Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Хрумна ми да ви попитам - какви са мотивите ви да сте вегетарианци  (Прочетена 106344 пъти)

Миоджералвомбо

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 484
    • блог за сериозни хора
Re:Хрумна ми да ви попитам
« Отговор #60 -: 01-06-2010, 14:21:22 »

оттук натам ,след изнесените цитати,мисля ,че коментарите по темата ,каквито и да са ,са неуместни.браво Мария,уместна завършваща фаза в диспута. :love_026:
Активен
Трудно се намира черна котка в тъмна стая особено, ако и нея я няма вътре. Поздрави от Палма де Майорка

mariiina

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1464
« Отговор #61 -: 01-06-2010, 14:39:21 »

:kisss:ейййййййй, таман ме засърбя под лъжичката и зарадва ми се душичката... tooth
Активен
...могъщият се бори само със могъщ...

mariiina

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #62 -: 01-06-2010, 14:41:36 »

:kisss:Еййййййййййй, не разбрах за гостито...да не се отказа...може и без подарък от Майорка... :heart_2:
Активен

Миоджералвомбо

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
    • блог за сериозни хора
« Отговор #63 -: 01-06-2010, 15:10:31 »

преди да тръгнем ще ти кажем да ни чакаш ,в късна есен ... :Cherries
Активен
Трудно се намира черна котка в тъмна стая особено, ако и нея я няма вътре. Поздрави от Палма де Майорка

mariiina

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #64 -: 01-06-2010, 15:29:18 »

:kisss:Дай Боже, дай Боже!!! :heart_2:
Активен

Zloqd

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1374
« Отговор #65 -: 01-06-2010, 20:56:29 »

Мио, това е риска да учиш йога без учител. Двамата с Ортодоксалния правите нещата чисто механично, ама не може да се вземе част от йогата и да се чака ефект колкото от цялата система. Не си ли чувал за яма и нияма. Гледам, че в една тема двамата с Бате Биностъпкахте и заклеймихте бялото братство. В този сайт има доста дъновисти, но те вместо да тръгнат да убеждават си обърнаха и другата буза (убеждават с личен пример) - което значи, че правилно са разбрали учението на Дънов.
Да се върнем на йогата. Човек като гледа как изкривяваш това учение ще си мисли същото и за нас.
Духовната страна на нещата не е нещо толковва абстрактно. Въпроса е защо сме тука. Тялото е инструмент за постигане на съвършенство - затова трябва да се поддържа в перфектна форма, за да имаме сетива да видим нещата не такива каквито изглеждат, а каквито са.
Всяко наше действие дори и несъзнателно води до резултати (карма). "Прости им господи те не знаят какво вършат" е казал Христос. Имал е впредвид не осъзнават какво вършат.
Осъзнаването започва на физическо ниво - като пипнеш котлона ще се изгориш, като го осъзнаеш ще гледаш да не го пипаш. Минава се на по-високи нива в макрокосмоса - ако човек живее в общество минава през социално ниво - тук трянва да се научи как нашите мисли думи и действия спрямо околните вляят върху самите нас.
Както каза Христо Дешев като се изпикаеш в басейна ти ще седиш в урината. Колкото по-напреднал става йогата и кармата му намалява толкова по-малък става басейна - като се изпикаеш по-бързо ше го усетиш и ще е с по-висока концентрация. Този така наречен басейн е лабораторен тест за всички души. Като се научиш, че не трябва да се пикае там, където плуваш ще те пуснат в морето...
Смисълът на свободата - физическото тяло създава някои ограничения - трябва да му осигуряваш храна, почивка, а някои хора му осигуряват и други неща като секс... Като се освободи човек тези и други необходимости отпадат...
Някой беше казал, че идеалният роб е този, който не се възприема като такъв
peace  :love_028:
Активен
Умният човек знае как да излезе от затруднена ситуация, а мъдрият знае как да не попада в нея - даоска поговорка

Миоджералвомбо

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
    • блог за сериозни хора
« Отговор #66 -: 01-06-2010, 22:03:47 »

