Нека кажа и аз моя опит с този вирус. Почна се от неделя следобед по моя вина - отслабих си имутитета, след като се изкъпах сутринта и излязох на студеното.Започна с дразнене на гърлото. В понеделник стана болка и дразнене, от време на време кихам, имам лека задна хрема, но нищо повече от това. Аз съм от хората, които при такива ситуации вдигат температура, лягат на легло о изтощение и т.н. Този път обаче нямам такава нужда, поне засега.
Как подходих към лечението си? Първоначално пиех по два-три пъти на ден концентрирана сребърна вода. В началото чувствах моментално облекчение, вече - не. Днес за трети път пия тодикамп по една чаена лъжица, вечер след работа - малко като аперитив, но без мезе. В понеделник се намазах по гърба и стъпалата преди лягане - веднъж. Забелязах, че ако пия само тодикамп, без нищо друго да слагам в устата си поне един час, нямам после уригване на газ и други неприятни усещания. През деня и вечер докато си легна запалвам аромалампа с етерични масла от евкалипт, чаено дърво, иланг-иланг, розмарин, смрадлика, салвия, кедър, бял бор, хвойна, лавандула - слагам по няколко, не всички наведнъж. Но най-важното според мен, което ме държи в добра форма е приемът на розова вода сутрин след ставане - по една глътка. Това с розовата вода го правя горе-долу от средата на август, имах само 5 дни прекъсване. Забелязах, че откакто започнах да пия розова вода, нищо от вирусите около мен не ме хващаше допреди няколко дни, когато я бях спрял (защото я свърших и не бях се снабдил с друга).
Малкият ми син на 4 години изкара преди мен този вирус доста по-тежко - с температура няколко дни, силна кашлица, ларингит. Лекувахме го само с промивки на носа, тинктура от див чесън и малко отвари за кашлица (почти без ефект). След първите дни купих аромалампата и включихме и маслата.
П.С. Пропуснах да добавя, че само днес съм на растителна храна, през другите дни не съм спазвал каквито и да било ограничения, нито пък съм добавял нещо повече към обичайното си хранене.