Каня се от известно време да споделя моя опит с Тодикамп. Ето го и него:
Тази пролет лепнах някаква "настинка" (или поне почна като такава), която нежно плъзна надолу по дробовете и... остана там. Последваха кашляне до дупка и всенародна тъга, докато чакам да ми мине. Е да, ама не минаваше. Почнаха да ме болят гърдите отляво, не само при кашляне, а и при обикновени движения и натиск. Едно претъркаляне в леглото по гръб и почвах да охкам. Така с подобрения и влошавания го откарах почти два месеца.
Тъкмо тогава поръчах Тодикамп и пристигна първата поръчка. Към 16 ч. след обяд на същия ден пих за първи път - 7 капки, като ги разредих с вода. Гадно на вкус (То какво друго да очакваш от газта, де), но бързо споделих с бате Бино по имейла, че вече се оригвам щастливо на газ. [1] Неочакваното стана вечерта към 22-23 ч. Докато се раздвижвах в хола и се готвех да лягам, ми направи впечатление, че гърдите ме болят доста по-слабо. Пийнах втората доза за деня и си легнах. На сутринта почти нямах болки. Остана ми чувството за стягане и известен дискомфорт в гърдите, но не ме болеше. Като писах на бате Бино, той май не ми повярва, че толкова бързо е подействало. Тогава си казах, че първия ми ден с Тодикамп всъщност беше и трети (или втори - не помня точно) от едно водно гладуване. Това може да е усилило действието на препарата. Е, усили и кризите и неразположението покрай гладуването и на другия ден прекъснах и се захраних, защото не можех да работя от гадене и виене на свят. Бате Бино ми се скара да не се правя на велик комбинатор, че да не стане някоя беля и оттогава си пия препарата по схемата без гладувания. Не помня точно, но мисля, че максимум след 2 седмици откакто вземах препарата, дробовете ми се изчистиха напълно и всички болки изчезнаха.
Как приемам Тодикамп? Избрах си една схема за лекуване на екзема. Имам една такава гадост на едната ръка - появи ми се, когато, в пристъп на умствена немощ, пръсках един мухъл с белина и химийката ми протече по ръката. Дотук екземата не се е повлияла. Даже напоследък спрях да я мажа и да правя компреси, както е в схемата (освен вътрешния прием), защото ми дразни допълнително и причинява адски сърбежи. Не знам сърбежът дали е добър знак, но е много силен и не мога да го изтрайвам. Имам по-малко от месец от първия двумесечен курс за екземата и ще си продължа до края. Дано пък нещата се подобрят и там.
Дотук, въпреки 50:50 резултата при мен, съм убеден, че Тодикамп върши добра работа. Наблюдавам и някои по-дребни подобрения като изчезване на разни щракания и леки болежки в гърба и кръста. Дадох по едно шишенце за проба на познати и роднини с по-екзотични и тежки проблеми и ако от тях излезе някоя новина (добра или лоша), ще я споделя с вас.
[1] Той бързо ме коригира, че не се разрежда с вода, а се пие директно. Е, научих се и така - отварям устата, капя директно на езика и броя. Още на втория ден вече вкусът не ми правеше впечатление и вече не го възприемам като гадно. Изключение прави единия случай, в който се задавих с Тодикамп - тогава си ми избиха сълзи.