Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Хрумна ми да ви попитам - какви са мотивите ви да сте вегетарианци  (Прочетена 106337 пъти)

Миоджералвомбо

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 484
    • блог за сериозни хора
Re:Хрумна ми да ви попитам
« Отговор #80 -: 02-06-2010, 12:34:54 »

Да,за да си спася живота ,ако това е единствена възможност,ще ям месо!Когато опасността  отмине,веднага се връщам на вегетариански режим.
Активен
Трудно се намира черна котка в тъмна стая особено, ако и нея я няма вътре. Поздрави от Палма де Майорка

Миоджералвомбо

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
    • блог за сериозни хора
« Отговор #81 -: 02-06-2010, 12:47:06 »

Томирис,нека да изкажа и мнението си по зачекнатата от тем тема за дрехите сега.Верно ,че не поемаш отровите,така е,права си.Който носи,или употребява под какъвто и да е предлог кожата на животно,неговото физическо тяло,влиза в причинно -следственната верига ,в която това животно бива убито за месото или кожата .Това физическо тяло,ще поеме после една средноаритметична част от сумата на флуидите,разпостраняващи се в тази верига.Аз ,като употребявам кожата на една убита антилопа,много добре знам ,че това тяло/моето/ще поеме един ден тези възвръщащи се вълни.Никой не бива ди си изгражда илюзия ,че ще е подминат,ако се вмеси в тази верига..Но какво значение има физическото тяло,ако човека ,съзнавайки всичко това,го е решил поради дадени мотиви.Нищо ,тялото му ще посрещне последиците на вмешателството,но не и самия човек.Самия той ,ако не се идентифицира с тялото си и това е негово решение,всичко е наред.
Активен
Трудно се намира черна котка в тъмна стая особено, ако и нея я няма вътре. Поздрави от Палма де Майорка

Миоджералвомбо

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
    • блог за сериозни хора
« Отговор #82 -: 02-06-2010, 13:00:14 »

Мария,кажи сега как ние да знаем какво били постигнали Христос или Дънов.Как?Когато нашата отправна точка за сравнение,лежи вътре в кръга ,който ни подтиска.Всичкото ,което сме ние е вътре.А тия хора ,за които казваш са отвън.Ние не можем да преценим ,нито да осъзнаем тяхното съзнателно ниво,дори само по тази проста причина.Така си мисля поне аз.Каквото сме видели и чули за тия хора и за други от този ранг е било само една проекция в нашия свят.Ако разгледаш нестандартната геометрия на Лобачевски,Бояй ,Риман и  други гениални учени,ще видиш,как един куб се проектира в 5 мерно пространство ,например,или един една фигура,от 10 измерение ,как ще я видим ние в трето.Има фигури ,чиито стени са например правилни пирамиди.Е, как да си представим с нашето съзнание тези фигури-не можем.За това казах горното и за преценката на тези същества-Учителите.Не можем да я правим.Може да не ти харесва мнението ми,кажи твоето ,може пък на мен да ми хареса..После ще ти кажа какво мисля за манастирите и долмените.Малко работа има тук да свърша в една банка . :love_006 - emotloader:
Активен

mariiina

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1464
« Отговор #83 -: 02-06-2010, 13:37:25 »

:kisss:Когато нашата отправна точка за сравнение,лежи вътре в кръга ,който ни подтиска.Всичкото ,което сме ние е вътре.А тия хора ,за които казваш са отвън.Ние не можем да преценим ,нито да осъзнаем тяхното съзнателно ниво,дори само по тази проста причина.Така си мисля поне аз.Каквото сме видели и чули за тия хора и за други от този ранг е било само една проекция в нашия свят...   
 Милсенно махни кръга/рамка/ и промени мястото на отправната/гледната точка/.
    А чел ли си Евангелията?
   Аз ще се опитам да разгледам нестандартната геометрия, ако ти ми обещаеш да прочетеш Платон за геометрията в природата.
Активен
...могъщият се бори само със могъщ...

