Шангрила, ако може аз да добавя още два цента?
В руският форум за гладуването ,където са много много напред ( golodanie.su ), има МНОЖЕСТВО случаи на постигнати КОЛОСАЛНИ резултати при ДЪЛГИ гладувания ( поне 20 дни на вода ) ,проведени от хора,
с тегло под 50 кг ! Тоест - чисти вати..
И аз знам, че за вата това не е добре, и само затова ходих при знаменитият Димитър Станев - да видя
как той се съобразява с това .. Оказа се че - НИКАК не се съобразява
Самият той е вата и е направил ,знаем, достатъчно на брой дълги гладувания, благодарение на които е в прекрасна форма на 85, а е трябвало да умира на 45-50... ( при това - без крака, защото са искали да му ги режат )
А също и ги е предписвал тези гладувания "по шаблон" на всички ,които са отивали при него, без въобще да ги гледа дали са вата или кафа..
( той,горкият, даже не е чувал какво е това Аюрведа
)
Ясно е , че ОБОСТРЯНИЯТА са неминуеми в такива случаи, но пък и ползите не са малки и вероятно си струва риска .
И преди всичко трябва да се направи разлика дали "страничните ефекти"
от неподходящо гладуване са наистина увреждащи ( както при химичните лекарства) или са само временно неразположение. Подобни са нещата и с клизмите - да ,отмиват флората, но пък какви невероятни ефекти могат да постигнат.
Флората можем да си я възстановим, но това , което се постига с клизми , тругно се постига по други начини, особено при тежки състояния!
Така е за съжаление - колкото повече научаваме, толкова повече разбираме , че нищо не знаем