Компреса - корени от чер оман киснати в ракия (съхранява се на тъмно и хладно)Като знам каква лютива миризма и каква мътилка излизат от лещата докато я правя на пара си правя извода, че не е от чистите храни дето да стават за покълване. Хапвам си я единствено на пара, но този път хем си наруших разделното хранене(ако зависеше от мен нищо друго нямаше да ям до другия ден защото се бях нахранил добре преди това). Затова ще си карам на старата изпитана стратегия - да ги правя неща дето единствено аз мога да ям за да няма орташко готвене. Недостатъка на това е, че като направя повече ядене няма кой да ми помага за изяждането и преяждам. Като си намеря половинката ще реша и този проблем.
Злояде хич не ми харесва храненето ти, нямаш никакви пресни зеленчуци.....
Йогийската техника за подмладяване кая калпа представлява триседмично лечение според методите на Хата Йога. Тези методи се предшествуват от дълга подготовка - всекидневни асани, Пранаяма, природосъобразна храна(вегетарианска),релаксация, оптимистични мисли, отсъствие на неприятности, грижи, нервно напрежение и др. След 45 годишна възраст хата-йогите започват да се подготвят за подмладяващо лечение, практикувайки в продължение на 60 дни в годината плодово-сереална диета(плодове и житни растения). Най-малко 4 пъти годишно те прилагат метода за пълно очистване на храносмилателната система, който описахме подробно в "Крия".През време на Кая Калпа пълното очистване на организма се прави чрез всички възможни средства с които йога разполага: Вамана дхаути, Снакха Праксалана, пълно въздържание от храна (йогийско гладуване) или включване на разтоварващи дни, Пранаяма, йогийска сауна и др.