хехе,само  казах какво мисля на Мария,а плюс тoва говорих съвсем откровенно.Не е ли по добре хората да се поогледат и да видят какви са не само българските йоги и другите следовници на разни учения също така.Да кажем,че не съм прав ,а само съм изразил едно мое субективно и съвсем частно мнение,хубаво...за какво тогава ние хората тука, които сме  в този форум постим ,и правим разни усилия,не е ли целта ,за да можем да дадем ,както ти каза ,едно oбективно мнение за себе си поне.Ами това е една от целите ни-да имаме по обективно съзнание.еми ,ако искаш тогава,хайде да направим някаква тема,в която всеки да си изкаже мнението,но според каквото вижда,какво ще кажеш ,Zloqd?Не  съм мислил, че сме били прави с бате ти Бино дето оня приятел го отнесе.той си го заслужи.Аз не съм християнин по убеждение,да ти кажа  това.Ако трябва да съм искрен,има наистина много малко от християните ,които ме респектират и това са предимно исторически личности,да не ги изброявам сега...Аз не бих могъл да коментирам йогата обективно ,това е така,наистина!Коментирам я субективно,както чувствам нещата.При това го казах адресирано към Мария.ти защо се засягаш?Ако съм мислел ,че си като останалите последователи на разните учения,нямаше да коментирам с теб разните технологии по горе.не е нужно да приемаш ,казаното от мен като нещо лично.Аз споменах едни 99,999999999% че са  изперкали.но остатъка...има и остатък...в него влизат  ония които са успели.Какво те кара да мислиш ,че си в по големия процент.пък и това е само едно частно мнение.помисли ,Zloqd :love_026:
Активен

Миоджералвомбо

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
    • блог за сериозни хора
« Отговор #67 -: 01-06-2010, 22:19:02 »

а сега,ако позволиш,ще ти кажа една смешка с примера ,който даде за басейна.Аз всеки ден кисна по два часа в един 50-метров където тренираме.Водата е бъкана с хлор и това е във всеки басейн.Всички знаят ,че се пикае в басейните и това е по цял свят така.моля да ми позволиш да го твърдя със сигурност от позиция на професионалист в този сектор.Хората си пикаят,работат си върви.Блъска се хлор като за световно и всичко е наред.Иска да  кажа това в символичен аспект към твоя пример.Не е ли верно ,че за един учител ,или за едно Учение хората съдят по носителите,по следовниците ,по учениците.Аз не казвам ,че Учителя Петър Дънов не е  действителен.Моите уважения към Него и Словото му.Позволих си да пиша подигравки тогава ,когато спорехме с белия брат,защото знам ,че именно така ще го отблъсна да се натрапва ,в края на краищата ,той ни нападна пръв.Освен това ,аз  водих с него една истинска стратегия, за да го съсипя.Аз нямам скрупули,когато трябва да се защитя от нападатели и натрапници.Знаейки,че за белите бр, имената и догмите и формите са важни,аз съзнателно се бъзиках с Петър Дънов.В пълно съзнание какво правя.ако съм натрупал грехове ,много ясно че ще си ги платя,но това не ми пука ,след като така съм решил!Казвам това изрично ,за да знаят останалите симпатизанти на Учението,защитавал съм себе си и форума от въпросния субект и натрачивостта му.
Активен

Миоджералвомбо

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
    • блог за сериозни хора
« Отговор #68 -: 01-06-2010, 22:34:10 »

Мисля,че думите често объркват,особено когато са записани,както тук става.Знам ,че ако сме на живо и се гледаме в очи,има и други неща които говорят ,но не могат да се напишат,или назоват.Наблягам на тях.Както ти казах, не страдам от никакви скрупули .В мнението си към Мария ,казах ,че всички йоги са на пъд да откачат...с изключително малка разлика..ония 0,000000000000000001%.Ако се концентрираш по тоя въпрос дали е така или не,ще откриеш истината,без да се налага аз да твърдя това.Концентрирай се ,моля, и после кажи какво видя .така ли е или не е.За мен йогата е наука ,не е вяра или каквото и да е .Наука ,при това най задълбочената.Не е нужно да изповядвам религии,нито да съм материялист.Иама и нияма,първите две степени са наистина най важните.Да не ги коментираме тука,но нито ти нито аз ги спазваме!засега....Нито съм видял да ги спази някой в цялостната им форма ,пакет в идеалния смисъл.Само ония малцината ,останали живи,след всичко ,могат да кажат,Да ,спазваме ги тия работи.Не съм искал да плаша никой с мнението си.но мисля ,че се досещаш че истината винаги е там дето никой не я очаква.това исках да кажа в мисълта си към Мария.Блгодаря ти на теб сега ,че ме провокира да се изясня по добре по случая.може и да направих грешка ,избирайки не дотам красивите думи,но да знаеш, че те бяха от сърце  и в най голяма степен можеха да изразят мислите ми. :thankyou:
Активен

Zloqd

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #69 -: 01-06-2010, 22:47:42 »

