Ицо, и аз се чудя как го качих този килограм, но все пак може би е вода в мускулите.
Относно кафявия ориз - аз си купувам български (този на Крина ми изглежда същия), но не си спомням точно фирмата - мисля че се казва Трохо. Не знам дали е пълен с отрови (аз му сменям два пъти водата докато го варя, защото ми се вижда бая мръсна, колкото и да го кисна и мия предварително). Според мен е в пъти по-качествен от био-вариантите , които са в Бг. По-принцип съм винаги твърдо ЗА био-то, но в случая българският е много по-засищащ и вкусен, което според мен е явен сигнал, че се отглежда на по-богати откъм естествени минерали почви.
Относно изнежването на организма при отвикване от някои храни и при мен това е дилемата- дали е изнежване или просто най-накрая си го оставил на мира, като го храниш с "най-човешката" храна. Според мен е по-скоро второто. Както казват старите хора " С хубавото бързо се свиква"
. Има опити, при които с постепенно увеличаване на дозата арсен, човек привиква да живее с принципно летални дози. Това не променя факта, че арсена е отрова.
Тита, не виждам причина да не ядеш зимата картофи. Първо, те са си 80/10/10 отвсякъде и второ растат под повърхността, т.е. са силно заземяващи и същевременно са затопляща храна. Според мен ти вече толкова си изчистила, че напролет, пък камо ли лятото, по естествен път ще "забравиш" за влечението си по готвени грудки и кореноплодни.