Знаеш ли ,гледам съпругата ми и дъщеря ми си купуват от ветеринарната някакво олио с което си мажат косите т.е. втриват в корените на косата и стоят известно време така мисля ,че беше Тривитаминол за подхранване на косата . Много са доволни, просто споделям от тяхно име защото го ползват и наистина са много доволни. А ето и друга рецепта:http://www.bg-mamma.com/
"Аз спрях моя косопад с маска с тривитаминол: 1с.л. тривитаминол, 1с.л. кисело мляко,1с.л.мед, 1с.л. зехтин, 1с.л. ракия. Стоя с маската два часа. Ако косата е къса може мярката да е чаена, а не супена лъжица. Спира косопада, но наистина сега косата ми е по-омазнена от преди."
"Тривитаминола или т.нар. конски витамини са най-ефикасното средство за сгъстяване на косата,а заради множеството си съставки стимулира и растежа.Най-популярната маска използвана с него е със свинска мас,жълтък и няколко капки бадемово масло.Тъй като и на мен и на много други хора не им понася свинската мас,тя може да бъде заменена с зехтин.
По принцип целия цикъл на заздравяване,сгъстяване и рацтеж на косата не започва и не завършва само с маски и ампулки ,необходимо е да се приемат витамини-Мерц би свършил добра работа,Допълхерц-женския комплекс или дори от А до Я,а за тези,които нямат възможност препоръчеам Геритамин,Герифорте и всичките им производни намиращи се за 2-3 лева в аптеките.
Необходим е поне едномесечен курс с витамини,после прибягвайте към маските,редувайте ги,тривитаминола е силен-най-много 2 пъти в месеца,междувременно може да ползвате маска с майонеза(в нея има и мазнина и яйца и вскичко необходимо,ако не ви се бъркат смеси вкъщи).
Косата и ноктите като цяло са израз на здравословното състояние на организма,така че не може да искаме хубава коса и нокти,ако страдаме от недостиг на важни вещества!"
"Аз съм много доволна от тривитаминола! От години го ползвам ,като последно време изобщо не съм постоянна, слагам ,когато се сетя, при това аз слагам на косата само тривитаминол, не обичам разни "бъркочи" с други неща по главата си. Винаги съм си спирала косопада с него, а косата расте като бясна:) Не мисля че при някои момичета капенето на косата се провокира от тривитаминола, но и не споря. Аз лично съм много доволна!"