Миоджералвомбо

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
    • блог за сериозни хора
« Отговор #84 -: 02-06-2010, 14:12:03 »

чел съм много внимателно евангелията,така и целия нов завет.също и  цялата библия,с много внимание!Не мога да ти обещая да прочета Платоновата геометрия,защото не знам къде да я намеря на български в мрежата.Мога на испански да я прочета,но ще има термини които няма да мога да схвана веднага и ще ми отнеме много време.Ако кажеш къде е на български,ще я прочета.Не мога да кажа ,че премахвайки мисленните прегради ще го направя в действителност.Това може да стане,само ако с мисълта си мога да местя разни неща ,например.но не мога.Демек ,искам да ти кажа ,че мисълта ми е твърде слаба  за да успее действително да разчупи преградите,което е възможно да се направи по този начин .така като са го правили посочените Учители по горе.Като си давам сметка за това,не се залъгвам да градя илюзии че мисленно ще реша проблемите за излизане от кръга.Сега ще ти кажа какво мисля за манастирите и долмените.първо за долмените.
Активен

Миоджералвомбо

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
    • блог за сериозни хора
« Отговор #85 -: 02-06-2010, 14:22:19 »

Знам едно място където има много долмени-едно село ,казва се Бяла Вода,в Странджа планина.Там има и едно гробище също,на богомили,запустяло е и е в пущиняци...Знам и другаде в Странджа ,но в това село са най- концентрирани. планирал съм  следния експеримент.Взимам един спален чувал и ще вървя да спя някоя нощ на гробището на богомилите ,вътре в някой долмен.После ще ти кажа каквото усетя за това.Имам едно чувство ,че тия долмени са процепи  или проходи.помня ги добре,сега като се върна към спомена,чувството ми е същото и много засилено дори-там трябва да се престои вътре !може да си събера акъла в една точка като съм вътре и да направя някои дихателни упражнения и асани.но този експеримент е задължителен ,според мен ,за да може човек да говори компетентно за долмените.за сега от мен -нищо по въпроса,освен голи планове... :surpris_23: :Confus_3: :surpris_22: :Confus_34: :Appetit_17: 
Активен

Миоджералвомбо

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
    • блог за сериозни хора
« Отговор #86 -: 02-06-2010, 14:33:22 »

Някой да знае каква е била ИСТИНСКАТА роля на манастирите не само в християнската религия...какво там са правили братята ...как са го правили, защо са го правили ...а да сте чували за скалните манастири, килии / в Добруджа ги има по поречията на сухите реки/ и ролята на скалите, камъка в цялата история...
Ще кажа само онова ,което съм видал от личен непосредствен опит,за манастирите и то само християснките,само тях познавам.може би съм посетил едно 50-60 манастира за последните 25 г.в България най вече и доста в европейски ,но всички само християнски.В България видях много монаси/в мъжките/ хомосексуалисти/,други фанатизирани халюциниращи служители на ортодокса,и малко дето бяха по нормални,но пък бяха почти алкохолизирани.Имаше и други,главно игумени,които обичаха доста паричките и почестите и се занимаваха с "манастирската"  икономика и касите с дарения/сладка работа... :Content_4 - emotloader:/Като бях на 18г ,предприех едно пътешествие за 20 дни из България да разгледам планините по подробно
Активен

Миоджералвомбо

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
    • блог за сериозни хора
« Отговор #87 -: 02-06-2010, 14:47:02 »

Имах само 20 лв в джоба и затова пътувах на стоп и се хранех само с вафли обикновени.спях нощем в манастирите ,защото тогаватази опция я имаше,като кажеш че си поклоник на  вярата.Тогава съм обиколил поне едно 12-13 манастира.понеже само на вафли не се караше ,хапвах диви круши и капини по деретата и стърнищата.Агуст месец има много работи по къра за ядене.Само разни сухи и изкуфели дъртаци бяха монасите ,а в Джендема,до Калофер ,игуменката беше една много крива  и стара,постоянно разпитваше какво правя тук,и  защо ,все неща встрани от вярата.Да не казвам че на другите манастири що алкохол видях да се пие от обед нататък,не е за думане даже.А имаха пари,това се виждаше.имаше и някъде ,душевно болни дето бяха прислуга в манастира и просеха тайно цигари от посетителите.На второто си пътешествие ,след около 10 г заведох дребната си  дъщеря  на Рилския манастир в деня, когато вадеха мумията на Иван Рилски,да види как стоят нещата наистина ,дето се четяха в учебниците за 4 клас.На вратата има знак ,да не се жлиза с неприличнидрехи и къси поли.спазихме го ,най стриктно,имаше опашка ,но не голяма да видят мумията .от нея се жижда само една вкостенена ръка,другото е увито в бял плат.може да се докосне...но след това има една кутия за "волни"пожертвования/парици,демек/
Активен

Миоджералвомбо

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
    • блог за сериозни хора
« Отговор #88 -: 02-06-2010, 14:56:36 »

