Сядам да попиша нещо, че ще ми мухляса дневникът...
Подготвям с пълна пара предстоящото пътуване - и зимуване... Новият ми дом не е бил отопляван по никакъв начин от години (ни топлофикация, ни печки, ни духалки - нищо!), следователно, зимата - студ, та дърво и глави се пукат! За щастие се оборудих с електрически радиатор, остава само и една мини-печка... И после да докопам двама-трима яки, гърдати и разюздани хамали да ми ги транспортират дотам
.
Иначе - скука... Менюто днес беше 3 ябълки, 1 пъпеш и 1 филийка от един немски хляб със зърна и семена (не в този ред, разбира се). Нищо друго не ми се ядеше, то и щото не съм излизала, заради това тъпо време (вярно, че няма лошо време, а само лошо облекло, ама...
).
Интересно ми е какво мислите по въпроса със здравните осигуровки? В сми, вдъхнових се от един отдавнашен пост на ДарбиМак да повдигна темата - дали не трябва да се намалят здравните вноски на хора в добро здраве?
Логично, този въпрос почна да ме вълнува, откакто (след напускането на университета) се осигурявам сама... От една страна, неправдата от факта, че хора, които нямат грам култура на хранене, водят заседнал живот и за всеки дребен проблем тичат до аптеката или джипи-то, плащат толкова, колкото и тези, които не правят тези неща, стараят се да се грижат за здравето си и не са посещавали лекар от десетилетия насам, е очеизбождаща. От друга страна винаги може да изникне нещо, точно когато най-малко очакваме... Преди няколко месеца зъболекарката ми изчисти зъбния камък. Е, това малко удоволствие е някъде към 60 лв (ако не повече), а ако не си здравно осигурен, излиза още по-солено! Същото беше когато преди броени дни баща ми се беше изплашил от рак на гърлото - е, изследванията показват, че няма нищо обезпокоително (чукам на дърво, или на главата си), но пак трябва да се плащат луди пари ако не си здравно осигурен...
Уфф... Абе, и така и така, май няма да се промени положението в близките 20-тина години
.