Петко е рядък случай на 101% вата! Затова е имал и проблеми ЧАК в такава степен. Това е единственият човек ( при това мъж!
) , при който не можах да завърша диагностирането.( Че тогава в Пловдив нямаше и къде, тествах го в градската градина , на пейката
) При акупунктурната диагностика все пак се налага натиск по точките, но се търпи, щом слабият пол търпи без проблем
..Обаче той се разпищя, и трябваше да преустановим, такава чувствителност наблюдавам за пръв и единствен път.
cherry, ( а и другите, които тачат Аюрведа ) на мен лично ми е много важно да си изясня едно обстоятелство по тия доши..За момента не мога. Изчел съм много, питал съм и "уж специалисти" , обаче не съм получил отговор. Навсякъде пише, че разбалансирването им водело до проблеми! ОБАЧЕ ЩО ЗА ПРОБЛЕМИ ТОЧНО??
Това временни функционални неудобства ли са , "кризи", ( които траят известно време ) или са по-сериозни патологии, които веднъж предизвикани , могат да стоят задълго в нас?
И най-важното - прилагайки някаква методика, която те вкарва в дисбаланс ( напр. си вата и гладуваш) ,това означава ли , че въпреки дисбаланса, методиката няма да си свърши работата и ти да си постигнеш очакваните резултати в борбата с ОСНОВНОТО си заболяване , заради което гладуваш?? И заради крайният резултат да се наложи да изтърпиш тези ,най-точно да ги наречем КРИЗИ ? Все пак това са ВРЕМЕННИ кризи, докато пак се възстанови баланса..?До скоро и аз бях на мнението на Малахов и Аюрведа, докато не се запознах отблизо с Димитър Станев.
http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=7345.msg64658#msg64658Най-вече затова ходих у тях - да се убедя , че и той е вата , и че и много от пациентите му , които са правили дълги курсове на вода! също са вата!! И също като него са постигнали "чудодейни изцеления" ! Станев не си пада по задълбочаването, опъва на глад и вати и кафи , без значение какъв си - схемата е една!
В книгите му са описани тежките кризи, които е преживял ( дисбаланс на вата ) , обаче човекът е бил отписан още на 45, а сега е вече на 86 и е като младеж! Не знам...Може би и тук е в сила принципът: "ако искаш пеперуди, ще се наложи да изтърпиш няколко гъсеници"