Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Дневникът на Веско  (Прочетена 60967 пъти)

vesselin777

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 364
  • what noone knows - nobody sees
Re:Дневникът на Веско
« Отговор #100 -: 28-04-2011, 14:14:31 »

 Лилке, отдавна се каня да си направя реждувелак, но да видим.........
 Нещо, Зеленото цвете ме заразява, та реших да си щракна храната :

 това ми е суровия хумос от снощи- покълнал нахут, покълнал фий, сусамов тахан, зехтин, къри и чесън, сол

 това ми е салатата от днес на обяд - розови домати, краставички, кълнове фий, магданоз,шарлан и хим. сол
Активен
"Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве" - Дж. Кришнамурти

green flower

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 448
  • Remember your dreams!
    • Органично
Re:Дневникът на Веско
« Отговор #101 -: 28-04-2011, 20:32:36 »

Ииии, Вескооо, много якоо  :Content_22:! Аз много обичам като поствате снимки  ;D! Супер яки манджички  :fluretaa:
Активен
Усмивката е подписът на Божественото!

People will always respond positively to joy and enthusiasm.

vesselin777

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 364
  • what noone knows - nobody sees
Re:Дневникът на Веско
« Отговор #102 -: 02-05-2011, 10:21:54 »

 И аз като Зеленото цвете искам да кажа калко се радвам, че се видяхме с  нея, Симончето и Кух4о на семинара за здравословното хранене. Най-накрая видях и Мер. Въобще.......... голям кеф. Сега проблема е дали ще намеря време да ида да Пловдив на 15-ти  ???
Активен
"Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве" - Дж. Кришнамурти

Даниела

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1580
Re:Дневникът на Веско
« Отговор #103 -: 02-05-2011, 12:05:05 »

ох, не трябваше да поглеждам твоя дневник, че пак дойде чувството за глад  :Confus_3:
Активен

SiMoNcheTo

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 348
Re:Дневникът на Веско
« Отговор #104 -: 02-05-2011, 18:34:12 »

 Уау, вкусотийки в чинийки :)) и аз се радвам ,че се запознах с всички вас. Семинарът като цяло беше интересен, само 2-3 лектори не ми допаднаха. Дано и за вбъдеще има такива срещи.
Активен
Мисълта е там, където ни боли!

vesselin777

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 364
  • what noone knows - nobody sees
Re:Дневникът на Веско
« Отговор #105 -: 22-06-2011, 14:23:35 »

 
 Здравейте отново тук ! Дойде ми пак вдъхновението да пиша. Верен на себе си и сега ще кача малко снимки. Не за друго, просто много се радвам на снимчиците тук, пък и така форумът ни се превръща в един от най-цветните.
 Вече не знам дали изобщо някога ще се откажа от суровоядството като идея. Доколкото и в бъдеще условията го позволяват, ще го практикувам с най-голямо удоволствие. В момента много приятно балансирам между йога практики (за начинаещи все още), суровоядство, екстремни спортове и разходки сред природата.
Научих си и най-важния урок. Винаги трябва да се храниш с благодарност и когато си спокоен, иначе и най-полезната храна на планетата не може да ти помогне.
Ето и малко снимчици :
 Това е част от домашната ми градинка със супер-зареждащата пшенична трева:

Използвам само пръст от къртичина и структурирана вода с Флашка.
 Изглед от река Искър:

 Прекрасният спорт - уейкбординг. Тук определено съм на седмото небе от кеф :

 Което ми напомня, че имаше прекрасен хидропарк при село Оризаре в близост до Пловдив. Тук има доста стабилна пловдивска групичка, така че ако имате информация дали работи - дайте знак. С удоволствие ще си направя един излет до там, тъкмо ще изполвзам намалението да "пием по кафе"  и да се видим пак на живо с някои от вас.
« Последна редакция: 22-06-2011, 14:26:48 от vesselin777 »
Активен
"Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве" - Дж. Кришнамурти

Даниела

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1580
Re:Дневникът на Веско
« Отговор #106 -: 23-06-2011, 13:04:18 »

 Веско  :peperudi: :Content_14:
... къде я намираш тази къртичина пръст и защо точно такава ?
 
Активен

vesselin777

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 364
  • what noone knows - nobody sees
Re:Дневникът на Веско
« Отговор #107 -: 23-06-2011, 16:55:36 »

 Даниелче, имам вила в едно китно селце близо до София. Казва се Понор. Там за съжаление в момента е пълно със земни кучета. Направо напаст. Никакви кореноплодни не можем да си насадим, а какви картофи стават в тази карстова почва  :o. Както и да е, отплеснах се. В двора ни е пълно с къртичини, а почвата в тях е изровена от дълбините, чиста е и е супер плодородна. В двора ни със сигурност не е торено и пръскано с изкуствени препарати в последните 3 години.
Активен
"Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве" - Дж. Кришнамурти

petia_gol

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 310
Re:Дневникът на Веско
« Отговор #108 -: 23-06-2011, 21:56:18 »

Браво, Веско...супер са снимките. Изуми ме с тез кьлнове от фий. Само такива нямам. Вкусни ли са?
Активен

vesselin777

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 364
  • what noone knows - nobody sees
Re:Дневникът на Веско
« Отговор #109 -: 27-06-2011, 16:05:37 »

Ами, какво да ти кажа..... бобови  :surpris_23:. Не са "върха на сладоледа", но не са и чак толкова зле. На мен най-много ми приличат на тези от леща.
Активен
"Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве" - Дж. Кришнамурти

Ros

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 614
Re:Дневникът на Веско
« Отговор #110 -: 27-06-2011, 16:28:45 »

Браво, Веско!

