Използвам само почва тънък слой почва и накиснати за една нощ семена. Развива се малко мухъл в корените каквото и да правиш,това е заради накисването, но така расте по-бързо. Относно блендерите не знам каво да ти кажа. Да факт е, че е доста агресивна орбработка на храната, но досега не съм чул някой да даде силен аргумент реално какво количество от хлорофила се унищожава и дали въобще се унищожава, имайки предвид антиоксидантната сила на суровата свежа храна. До сега мога да кажа единствено, че ми действа супер прочистващо и буквално усещам ефекта от пшеничната тревата така, както от никое друго зеленолистно. Това естествено си е ефект при мен и моята истина, което не ме прави автоматично прав. Пробвай как е при теб и пиши. Ще ми е интересно.
Тъй като в България почти няма суровоядци със стаж от повече от пет години (познавам само един), то повечето информация я получавам от сайтове като youtube и такива за суровоядство, където блендера е нещо като религия. Доверявам се на хора, които НА ПРАКТИКА жънат успехи, което е документирано и от състезанията, в които участват, снимки преди и сега и т.н. Според мен такива са Тим Ван Орден, Брендън Брейзър, Дан Макдоналд, Лу Корона. Всички до един използват основно блендери.