Здравейте,
Реших и аз да си направя дневник, след около една година плавно преминаване към суровоядството . Искам само преди това да отбележа, че без форуми като този и интернет изобщо, едва ли щях да удържа натиска на "загрижените" ми околни. Като се има предвид, че съм по принцип слаб, остначало отслабнах с около 8-10 кг и всички си мислеха, че бавно се самоубивам, но сега нещата са нормални. Висок съм около 180 см , тежа 72-3 кг и за момента се чувствам прекрасно. Имам повече енергия, отколкото преди десет години, колкото и отначало да не ми се вярвяше.
Ето вчерашното ми ми меню:
09.00ч - чаена лъжица с връх хавайска спирулина, същото количество мака след около 20 мин.
10.00ч- две филии хляб от лимец(с квас) намазани със суров сусамов тахан (натурален на Тръндеви) и домашен мед. 12.00- сурови яйца от пъдпъдъци- 5 бр.( бате Бино е виновен
) 14.00ч- една краставица, връзка копър, винен оцет,зехтин, хималайска сол. 18.00ч- банан 20.00ч.- домати, връзка магданоз, люти чушки, зехтин и х. сол. Със соса от салатата заминаха още две филии хляб.
Всички продукти се стремя да са био( особено зехтина и оцета), като все пак пренебрегвам био-то, ако конвенционалните зеленчуци, които намирам в момента са по-свежи ( да не говорим за цената). Кълновете си правя сам , а био ядките, които си намирам в момента са на цената на конвенционалните. Тях винаги ги изкисвам, но за тях ще пиша като ми влязат в менюто друг ден.