За да няма главоболие- клизми. Преди началото на гладуването червата трябва да са чисти- иначе токсините от тях се всмукват обратно и ефектът от прочистването намалява.
това вярно ли е, може ли някой друг да даде мнение?
аз сега се мъча да гладувам и ще видим какво ще стане.... правил съм плодово-чаените щуротии... 14 дни и 21 дни, обаче това беше лятото и оттогава мина доста време.... за съжаление захранванията и работите след това ми бяха по-трудни, по-точно след като минат тия 10 дни захранване... идва ми такъв зверски апетит, че си нямате на идея.... как бях почнал да си вземам всеки ден по 2 големи дюнера на закуска и да съм още гладен...... и къде бях свалил кг до 64, преди 10на дни като се теглих бях 87кг (178см)
преди 10на дни се разболях и като се знам какъв съм бронхита и антибиотиците не ми мърдат.... обаче на мен ми писна от тия хапчета и си викам ще се пробвам без тях да оздравея и така след като ми се бяха дояли свински пържоли и си направих няколко, на другата сутрин ми хрумна да гладувам и изкарах 4 дни без никакъв проблем, вероятно можех спокойно да изкарам 10, обаче не исках да се изсилвам, защото едно половин година съм го карал само на дюнери.. и от друга страна не знаех дали ще се справя със захранването и периода след него, който май ми се оказва по-труден
за моя изненада засега се справям доста добре, просто реших да правя нещата по-разумно и да не се поддавам на това, че съм свикнал да тъпча... решавам ще изям 2 филии хляб - изяждам 2 филии... решавам ще изям 50гр бадеми и изяждам толкова... гледам да не ям повече отколкото ми се струва нужно
същевременно ям сурови храни - салати разни и плодове, свалих 6кг, обаче още си изхрачвам дробовете.... което се надявам да е, защото се чистя... хапчета не смятам да вземам, ако ще да стане нещо хронично и 2 месеца да ме влачи това отхрачване....... сега съм решил всеки петък да карам 24 или 36 часово гладуване, а се чудя дали и сряда да не го правя.... съобразявайки се с християнските пости (сряда и петък са постни дни целогодишно), това че сега се случи да почват и постите е допълнителна мотивация за мен да продължавам доколкото мога със суровоядството или поне с постната храна като цяло
мисля след 2-3 седмици да направя 10 дневно гладуване само на вода и да видим дали ще се изчистят токсините от тялото ми..... на мен по-голяма мотивация ми е здравето, а не свалянето на килограми, и точно затова не бях достатъчно удовлетворен може би от плодово-чаения режим, защото не усетих кой знае каква промяна от преди както се чувствах (въпреки че като се има предвид леката ми отнесеност може и в мен да е проблема)
също така гледам и сол да не употребявам.... четох книгата на Пол Брег за гладуването докато гладувах 4 дни и това допълнително ме мотивираше, защото там пише доста страхотни неща като идеално здраве, колко различно и подмладен, възстановени сили и т.н. се чувстваш... как всичко се лекува и разни такива.... обаче искам да питам дали тия неща не са малко преувеличени с цел по-голям тираж примерно? щото като чета и мненията из форума оставам с впечатлението, че повече на килограмите се обръща внимание, отколкото на здравето и самоусещането като цяло... аз примерно чувствам някаква хронична умора и депресия... даже ми се струва това като някакво нормално състояние, стига да не почна целенасочено да се замислям... все хващам настинки, грипове и разни такива... дали гладуването може да се справи с всичко това? има ли съфорумци дето наистина целогодишно да гладуват... а не само от време на време като се сетят, и как се чувствате? каква е разликата от преди и сега? има ли разлика между това как се чувства човек само карайки суровоядство, или гладуването достига по-висок връх в здравето и излекуването?