За пречистващите процедури - лично аз залагам на Шанкх Пракшалана. Не че отричам клизмите, но те действат само на дебелото черво, а тази процедура изчиства целия храносмилателен тракт, и то доста добре; пък е и подходяща за хора, които по понятни причини не намират клизмите за особено лицеприятни
.
Чернодробното аз съм го правила и през есента, че и през зимата - вярно, не се препоръчва, защото енергията в този орган през студените сезони е слаба, но мисля, че нищо не пречи да се направи и ефектът си е все така добър.
Относно готвенето - наистина суровите рецепти са доста по-лесни за приготвяне от традиционните. Нищо не ти пречи, наред с нашата, китайската, италиянската, френската и руската кухня, да пробваш и някои от рецептите на сайта или форума - много от тях са елементарни и отнемат точно 10 минути, като 5 от тях отиват за миене на кухненското оборудване
. Пробвай и сам си прецени кое ще ти се услади повече
.
А за настинката - на мен ми помага като просто си лягам и спя, ако трябва цял ден... Оставям организмът да се справи сам. Не ям нищо, пия много топли чайчета, и за 2-3 дни ми минава.
Успех и бързо оздравяване!