И какво можеш да направиш? А и нужно ли е? Все пак човек се приспособява в някаква степен. То преди 30 години не е имало и GSM-и (никой не е бил подготвен за вредното им влияние), но въпреки излъчването хората се приспособяват и далеч не всички, които ги използват или са подложени на вредата от тях са се разболели от рак. Да, определено положението се влошава, но от това не можем да избягаме окончателно - рано или късно никъде и нищо няма да е чисто и незасегнато от всевъзможните отрицателни въздействия.
Преди време гледах един филм за Чернобил. Най-интересно ми стана това, че главният инженер, който е бил дежурен в нощта на взрива и поел огромна доза радиация - толкова, че не би трябвало да е жив до сутринта - умира години по-късно и то не в агония, предизвикана от радиацията (не помня вече подробностите). В друг филм по темата имаше интервю с една баба и един дядо, живеещи на десет километра от централата, които не са се евакуирали никога от това място. Повече от двайсет години по-късно и двамата са живи и здрави и дори казват, че не вярват в радиацията
. През цялото това време си гледат животни, които също са здрави, пият млякото им, обработват земята и си живият все едно нищо не е станало. Да, може да се изключения, но все пак.
За себе си съм стигнал до извода, че не бива да се вманиачавам в нищо - идеално стерилна среда няма и няма да има. Бате Бино беше писал, вече не помня в кои теми, че при добър имунитет и най-опасните неща могат да се преодолеят без съществени или дори без никакви поражения. От лекар съм го чувал, че ако имаш здрава и силна имунна система и се сблъскаш с вируса на едрата шарка (вариола) няма да се разболееш. Отделен въпрос е в днешно време колко хора имат толкова добър имунитет.