Аз казах на малката ,че на господ и на Иван Рилски пари не им трябват,още повече че парите не могат да те направят по праведен за господа.Тя ме разбра и си отидохме на мястото дето си бяхме по отзад ,да чуем литургията и другите работи.малката искаше да пали свещ ,че обичала огъня и аз казах добре,аз също палих .По едно време излезе владикаташ-една карикатура ,уж нормален на вид,но търбуха му май беше колкото една табуретка напред ,не лъжа !така беше ,не като другите дебелаци ,ами извратено същество,само търбух и мазно лице.Той каза на един друг поп нещо и ме посочи с пръст.попа дойде и каза ,че в църквата съм нежелан,макар че държах свещ и нарочно се прекръстих пред погледа на владиката.Аз кзах добре ,но си останахме на място.В почивката стана панаира:владиката се приближи исе развика ,че такива като нас /аз и малката / ,сме били причината да е зле църквата и въобще държавата.Такива дето носели много злато/защото аз носех един по дебел ланец,но се виждаше над фланелката малко ,гривни и малко пръстени на ръцете/.Развика се яко,не каза вън.но силно на висок глас каза ,че именно ние сме били кофтите хора на литургията.Тва беше дългогодишния влядика на манастира.Хората не казаха нищо,стана конфузно зяа тях.решихме да излезем да не пречим на никого  това е.Не ни дадоха стая да спим в манастира,спахме в един хотел наблизо.
Активен

Миоджералвомбо

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
    • блог за сериозни хора
« Отговор #89 -: 02-06-2010, 15:04:40 »

след това отидохме на "пещерата "на Иван Рилски,една дупка ,в която не може да се живее,понеже е с голямо течение вътре,поради двата отвора в скалата.Тия манастирските изедници,да бяха малко помислили ,да намерят малко по автентична пещера за "обиталище" на светията.И това не бяха се сетили.обаче верующите миряни гледам бяха оставили разни монети и запалени свещи,поради глупост и вяра в "истинността" на светото място.Дъщеря ми беше много разочарована о всичко и все ме питаше "абе татко тва ли е на Иван Рилски къщата?" и Защо дядо по ни изгони?.тогава  ми хрумна прекрасната идея.субрах всички парици от "къщата" и казах на щерката че Иван Рилски е истински светец е помисли и за нас  и тия пари  той е накарал хората да ги оставят за да идем с тях в София на Зоопарка.Така инаправихме-едно към 50-60 лв  си самохаризахме и бахме доволни много от подаръка на светеца.Сега дъщеря ми е на 18 г и знае че Иван Рилски е български светец и че попвете и  са истински  лицемери.
Активен

Миоджералвомбо

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
    • блог за сериозни хора
« Отговор #90 -: 02-06-2010, 15:08:54 »

Обиколил съм и доста манастири тук на запад.Ще дам само два примера.Тук свещи няма.Има един процеп и пускаш монета от 1 евроц.на едно табло светва лампичка с форма на свещ и леко премигва,също като пламъка на свеща.така 2 -3 мин.Да си си казал молитвите за това време.ако пуснеш 2 ,3 евра и повече  имаш повече време към 4-5 мин.
Активен

Миоджералвомбо

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
    • блог за сериозни хора
« Отговор #91 -: 02-06-2010, 15:14:23 »

ходих в един францискански манатстир тук основан от Раймонд Люл/Раймондо Люли/.На най високата точка на планината Ранда в Майорка.Като влезнах в една отзалите ,гледам окачени скици и картини/реставрирани на картите таро от Раймонд Люл.Извиках главния свещеник и го питам ,това какво е тука?Той вика,това са картини на нашия патрон.Аз му казах :това са картите таро,/имам снимки/,как вие ги толерирате ,като католическата църква ги е отхвърлила.?Той вика ,това не са карти таро а изображения на светци.Това каза.Аз го питах ,понеже има изложеникниги поастрология и медицина на същия светец"какво е това тука.Той каза:богословски трактати.а и кьорав може да види ,че не са!
Активен

Миоджералвомбо

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
    • блог за сериозни хора
« Отговор #92 -: 02-06-2010, 15:17:16 »

А в един манастир видях деветолъчна звезда ,правена от същия светец,като питах ,но вече еди лекар,кото беше и гид в същото време,той ми каза:църквата крие  истината за този велик мъж,защото е неудобна за нея.В нито една диплянка не видях снимка на звездата,а манастира се посещава ежедневно от едно 500 човека и е много известен.Звездата е в самия край и нарочно е на забутано място реставрирана.
Активен

