Здравейте,
ето че след известно време, прекарано в четене на сайта и форума, и аз реших да си направя дневник.
Вегетарианка съм от 7-8 години (на 25 съм), но за веганството бях се примирила, че едва ли ще го постигна (в този живот
), макар че имах един 6-месечен период изцяло без животински продукти. А за суровоядство не съм и помисляла даже.
Само че попаднах на този страхотен сайт. Благодаря на Мер, както и на всички, които пишат тук.
Вече промяната не ми се струва невъзможна, тъкмо обратното.
Не знам дали ще стана някога 100% суровоядна, засега целта ми е 70-80%. От една седмица се храня предимно със сурови храни - плодове, салати, ядки, и наистина усещам разлика в начина, по който се чувствам.
Половинката също е с мен, той не яде месо от около година и половина, малко по-трудно му е, но е мотивиран и има желание за промяна.
Днес менюто ми беше:
-11.00 - диня;
-15.00 - салата от домати, лук, магданоз плюс филия хляб от "мокрия", немски, намазана с пастет от авокадо, лимон, ситно нарязани домати и малко сусамов тахан.
За вечеря съм се спряла на салата "Табули" по рецептата от сайта, тъкмо имам покълнало киноа, което се чудех как да оползотворя.
Проблемът ми е, че никак не обичам кълнове, особено "натюр", а може би просто не съм знаела как да ги притготвям, затова сега с удоволствие ще изпробвам различни рецепти. Взех си също пшеница, елда и люцерна за покълване.
Това е от мен засега, ще се опитвам да пиша редовно, макар че нямам много време през седмицата.
Приемам, разбира се, всякакви съвети и забележки.