Продължаваме яко по темата докато я махнат тогава
Радости, хубаво си пояснила за този Ангелов. Аз ти вярвам изцяло, просто явно сте попаднали при не най-подходящият лектор. Ако темата е била за щастие и визуализиране , наистина той здраво се е отклонил в посока, в която се счита компетентен и го сърби езика. Разбира се , личните несполуки съвсем слабо зависят от такива фактори. ( В нашата държава може би изобщо даже, но има места ,където влиянието се "чувства" )
Да, език от сорта "майната му.." не е подходящ за имащ се за интелигентен човек.
И е забравил да направи разграничаването м-у евреи и ционисти.
Между другото , я да напомпам още спам докато все още я има темата
едва ли знаете, че около 80-90 % от считащите себе си евреи , не са изобщо такива. Това са приели юдаизма хазари. (хазарската държава е съществувала 5 -10 век около Кавказ) Така цялото хазарско племе става "евреи" и си присвоява мита, че е "избрана раса" и има "договор с Бога" .Руският княз Светослав ги разгонва през 10 век и те се разселват из Европата.Това обяснява и днешното присъствие на "евреи" в Полша ,Чехия ... и т.н. Съвременният Еврейски знак - шестаграмата ,също няма нищо общо с евреите, била е използвана от хазарите за проклинане на хората. През 1948 Хазария се ражда отново с установяването на Съвременен Израел, който няма нищо общо нито с историята, нито с историческите евреи.
Ако някой се съмнява , може да се обади на Шломо Занд - учен от университета в Тел Авив, който през 2008 издаде книгата " Кога и по какъв начин беше измислен еврейският народ" , от където са и тези пасажи. ( Ако е интересно на някого, мога да изпратя и разширен вариант - подробна статия, най-важното от книгата на Занд. Но ще бъде снимка на текст )
Явно на лекциите на този Еленко човек трябва да ходи добре подготвен по много въпроси, за да не се поддава на внушения. Неслучайно Чърчил е казал : " Винаги ми е приятно да се уча, но не винаги ми е приятно да ме учат "
Затова за да не попадаме на неподходящи места, да се ограмотим сами, предлагам. Да можем да зададем смело "неудобните" въпроси и да преценим "авторитетността " на лекторите.
По тези въпроси ползвайте xnetbg - прелива от информация, има и много препратки. За обща култура поне.
Вие хубаво сте го казали - да погледнем първо в нашето си дворче и да си оправим бакийките там, ама работата не отива на добре, все по-вече ще стават нещата ,които ще ги определя някой друг. Ето днес приеха закона за ГМО.( какво , да си правя градинка на покрива на блока ли? 109 апартамента сме , не мога я опази !) Утре ще ограничат свободния интернет (
http://www.ivanstamenov.com/?p=769)
на хоризонта са чиповете, които ще ни имплантират (въпрос на време е )
Затова трябва освен в собствената градинка , да хвърляме поглед и извън нея за да поотложим поне малко момента, когато бикът ще ни помирише отзад ...