Не съм се разсърдил.
Не виждам смисъл да се прави отделна тема за такива неща - навсякъде пиша за нещата такива каквито ги виждам.
Намесих се защото видях пропуск в системата ти на практикуване - не става с такава едностранчивост просто да се изпълняват техниките. Ако се откажеш от йогата няма да си първия - трябва по-широк поглед върху тези неща.
Какво значи за тебе успял йога и съответно изперкал йога?.
Примера с басейна го дадохме защото е всеизвестен факт, че там се пикае и се приема за нещо естествено. Сега разбираш колко е трудно да се победи кармата - трябва да се започне с манталитета затова се казва, че е почти невъзможно.
А на белия брат като му се направи забележка спря (и е минал на лични с модераторите доколкото разбрах), а вие не спряхте - от един негов пост направихте доста голяма тема с нападки срещу него и срещу сайта към който даде линк. Трябва ли да казваме - това е от еди си кое учение и затова няма място във форума?
Добре де - сега понаруших яма и нияма като не спазих заповедта "не съди" но по принцип гледам да ги спазвам.  :love_028:
Активен
Умният човек знае как да излезе от затруднена ситуация, а мъдрият знае как да не попада в нея - даоска поговорка

Миоджералвомбо

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
    • блог за сериозни хора
« Отговор #70 -: 01-06-2010, 23:10:10 »

Браво Zloqd.Щом човек ,декларищ се за бял брат се появи,аз го гледам в очите и му меря думите.Той сам се е обявил за такъв,затова с неговите критерии на неговото учения го меря.пък Дънов не е казвал ,ходете да натрапвате Учението.Казвал е-за лично ползване е ,друг път е казвал-да се възприеме от българския народ ,ако не лошо го чака.Така,на пръв поглед притиворечиви думи...Но в Дънов противоречие не е имало ,само в думите му.затва ти казах че думите объркват и аз не им вярвам ама никак.Инструмента ,с който меря околния свят е в интуицията ми.Не само Дънов си е противоречал в думи,Христос също,Буда също,всички....Няма как да се обясни в дуалния свят неща дето са извън него и единствените инструмени думите ,могат само едностарнно да загърнат  идеите на Учителите,тва мисля.Може и затова да ти се виждат едностранчиви мненията ми за йога.ами няма как да са цели ,ако са обяснени с думи.Но като дойда в Плевен и се видим на живо,ще усетиш и други неща,които сега убягват вероятно от взора ти.Така ,че винаги тук ще има двусмилие и различно тълкуване на нещата ,щом говорим за нематериални стойности.Но нека  ти отговоря на зададения въпрос.Има характеристики,,показващи,времето за задържане на прана в сушумна.В скалата се казва толкова време ,задържана прана в сушумна-това е пратиахара ,толкова/повече/ време-това е дхиана,толкова време ,най много -самади.Ако искаш ще ги изровя и ще напиша времето и източниците. веднъж го смятах ,за самади  излезе около седмица време праната да е в сушумна.Това е обективния критерий за успял йога,мисля че според Свами Сватмарама,ако не се лъжа.Но това са цитатите,сега ще ти кажа според моето субективно мнение ,кой йога е успял:
Активен

Миоджералвомбо

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
    • блог за сериозни хора
« Отговор #71 -: 01-06-2010, 23:20:17 »

Оня ,човек ,който не прави грешка в изказана на глас дума,той е йога, владеещ себе си. Същият ,за който абсолютно никой не би допуснал ,че е отдаден на йога.Това е интуитивното ми съображение за успял йога.

Когато ми посочиш такъв ,ще сметнем какъв е процента спрямо всички ,за които се знае или  са декларирали че следват пътя на йогите.тогава ще говорим ,кое какво е,съгласен ли си? :Appetit_4: :Appetit_17:
Активен

Миоджералвомбо

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
    • блог за сериозни хора
« Отговор #72 -: 01-06-2010, 23:28:54 »

За изперкали ,смятам всички,които не са достигнали крайната цел,в това число и себе си.Работата е там ,че ако  умеят да прикрият лудостта си,стремящите се йоги могат да минат и за твърде умни и мъдри-така би ги оценило обществото.А ония ,дето не могат да контролират праната в сушумна докато е, и това се вижда на лицата им изписано,а също и във фанатизма в дадени сфери на живота,тия йоги наричам изперкали.те са много наистина,за жалост.фанатизма!...но всички- добре контролиращите се и другите фанатизираните,са еднакво луди,поради целта която гонят.Не, че не им прави чест това,напротив!но пак са луди,докато не стигнат нужното време на задържане на праната в сушумна.Пак ти казвам,думите бъркат нещата.....Концентрирай се върху идеята да видиш колко успяват,няма какво да приказваме друго ,като че ли.... :Cherries
Активен

черен гарван

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 743
« Отговор #73 -: 01-06-2010, 23:36:03 »

