Ами, не знам, на мен ми казаха как да го направя, но просто неще да покълне магданоза. Аз си насадих и други семенца, кориандърът ми покълна много добре, той прилича на магданоз на вид, но на вкус е доста особен, съмнявам се да стане за нектарче чак...
Това тук не е селце, а град и то доста се е разраснал последните години, има големи магазини, от тези дето обикаляш с кошница и после минаваш на лента и автоматична каса
, но хората явно ядат само боклуци защото продават само готови, обработени неща и много малко сурово - ядки примерно има 100 вида печени, а едвам открих суров бадем и лешници измежду тях. Тахан има само от печени семена. Семена за покълване просто забрави. Даже тривиални неща като гъбки и мандарини няма, дето си мислех, че не може да съществува магазин без тях...
Направо не знам как живеят тия хора само на готвено и преработено...
Утре отивам в Кърджали да видя свят малко и да купя пресни продукти, казаха ми, че имало здравословен магазин, но дали ще го открия, пък и може да не е много зареден... преди да замина от Пловдив си накупих много неща от здравословните магазини, ще ми изкарат още известно време, после ще прескоча до Пловдив пак да заредя... можеш да ме посрешнеш със зелено нектарче и китка магданоз (вместо с хляб и сол)