликлечко
« Отговор #397 -: 17-10-2010, 10:10:56 »

Днес съм на сокове - сутринта (към 9) 300мл от 1 грейпфрут и 1 портокал; към обед (вероятно) цвекло и морков; вечерта съм го планирала да е смес от доматен и краставичен, но може и да импровизирам...
Вчера пък правих плодов ден (3 големи ябълки, 1 банан, 1 портокал и няколко парчета тиква, леко приготвена на пара - за целия ден, плюс поне 2 литра вода и чай). Не знам защо, просто така ми дойде - струва ми се, че организмът ми има нужда да поразтовари малко - донякъде от психическото напрежение последните дни... Донякъде и физически усещам, че имам нужда да се попречистя от някои неща, откакто съм в София... Не е всеки ден, но на 2-3 дни пийвам по чашка от кафето на мама, защото го прави прекрасно  :love_007:. Не е хубаво, ама като си тръгна, така и така няма да има  tooth.
Абе, с нетърпение очаквам вече да идва време да се махам оттук, но не зависи само от мен, за съжаление  :( >:(.
Активен
------

Zloqd

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1374
« Отговор #398 -: 17-10-2010, 12:26:23 »

Деси, аз досега винаги кафяв ориз съм ползвала - не е задължително да е бял, просто трябва да е много хубаво сварен (или приготвен на пара)
Първия ми опит да направя ориз на пара излезе несполучлив - зърната не омекнаха а само се слепиха и се наложи да го доваря. За сметка на това боба и лещата станаха много добри на пара.
Активен
Умният човек знае как да излезе от затруднена ситуация, а мъдрият знае как да не попада в нея - даоска поговорка

Вери

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна
« Отговор #399 -: 17-10-2010, 15:34:21 »

Ориза как го направи на пара? Ние имаме отделен съд към уреда на пара, в който слагаме ориз + вода.
Активен

Страницата е създадена за 0.115 секунди с 22 запитвания.