Туй жената е опасно нещо...... все храната като животни им се привиждат.... месото като разни буболечки и не знам си какво и затова нещели да ядат, много ме кефят tooth
Пък мъжете от егоистични подбуди tooth ...че и аз така май, ужким да съм по-здрав, иначе проблем нямам да ям всякакви меса, нямам проблеми с халюцинациите  :whistling2 - emotloader:
Пък за йога от християнска гледна точка признавам, че са изперкали ...ама в повечето случаи не го споделям да няма обидени, ама като Манчо сам си го признава... съм склонен да потвърдя O0
Активен
"няма грешки, има само уроци"

Zloqd

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #74 -: 01-06-2010, 23:45:34 »

Няма начин някой практикуващ постигнал сериозни резултати в практиката да успее да го скрие освен ако използва сидхи (невидимост или камарупа - да приема каквато си иска форма).
Знаеш на колко места е написано, че човек започва а изглежда като Камадева, а след по- продължителна практика като Бхайрава т.е. променят се не само осанката, а и цялостното излъчване и човека не изглежда като от нашия свят и от нашето време.
Задържането на праната в сушумна и съответно състоянието самадхи не е крайна цел, а поредното стъпало към други цели: просветление, освобождение, безсмъртие...
Активен

desi82

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1408
  • Ние сме това, което ядем!
« Отговор #75 -: 02-06-2010, 00:18:58 »

Много интересна темичка се заформила тук! Аз отказах пилешкото месо /останалите видове не съм консумирала от много години/ най-вече поради здравословни причини и защото остава много време в организма и съответно започва да гние. А също така защото ги инжектират с хормони и т.н.
По отношение на кожените дрехи обувки и чанти нямам скрупули но аз не съм и веган.
Активен

Миоджералвомбо

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
    • блог за сериозни хора
« Отговор #76 -: 02-06-2010, 00:28:29 »

Е, аз  и на всяка секунда задържана енергия съм доволен,освобожденията  и другите екстри,дето казваш,ще ги оставя на другите хора :Content_4 - emotloader:... tooth.Какво пишат книгите за това как изглеждат постигналите освободен дух,ще мога да ти кажа ако видя такъв.за сега бодхисатвите ще ги оставя да си починат,че много им се насъбра и на тях.ще взема да им пратя едно много поздрави от Манча и да се уредят работите.... tooth tooth tooth :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader:
Активен

Antares

• Full member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 172
« Отговор #77 -: 02-06-2010, 07:45:06 »

Откакто спрях животинските продукти, не си купувам и нищо от естествена кожа. И аз не съм веган, понеже ям мед от време на време.
Във връзка с темата искам да попитам тези, които пишат, че нямат скрупули по отношение на кожените дрехи, обувки и аксесоари - каква е логиката да не ядеш месо, а да ползваш кожата на убитото животно?
Ще кажа за себе си, че не намирам такава логика - и в двата случая животното е убито.
Активен

mariiina

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #78 -: 02-06-2010, 08:25:38 »

:kisss:Мио, Мио, аморе мио...Казваш, че не си християнин по убеждение...а това което е правил Христос, т.е.чудесата които е правил пред тълпата /прости ми, Господи/ от къде смяташ го е научил???А Петър Дънов ...???Как тези Личности са стигнали до това което са постигнали???Някой да знае каква е била ИСТИНСКАТА роля на манастирите не само в християнската религия...какво там са правили братята ...как са го правили, защо са го правили ...а да сте чували за скалните манастири, килии / в Добруджа ги има по поречията на сухите реки/ и ролята на скалите, камъка в цялата история...нещо във връзка с долмените??? :surpris_23:
Активен

Томирис

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1170
  • Лунатик!
« Отговор #79 -: 02-06-2010, 09:13:28 »

Цитат
Във връзка с темата искам да попитам тези, които пишат, че нямат скрупули по отношение на кожените дрехи, обувки и аксесоари - каква е логиката да не ядеш месо, а да ползваш кожата на убитото животно?
Чрез носенето на кожа не поемаш в себе си всички отрови от убития организъм, както е при консумацията на самото месо. Поне аз така го приемам. Пък мляко, яйца и мед консумирам, което ме отдалечава от веганите, защото се смята че тези продукти пак са получени чрез експлоатация. Въобще, не ми беше любовта към животните основната причина да спра месото както съм написала по-горе. Не искам и цялото човечество да минава към вегетарианска диета, би било утопия, а кожата на вече убити животни е по-добре да се използва, нали? Разбирам подбудите на повечето вегани и ги уважавам, но моите главни идеи са малко по-различни.

Тъкмо ми дойде на ум един друг въпрос. Бихте ли яли месо в екстремни ситуации за да не умрете от глад?
Активен
"Ето добрите и праведните! Кого те ненавиждат най-вече? Оногова, който разтрошава техните скрижали на ценности, разрушителя, престъпника, а това е творецът"

Страницата е създадена за 0.083 секунди с 21 запитвания.