ЗЛОЯД, нямаше да ти се налага да си напрягаш логиката , ако беше запознат с официалните изказвания на знакови фигури по въпроса , който ТИТАН разглежда. В случая не говорим за полтъргайст - има ли го , няма ли го и кое е по-логичното от двете ..
Когато нещо е вече известно и е факт, защо ни е да го подлагаме на изследване ?
Отдели малко време , намери информацията и сам ще се убедиш в някои неща..
Логиката е добро оръжие , но при условие, че разполагаш с достатъчно първична информация ,която да анализираш посредством тази логика
Нямаш ли я информацията, уравнението остава с много неизвестни..
Нали си учил математика? Уравнение с едно неизвестно се решава по-лесно , отколкото с няколко неизвестни
Ето ти един чуден пример от мен за да се убедиш в правотата ми :
/примерът е мой "патент " /
В кой от двата случая имаме по-силно усещане за студ - имаме леген с ледена вода (да кажем 4 градуса) ,в която трябва да си топим лицето.
1.случай: Натопили сме си лицето и го държим 25 сек. във водата.
2.случай: Правим пет бързи потапяния по
половин секунда .
Е, какво казва логиката ? В първият случай лицето ни е 25 сек. във водата, във втория е общо 2,5 сек. (десет пъти по-малко !)
Нещо логиката клони към първия случай , нали ?
2+2 казват ,че било 4 ?
Ама като си направиш опита в домашни условия , ще установиш ,че кой знае защо ,логиката нещо се е провалила този път ..
и във втория случай усещането ти за студ е
много по-силно !
Бре, какво ми стана с логиката!?
Ами стана точно това, за което аз говоря - че знаейки едно малко фактче от физиката ,би насочил логиката си в съвсем друга насока ..
Кое ли е това фактче ? Това фактче се нарича конвекция. Благодарение на тази конвекция когато топло лице се пъхне в ледена вода , слоят вода най-близко до кожата се затопля за сметка на отдадената топлина от страна на кожата . (която пък се охлажда за сметка на студената вода) И така този по-топъл слой обгръща лицето ,като намалява усещането му за студ ,защото контактната повърхност на водата просто е по-топла и това рецепторите ни за студ го регистират. За да се случи това обаче ,просто е нужно известно време за да се затопли този слой. Което обаче няма как да се случи във втория случай с бързите потапяния и тогава водата наистина направо "реже" .
Затова пъзелите се нареждат най-добре ,когато имаме повечко от парченцата .