Моите съболезнования за разправиите с вашите, Вики... знам от личен опит какво е...
Ако вземеш твърдо решение в себе си да не им се ядосваш, може и да успееш някой ден да се окажеш "над нещата".
Благодаря, всъщност горе-долу така постъпих... и май имаше ефект
.
Естествено, минахме през всичките дежурни етапи при подобна ситуация - първо беше класиката в жанра на родителските напътствия: "Прави каквото искаш" (не знам има ли родител, който да НЕ повтаря тая фраза всеки път, когато децата направят или поискат да направят нещо, не така, както му се харесва
), ама на нея вече съм й свикнала
. Като разбраха, че не ми минават на мене тия с "Прави каквото искаш" и производните му, почна се "план Б" - цупене, мръщене и разминаване из къщи в стил "ощипана момЪ", уж почти пълна немилост и въоръжен до зъби неутралитет
... Когато и това не ме трогна, се мина на трети етап - "предизборно слово" (или "Всичко за благото на народа"
) - демек, "Ама мила, недей такааааа, ние просто мислим за теб, искаме ти да си добреееее!..." Ех, разбирам ги, наистина - просто това взе да става системно всеки път, когато си пътувам; не е веднъж, не и дваж...
В крайна сметка останаха доволни от факта, че няма да пътувам утре, а чак след няколко дни
. Засега мирът е възстановен... надявам се, няма да се повтори баталната сцена... поне до следващото ми заминаваме
.
Я да постна менюто от вчера: от 8 до 12 - 3 портокала, 3 мандарини; 12.30 - фреш, микс от моркови и листа на репички; 13.00 - омлет по градинарски - 2 яйца, разбъркани с нарязани на ситно зеленчуци (наскоро пробвах една рецепта от тук за суров омлет, ама нещо я оплесках май, затова още си залагам на не-суровия
) + салата от репички, домати чери и глава лук; 19.00 - 50 гр. лешници.
Спорт - ходене само 2 часа (позор
), гимнастика - още толкова; чистене - колкот` да не зАспъ
. Течности - 1 л. вода, 1/2 л. чай (некъв "ройбос с ванилия" - не е лош, харесва ми).
Наскоро от Карфур си взех някакъв крем от кестени - там "био", с тръстикова захар, али-бали... Едва ли е баш най-здравословното и прясно нещо на света, но наистина е ужасно вкусен
. Ако си намеря кестени отнякъде (май им мина сезонът вече) ще опитам да си спретна такъв суров
.
Приятна неделя!