 ".....  Научих си и най-важния урок. Винаги трябва да се храниш с благодарност и когато си спокоен, иначе и най-полезната храна на планетата не може да ти помогне......"

Благодаря ти, че ми го напомни! ^-^

vesselin777

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 364
  • what noone knows - nobody sees
Re:Дневникът на Веско
« Отговор #111 -: 29-06-2011, 09:25:06 »

 Надобрявам все повече в "производството" на пшенична трева:


 Това да речем е рошково рафаело. Направих го "на око" с пропорциите на това, което имах, а именно кокосово масло, брашно от рошков, току-що смляно брашно от белен коноп, мед, белени цели бадеми и току-що настърган кокос. Получи се направо перфектно. По мое мнение много по-вкусно от "оригиналните" бонбони.  Бърз съвет - винаги дръжте беления коноп във хладилника в добре затворен съд. Иначе много бързо омега мастните киселини се окисляват и язък за толкова полезния продукт и парите ( в случая не са никак малко  :Confus_3:).
Активен
"Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве" - Дж. Кришнамурти

Ita

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 14
Re:Дневникът на Веско
« Отговор #112 -: 29-06-2011, 09:52:24 »

Веско, тези бонбони изглеждат превъзходно. Дори аз, която не съм чак такъв фен на кокоса като цяло, си мисля, че вкусът им ще е супер. Поздравления за вложеното творчество ;)
Активен

sis

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 173
Re:Дневникът на Веско
« Отговор #113 -: 05-07-2011, 08:31:00 »

Искам да те попитам, с каква машинка цедиш пшеничните стръкове. Понеже ZOYA в момента рекламират една и се чудя дали е добра.http://www.zoya.bg/E%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D1%81%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%B8%D0%B7%D1%82%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B2%D0%B0%D1%87%D0%BA%D0%B0.2131
Активен

vesselin777

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 364
  • what noone knows - nobody sees
Re:Дневникът на Веско
« Отговор #114 -: 05-07-2011, 10:12:44 »

 Въобще не се занимавам с разни сокоизтисквачки. Просто сутрин за закуска си правя следното зелено смути:
 Първо слагам в блендера студена вода и пшенична трева. След като се смели до много гладка субстанция, прецеждам през торбичка за ядково мляко или просто по-голяма цедка, като притискам хубаво "пюренцето" с лъжица докато не останат само влакнините.
 После вземам пъпеш или банан, зеленолистни (обикновено листа от цвекло и магданоз), мед (задължително суров) и вода. Блендирам хубаво докато се получи зелено смути. Добавям сока от пшеничната трева. Блендирам още съсвем кратко, колкото да се измешат хубаво съставките и наздраве!
Активен
"Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве" - Дж. Кришнамурти

Даниела

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1580
Re:Дневникът на Веско
« Отговор #115 -: 05-07-2011, 10:37:30 »

Ох, и аз се запалих да си засадя такава тревичка  :Appetit_17: ..
Активен

sis

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 173
Re:Дневникът на Веско
« Отговор #116 -: 05-07-2011, 10:51:34 »

 Благодаря за бързият отговор. Рецептата на твоето смути е вълшебна. Понеже чета, че хлорофилът в пшеничените поници е особено полезен, с твоите снимки се запалих да си отгледам. На дъното на сандъчетата, слага ли се пясък или някакъв дренаж или направо почва. Понеже имаш снимки и с пластмасови и с алуминиеви, кои са по-удачни ?
Активен

sis

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 173
Re:Дневникът на Веско
« Отговор #117 -: 05-07-2011, 11:00:51 »

http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=64.0  Като разрових, за да събера повече информация излезе тази. В нея се споменава, че блендера унищожава част от хлорофила. Да не би затова да се използва  специална сокоизстисквачка.
Активен

vesselin777

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 364
  • what noone knows - nobody sees
Re:Дневникът на Веско
« Отговор #118 -: 05-07-2011, 13:27:12 »

 Използвам само почва тънък слой почва и накиснати за една нощ семена. Развива се малко мухъл в корените каквото и да правиш,това е заради накисването, но така расте по-бързо. Относно блендерите не знам каво да ти кажа. Да факт е, че е доста агресивна орбработка на храната, но досега не съм чул някой да даде силен аргумент  реално какво количество от хлорофила се унищожава и дали въобще се унищожава, имайки предвид антиоксидантната сила на суровата свежа храна. До сега мога да кажа единствено, че ми действа супер прочистващо и буквално усещам ефекта от пшеничната тревата така, както от никое друго зеленолистно. Това естествено си е ефект при мен и моята истина, което не ме прави автоматично прав. Пробвай как е при теб и пиши. Ще ми е интересно.
 Тъй като в България почти няма суровоядци със стаж от повече от пет години (познавам само един), то повечето информация я получавам от сайтове като youtube и такива за суровоядство, където блендера е нещо като религия. Доверявам се на хора, които НА ПРАКТИКА жънат успехи, което е документирано и от състезанията, в които участват, снимки преди и сега и т.н. Според мен такива са Тим Ван Орден, Брендън Брейзър, Дан Макдоналд, Лу Корона. Всички до един използват основно блендери.

Активен
"Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве" - Дж. Кришнамурти

sis

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 173
Re:Дневникът на Веско
« Отговор #119 -: 05-07-2011, 14:50:40 »

Залагам семената в понеделник, след седмица се надявам да пробвам твоето смути. Обезателно ще споделя как ми се отразява. Благодаря ти за вдъхновяващите снимки и споделената информация.
Активен
 

Страницата е създадена за 0.07 секунди с 17 запитвания.