Миоджералвомбо

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
    • блог за сериозни хора
« Отговор #93 -: 02-06-2010, 15:27:09 »

Мария ,според мен християнската религия не е създадена от Христос,а от хора ,взимали симжоли и идеи и ги обърнали в инструменти за правене на пари.Всички манастири,са били направени ,за да се насочат верующите  към тях и да се отдадат на  "вярата"А монасите и монахините ,не са нищо друго мазохисти,подтискащи  собствената си природа,и в същото време с една дълбока деструкция в съзнанието си.В най добрите монаси и праведници ,могат да се видят най жестоки хора! понеже ,мисля ,оня които се самоизмъчва ,заради каквато и да било "висша "идея"е склонен да помогне и на другите  да правят същото ,пак поради тази идея.Мисля ,че християнството такова ,каквото го знаем днес е последнотонещо ,което може би Христос ,ако беше жив ще искаше да види.Смятам ,че освен желиките си дела ,в равна мяра е поставил и основите на едно огромно насилие през вековете/без да иска това ,разбира се/След като изразих ясно мнението си  за християнството,искам дебело да подчертая:Винаги приемам за чиста монета всеки ,които декларира себе си за християнин.Знам че има и малко свестни хора между тях и уважавам вярванията им.ако ,разбира се не докажат с постъпките си обратното.Искам да кажа това ,на ония ,които ще останат възмутени от написаното от моя скромна милост.
Активен

desi82

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1408
  • Ние сме това, което ядем!
« Отговор #94 -: 02-06-2010, 15:32:10 »

За кожените дрехи споделям мннието на Томирис. Чрез тях не вкарвам отрови в организма ми. И както подчертах подбудите ми да спра месото са от здравословна гледна точка.
Активен

Ortodoksalen_Anorektik

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 666
  • бивш Ортодоксален Аноректик
    • http://sites.google.com/site/mahaviratrans/
« Отговор #95 -: 02-06-2010, 17:12:31 »

:kisss:Мио, Мио, аморе мио...Казваш, че не си християнин по убеждение...а това което е правил Христос, т.е.чудесата които е правил пред тълпата /прости ми, Господи/ от къде смяташ го е научил???А Петър Дънов ...???Как тези Личности са стигнали до това което са постигнали???Някой да знае каква е била ИСТИНСКАТА роля на манастирите не само в християнската религия...какво там са правили братята ...как са го правили, защо са го правили ...а да сте чували за скалните манастири, килии / в Добруджа ги има по поречията на сухите реки/ и ролята на скалите, камъка в цялата история...нещо във връзка с долмените??? :surpris_23:

В Добруджанското плато има места като това по долу, с много силно концентрирана прана. На места  в скалите са изсечени квартири за медитация. Миналата година мои приятели ме закараха там да ме посвещават в нов вид техника.

Между Шабла и Каварна се намира местността Яйлата известна като Камен бряг. На това място Добруджанското плато е разчленено на тераси. Така са се оформили няколко заливчета, обградени от каменни блокове и зеленина. Точно на такава приморска тераса се намира тази местност, обявена за археологически резерват, защото тук са открити тракийски некропол и праисторически пещерни жилища. Тук може да се тръгне в две посоки. Едната е наречена Малката Яйла и пътека ви отвежда близо до морето, където пещерите във високата част на свлачищата, са били приспособени за живеене.Това са малки обиталища, в които е воден първобитен живот. Голямата Яйла е мястото, където се намира древният тракийски некропол с двукамерните гробници от II- ри век. Едната от пещерите е доста дълбока и има кръгъл отвор на тавана, който вероятно е служил за отвеждане на дима. Пътека ще ви отведе и до крепостна стена, край която са открити останки от каменни корита и преси за грозде. Тези земи са обитавани от траки, гърци, римляни, славяни и прабългари, които отдавали тук почести на своите богове. Освен с многобройните останки от древни цивилизации, тези степни места пленяват и с великолепието на своята флора и фауна. Скалите са огласяни от редки видове птици - корморани, папуняци, дъждосвирци, бухали и др. В скалните пукнатини на крепостните стени се крият влечуги, а храстите, божурите и смокиновите дървета край пътеките са великолепна украса на този див, своеобразен кът на тишина и спокойствие, който кара да заработи всяко човешко въображение.
---------------
Мио, малцина са хора като теб искрени и неподправени. Темата заби от  вегетарианство към индийските свещенници. Най-важно е да не вярваме в нищо и на никой, особено на думи. Трябва да изживеем да усетим и да проверим.  Ли

