изядох една голяма пица, изпих една бира, мляко с какао.... подух се и аз, и така ожаднях като се прибрах 3 чаши вода изпих и съм пак жаден.... след малко отивам пак за вода да търся
Аз преди час се върнах от едно неизбежно гостуване, където ми предложиха много добре приготвено свинско месо (варено) с малко картофено пюре и доматен сос, козунак и едно яйце, вино (не повече от 100 мл.). И макар, че храната беше наистина внимателно и сравнително здравословно приготвена, пак много ожаднявам - нещо, което през поста не забелязах. Няма как да ядем такива неща и после да искаме да ни е добре, да не ни е тежко, да сме във форма.
Преди много години, когато започнах да спазвам постите, правех точно като тебе. Ама тогава бях на друга възраст и много не съм мислил за последствията. После с времето започнах да забелязвам, че свърши ли поста и започвам да се чувствам зле - отпаднал, с тежест в корема и т.н. Трябва да уточня, че от две-три години през пости не ям масовите растителни полуфабрикати (като маргарин, меденки и т.н.). Напр. от изминалия вече пост започнах да правя бонбони от фурми, сурово кашу и бадеми, канела, джинджифил, ванилия и малко био сурово какао - става хем вкусно, хем добър заместител на химиите от магазина.
Вероятно го знаеш, но тъпченето след поста, освен дискомфорта, който докарва, си има и други измерения, което също не е за пренебрегване...
Както правилно са ти казали и в по-горните постове, с рязкото редуване на пост/глад с нахвърляне върху всякакви неща за ядене най-малкото подлагаш тялото си на силен стрес, от което нямаш никаква полза.