Василенче, мерси, мила, но не успях да се обадя предварително, че да се уговорим нещо и да се видим.
Първо да ви кажа на всички, че си изкарах много хубаво! От няколко месеца не бях чела напечатана книга - ужасен е този навик да налитам на електронни - насладих се на усамотение, лек ветрец и книжка в ръка. Истинска идилия!
Хапвах си разнообразно, бях се запасила с ядки и семена за покълване и накисване; единствено нектари и млека не съм си правила. Това беше и първото, което си забърках у дома.
Лошото на това да си веге от много години е, че народът го знае и се втурва да приготвя всякакви шедьоври, за да ме посреща. А когато домакинята седмици е ровила за веге рецепти и цял ден е шетала, няма как да кажеш 'Ама аз вече ям само сурово'
Та имах няколко 'прегрешения' и то не толкова заради съблазън - не си го и помисляйте
, колкото да не проявя неуважение. Ето и списъка на готвената храна, консумирана в рамките на 2-те седмици, в които ме нямаше:
1. 2 резена тиквичка на скара (около 1/2 тиквичка), почти сурово беше - избирах си супер дебели парчета
2. Малка купичка задушени зеленчуци (грах, лук, зелен фасул, моркови, броколи, червени чушки)
3. Лучен хляб с маслини
4. Малка купичка леща
Оттогава съм с главоболие и смятам да направя едно своеобразно пречистване като консумирам само зелени нектари и плодове в рамките на 5-7 дни. Ако не се получи, поне ще мина отново на 100% сурово.
Марулче, заплюла съм си рожковците ти, да знаеш! Все не им идва ред.