.И вечерта към 5 реших да включа сок - 100гр беше разреден с вода - от ябълка, цвекло и магданоз..... - сутринта изядох половин домат,наобяд -половин ябълка,вечерта -салата от магданоз с половин домат и чесън - но сложих и малко зехтин и ябълков оцет.
Добре де, защо ябълка, оцет, чесън, домат... това са все кисели/остри неща...
Не може ли отначало сок от морков, зелени салати, целина, малко цвекло, краставица, зеле, карфиол, дори ряпа и пр. А от втория - третия ден да следват киселите...?
Тук вероятно е мястото да споменем следното:
Замърсяванията (дори само) в телата ни, натрупваме с десетилетия - атом по атом, молекула по молекула, съединение по съединение... Тези чужди за клетките ни неща се вграждат "дълбоко" и здраво във всякакви органи и тъкани. Постепенно, плавно, затрудняват, забавят жизнените ни процеси и т.н.
И сега ние, хоп, с едно очистително въздържане от 5 - 10 -12 дни, ще ги изхвърлим?... За съжаление не се получава. Замърсяванията в няколко трилиона (!!!) клетки не може да бъдат изхвърлени или изядени за толкова кратки срокове. От древните източници и от сегашните наблюдения се знае, че ако някой достатъчно много иска да се почисти - цялостно - му трябва повече време.
После вече, с променено мислене, хранене, пиене, дишане, физическа дейност... може да поддържа повече или по-малко това очистено състояние.
Съществуват достатъчно ясни критерии кога трябва да се прекрати продължителното въздържане, за да не настъпят отрицателни изменения.