gгоw и аз си мисля, че си бех разрешила проблема, но уви, явно съм го задълбочила....
При все че, още в началото , когато попаднах в този форум бях изчела всичките теми , дори дневника на Петко силно ме впечатли, та чак се свързах с нехо да го попитам как е , и теоретично бях толкова добре подготвена какво трябва да Не правя, аз така съм оплескала нещата (и все още не знам как точно успях да го постигна ) та чак направо подминах в болежките и Петко дори
Ще ви споделя случка от последните дни , свързана пряко с ГНМ.
От месеци ,понякога рано сутрин изпитвах много силна болка в областта на черния дроб и жлъчката. В началото си мислех , че е свързана с храна (мислех си : ето вчера хапнах повечко фурми или пък плодове и съм натоварила си черният дроб с повече фруктоза). Обаче, когато това започна да се случва и в дни , когато ограничавах плодовете , започнах да мисля в други насоки. Запознавайки се с ГНМ , знаех , че конфликтите съврзани с черен дроб са свързани с глада , но в началото погрешно реших , че е в преносен смисъл (например , ако човек загуби внезапно работата си и се притесни , че не може да издържа вече семесйтвото си и т.н) Отхвърлих вариантите в тази насока и така до момента на последното ми сухо гладуване (онова същото при ,което взех та припаднах). Много се притеснявах, дори питах и тук с каква храня да се захраня , та да не ме заболи отново стомаха. Буквално си мисех "Ето то не остана вече каква храна да ям, от която да не ме боли стомах или да не се подуя" На следващата сутрин имах много силни болки, отново в черният дроб и изведнъж ми просветна : ГНМ отново се оказа на 100 % вярна - точно това е :Гладът , но в прекият смисъл, буквално , това , че няма какво да ям (защото ме е страх , че болките отново ще започнат)
И така до миналата вечер, покрай обостреното ми състояние пак се бях сдухала в тази насока(защото наистина не знам вече какво да ям ) и рано призори започна много силно да ме боли в областта на черният дроб . Започнах да правя Тес и то точно в тази насока (сега тука моля не ми се смехйте , защото малко побъркано звучи отстрани ) - говорех на черния си дроб , че го обичам, че му благодаря , за дето се притеснява за мен и ми напомня за себе си, повтарях му , че всичко ще е наред, че ще се оправя , че ще намеря правилната храна , от която да не ме боли нищо, и така може би около половин час, след като болката изчезна. Аз вярвам и знам , че това беше причината и за болките , а и за това , че ми мина след това ....
Относно храненето ми - от два дни сутрин си правя сок от суров картоф, час по-късно фреш от морков и червено цвекло, после чай редувам от сладък корен, жълт кантарион, градински чай...
Проблемът ми остава в момента в областта на душата , не знам как да го обясня по-точно в областта между гърдите и гръкляна (понякога е като тежест , понякога като осттри пробождания, друг път като изгарящо парене , като пристягане ) - то си е баш като да звучи като нервно разстеройство , въпреки че уж се опитвам да си мисля в посока "Когато те боли зъб , разбираш колко е прекрасен живота , когато не те боли зъб"
За сега без особен успех
За шитовидната жлеза, честно казано не знам какво да правя - не ми се тръвам по изследвания , защото освен да ме сдухат още повече друго няма какво да ми се случи.
ПП . имам още една случка около ГНМ от преди около месец , която да споделя , но понеже не е пряко свързана с тази тема , направо в темата за ГНМ някой ден ще ви напиша )