Активен
Шивамбукалпа експерт.!
Кундалини Дестилатор, раджнишар дегустатор
जो मुझे पसंद नहीं करता है बकवास करने के लिए मुँह
Канадска ливада
---
Пловдивска ливада [/u

Ortodoksalen_Anorektik

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 666
  • бивш Ортодоксален Аноректик
    • http://sites.google.com/site/mahaviratrans/
« Отговор #96 -: 02-06-2010, 17:21:22 »

Лично познавам магнетични, искренни християни в това число и свещеници. Излъчват същото, което усещам в някой индийски йоги от Индия. Винаги е имало изключения от общата маса, хората са различни и неповторими.
Вярата прави хората по добри, а фитнеса в това число и индийския ги прави по здрави, гъвкави и издръжливи.
Гледам на храната като на храна. Няма нужда от преиграване с чувства, фалшиво заучено състрадание или купчина други имитации. Ако ми е вкусно ям пък ако ще и да е кърваво.

Малко по нагоре в постингите прочетох как в Канада  хората стават вегетарианци заради котката си. Спират да ядат месо но пък за котката се купува риба или wiskas  с гъши дроб, или пилешки бутчета. 
Или още по брутално, котката тряябва и тя да е веган и и се дават спанак, рожкови и друга истерия докато се раазболее и почине  tooth tooth tooth.
Активен
Шивамбукалпа експерт.!
Кундалини Дестилатор, раджнишар дегустатор
जो मुझे पसंद नहीं करता है बकवास करने के लिए मुँह
Канадска ливада
---
Пловдивска ливада [/u

Antares

• Full member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 172
« Отговор #97 -: 02-06-2010, 19:21:51 »

Хм, на доста места съм чела, че при вегетарианците се променя мисленето и стават по-състрадателни и съпричастни към останалите живи същества и природата като цяло, но явно не при всички се получава така.
В отговор на въпроса на Томирис - ако няма никаква друга храна, сигурно ще си наложа да ям месо, за да остана жива. Но няма да ми е приятно. Няма как да знам със сигурност, тъй като никога не съм била докарвана до състояние на толкова силен глад при липса на каквато и да е друга храна.
Активен

ribkata

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 309
« Отговор #98 -: 02-06-2010, 19:23:00 »

я какъв обрат темата  :Content_14:
Мио или Манчо и аз обикалях един сезон по манастири, на 16 бачках малко като ексурзовод за тогавашния умиращ вече Балкантурист; и правех специални кръгчена по манастирите...в Рилския помня най красивите ръце на мъж, които съм виждала  :heart_2: само с ръцете си говореше този нежен дякон ли беше не помня, а след няколко години като минах ми разказаха че бил в щатите...иначе тук в католическото съм се нагледала и на най ниското, до което достига християнската религия като става опасна и неделима част от политиката и от една страна, и на хубавото което може, колкото и да е малко и неоправдаващо все пак и него го има.
и за мен за доста неща са гадни, особено около търговската душа на църковните люде си прав и са очевидни, но има и храмове с невероятно излъчване, на някои места просто ме е докосвала чиста енергия. Изток или запад си приличат...Има и пасажи в религиозни текстове и молитви които са красиви по един унивесален начин и самата аз неверник оценявам. Христос, дали е бил такъв, и дали е искал това или е само мит, това е без значение за мен - остава най светлата фигура, най красивото присъствие в нашата история. Поне до тук  :)
Активен

Томирис

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1170
  • Лунатик!
« Отговор #99 -: 02-06-2010, 19:34:33 »

Докато съществуват измислени, пренаписани, изопачени и извратени култове като християнството и другите световни религии ще сме далеч от изначалната Истина. Кришна, Буда, Митра, Пакал, Христос (Мохамед, Лаодзъ и Конфуций ги изключвам умишлено, защото има някои основни разлики) - едни идеи, различно изпълнение и тълкувание.

Както има различни всеядни, така има и различни вегетарианци. Изключването на месото от менюто само по себе си не влияе по никакъв начин на психиката, важни са причините да изберем този начин на хранене. Все пак диетата е нещо като допълнение към самата ни личност, външна изява на определени качества, а не фактор, развиващ тези качества. Нито съм по-спокойна, нито по-любвеобилна, нито по-състрадателна
Активен
"Ето добрите и праведните! Кого те ненавиждат най-вече? Оногова, който разтрошава техните скрижали на ценности, разрушителя, престъпника, а това е творецът"

Страницата е създадена за 0.083 секунди с 17 запитвания.