ами то именно в това дето ми пращаш като линк Петко го е оборил отвсякъде... така или иначе, да приемем, че това, което описва Злоядия е така - къде точно е тази прана, за която говори? аз само готвено и туршия виждам в менюто му? ако не пие и вода откъде ще си набави праната?
Повечето хора от форума гледат да си набавят праната предимно от храната и водата.
Като знаем колко време може да живее човек без храна, колко без вода и колко без въздух не е трудно да преценим откъде я получаваме в най-достъпен вид.
Ако вече си спряла кафето сигурно ти е трудно да възприемеш хората дето продължават по инерция да пият по едно кафе. Аналогично на мен ми е трудно да възприема човек да се налива при положение, че на всеки 20-30 минути му се налага да ходи по малка нужда (като изключим някои специфични заболявяния).
През по-голямата част от годината не консумирам продукти, в които има рафинирана захар (правя го само през зимните месеци - взимам някой компот, но в него почти няма захароза, защото за няколко месеца тя хидролизира до глюкоза и фруктоза), солта, която ползвам е само от туршията, рядко консумирам продукти, които дават токсични остатъци, теглото ми е под нормата и дишам около 2 пъти по-бавно от средностатистически човек, който не практикува йога(т.е. намалил съм изпарението).
За туршият в менюто - попрочети Малахов. Той казва, че за да започне процес на очистване организма първо трябва да се подкисели (ама не с оцет или лимонтозу).
Не препоръчвам да се опитва да се пие по толкова вода колкото аз пия - научил съм се да усещам процесите в организма си и да знам от какво има нужда. Най-добрият вариант е жаден ли си - пий. Но има редица грешки които хората допускат при пиенето на вода. Студената вода не утолява жаждата толкова добре колкото тази с температура близка до телесната. Друга грешка на прежаднелия е наведнъж да се изпие по много вода вместо да се разпредели на малки порции и така по-голяма част от водата се изхвърля почти веднага. Подобни грешки водят до погрешни схващания за нуждите на организма.