В коя верига магазини го продават тоя ориз басмати? Ще взема да го пробвам ако намеря.
Няма смисъл да се измъчваш заради прочитането някъде, колко била полезна куркумата и джинджифила . Моментално сговнясват вкуса на гозбата. Паста от маслини каламата разбъркана с басмати може да те доведе до пристрастяване.
Откакто започнах да използвам куркума станах по-гъвкав, а отделно тази подправка намаля раджастичния ефект на другите подправки.
Маслини от доста време не съм ял - опитвам се да ги спра по разбираеми причини (значи за месните и млечните произведения може да има държавен стандарт а за другите храни не може - това направо си е дискриминация един вид).
Днешното ми меню никак не беше веганско и ще отнеса много критики за това:
закуска- една ябълка
обяд - сварих си 5 кокоши яйца(не бях ял яйца от поне половин година) , отворих един буркан стерилизирани доматчета, нарязах 3 глави червен лук и сложих малко олио. (яйцата и червения лук съдържат съединения на сярата ама дали са органични)
вечеря - опекох си тиква (това ястие изключително рядко се появява в менюто ми - последния път трябва да е било преди година).
По някое време ще си взема малко от туршийката да си оправя микрофлората.