Опитай с водата на гладно, веднага след ставане И зехтин, ако имаш възможност пий на гладно
Интересно ми е, понеже си ученик, как реагират съученици, приятели и познати...а и родителите ти, на начина ти на хранене? Питам, щото всеки от нас среща трудности сред хората около себе си и ми е интересно и ти да споделиш Освен това ми е трудно да си представя аз как бих издържал на 16 да ме критикува целия свят почти
Добре ще последвам съвета ти (надявам се мога да говоря на "ти") !
А сега ще разкажа как ме приемат околните.
Първо ще започна с хората най-близко до мен, семейството. Майка ми няма нищо против суровоядството, смята, че е налудничево, но аз съм убеден, че тя вътре в себе си е съгласна с мен. Баща ми хал, хабер си няма от подобен начин на хранене. За него тези неща са глупости, но трябва да отбележа, че и той не ми се меси в избора. Баба ми все повтаря:
- От толкова сурово ще те заболи корема! -а аз избухвам в смях.
Дядо ми ми се радва и той не може да ме разбере, но не се бърка в чуждите работи.
Брат ми понеже е по-малък от мен с 8 години и му е интересно да опита от всичко което ям, но за съжаление повечето неща не му харесват (той по принцип е скаран с храната) и все се връща на онея вафлички, пържени картофи, филии с маргарин и прочее. Аз постоянно му обяснявам кое какво е и как действа на организма, но явно се иска още време.
Сега да се прехвърля на един по далечен кръг от хора. Това (както някои можеби се досещат) е класът ми. Почти всички ми се чудят и ме мислят за луд, но има 5-6 човека кито се интересуват по-подробно от начина ми на хранене. Двама индивиди от мъжки пол пък така са се вманиачили на тема хранене и така грешно си "набиват" мисълта, че ако се тъпчат с месо и протеинови шейкове ще станат мускулести и ще са "здрави". Не стига това ами и вафлички си хапват и после що съм качил килограми и хайде да гладуваме...
Друг интересен индивид, този път от женски пол пък се тъпче с каквото й попадне и после се насилва да повръща. Типичен пример за анорексия-невроза.
Като цяло много хора ми се чудят, повечето не ми се месят. Има един, двама, които се наемат да спорят с мен за "полезността" и "необходимостта" от месо и млечни продукти, но аз лесно успявам да ги оборя.
Това е в общи линии за мен, въпроси приемам по всяко време!