Деси, не е точно така. Явно ти си от късметлийките, които не са склонни към образуване на целулит.
Както казах, той бива много видове и при всеки е различно. Имам приятелка, която е 55 кг на моя ръст, цяла зима яде квото и душа иска, после по това време пролетта прави 10 масажа и дупето и пак е като детско барабанче.
Упоритият целулит, какъвто е моя, не е точно мастна тъкан, която се изгаря с тренировки и хранене, а представлява нехомогенна, жилава, изродена мазнина + задържана вода, като тази тъкан не се държи като нормална мазнина. На микро ниво протичат промени в клетките и те се израждат. Клетъчната мембрана не функционира правилно, мазнината и водата не могат да циркулират навътре и навън и остават заклещени в междуклетъчните пространства, заедно с мъртвите клетки.
Механичният масаж има елментарно действие - кожата се отделя с вакуум, което едновременно я заглажда отгоре (само визуално) и разрушава деформираните мастни депа в дълбочина. Веднъж разрушени, мазнините се освобождават и чрез лимфата отиват в кръвообращението. Чак тогава влизат в действие тренировките и правилното хранене - ако освободените мазнини не се изгорят, познайте къде се връщат
Масажистката всеки път, като я похваля ми казва "И ти полагаш много усилия". Явно има жени, които разчитат само на масажите и се повлияват още по-бавно и трудно.
Когато на времето отслабнах с около 25 кг, горния слой на мазнините се стопи, а отдолу изкочиха буци, мрежи от топчета, вкл. едно, което беше толкова голямо, че ми го отстраниха оперативно, защото ме ръмбеше като си легна. Дори докторите се учудиха кво е това чудо, питаха ме дали съм си била някога инжекции в краката (намек за употреба на наркотици), но след експертизата се оказа калциран хематом, обвит в мазнина. Останалите топчета, които напипвам, много се смалиха откакто почнах масажите, вкл. мрежата от буци по корема ми почти не се напипва вече. Само се надявам да няма няква калцировка отвътре, знам ли...Но всички са единодушни, стигне ли се до такива образования, особено в тежка форма, само масажите (и по-агресивни методи) могат да помогнат.
Та така, мацки, радвайте се ако това горе ви звучи като здравословен филм на ужасите
Кожата е най-големия орган в тялото и откакто моята е по-здрава и аз се чувствам много по-добре и с повече тонус.