Включвам се и аз да споделя моя опит с Тодикампа.Тази година направих два курса на лечение с него.Първият-пролетта,а вторият скоро приключих.Преди три години направих операция на клепачите с много тежък възстановителен период.Близо шест месеца лекувах инфекция на очите със стероиди.От преживеният шок и стрес последва операция,и то по спешност на щитовидната жлеза,която за мен пак беше неуспещна,защото ми отрязаха и паращитожидните жлези.Сега освен тироксина,трябва да взимам и калций и рокалтрол(vit.D).До три месеца след операцията от калция получих увреждане на бъбреците и цистит,койти с времето стана хроничен.От хормоналните аномалии след операцията,се инфектираха кистите в гърдите-имам фиброзна мастопатия.Последва трета операция-на едната гърда,но болките в жлезите и лимфите продължиха.Зъбите ми започнаха един по един да бомбират.За 4 месеца извадих три зъба,а два успях да излекувам.За финал започнаха едни болки в стомаха,високо горе под лявото подребрие.Имах чувството че имам чуждо тяло в себе си,което блъска отвъте и иска да излезе.Вече се чудех каква ще е следващата неприятна изненада.Духът от бутилката беше излязъл.........Как да спра този процес?Излишно е да казвам,че лекарите дори не можеха да ми кажат какво ми има.Взимах лекарсва които само тушираха проблема,да не агонизирам,но не лекуваха.И така след дълги митарства по болници и лекари стигнах и до Тодикама.Още след първият курс на лечение цистита изчезна.Паралелно пиех и билки,като преди да започна лечението с тодикамп,изхвърлих и камък от единия бъбрек с кокакола и аспержи.Болките в млечните жлези и лимфите изчезнаха,в стомаха също.На два нокътя от пръстите на краката,имах съмнение за гъбички.От шест месеца бях забелязала ,че цветът им е променен,и не взимах никакви мерки....то да беше само това...С три,четири намазвания и дълбоко изрязване на ноктите и проблема е решен.Вторият курс на лечение,беше с цел-профилактика.Скоро след като започнах да го взимам,настинах зверски.И Тодикампа не ме спаси.Даже за 3 дни забравих за него,но после реших че правя грешка.Имам хроничен синузит от дете.И сега при всяка настинка се активира.След седмица редовно мазане и разтривка около синусите,вече дишах свободно.Покрай синусите,намазвам и околоочието,както и цялото лице.Наистина кожата става много хубава и като че ли бръчките се изглаждат.Изненадата ми този път беше,че след две седмици редовно мазане около очите и синусите,очите ми се възпалиха.Пропуснах да кажа,че при всеки курс на лечение,към вторият месец,при всички слаби места болката се засилва а после отшумява.Един ден болят бъбреци,два дни гърдите,после зъбите и тн.Този път-очите.По точно първо едното,после другото близо десет дни бяха силно зачервени и със секрети.Зрението ми се влоши а после се оправи.Не мога да кажа че сега виждам по добре.Имам два диоптъра далекогледство.Ако има някакъв ефект,може би процеса ще е бавен.И последно-един зъб беше започнал да реагира повече на горещо,по малко на студено.Вече си мислех че зъболекаря няма да ми се размине,когато започнах да пия Тодикамп.Още след първият прием усетих облекчение,а сега след 2 месеца болката я няма.Продължавам само да се жабуркам през 2-3 дни с малко водичка и 30 капки Тодикамп,както и външно мазане-синусите,около очите и кръста.Имам дискова херния и пареза на двата крака.В момента е в затишие,но постоянно усещам дърпане,ту в единия ту в другия крак.Малко късно започнах там да мажа,но се надявам нещата да се подобрят и това дърпане да изчезне.Надявам се това което споделих да помогне на някой,да му вдъхне повече вяра и кураж да се справи с проблемите...!Желая на всички -Здраве!