Мария ,според мен християнската религия не е създадена от Христос,а от хора ,взимали симжоли и идеи и ги обърнали в инструменти за правене на пари.Всички манастири,са били направени ,за да се насочат верующите към тях и да се отдадат на "вярата"А монасите и монахините ,не са нищо друго мазохисти,подтискащи собствената си природа,и в същото време с една дълбока деструкция в съзнанието си.В най добрите монаси и праведници ,могат да се видят най жестоки хора! понеже ,мисля ,оня които се самоизмъчва ,заради каквато и да било "висша "идея"е склонен да помогне и на другите да правят същото ,пак поради тази идея.Мисля ,че християнството такова ,каквото го знаем днес е последнотонещо ,което може би Христос ,ако беше жив ще искаше да види.Смятам ,че освен желиките си дела ,в равна мяра е поставил и основите на едно огромно насилие през вековете/без да иска това ,разбира се/След като изразих ясно мнението си за християнството,искам дебело да подчертая:Винаги приемам за чиста монета всеки ,които декларира себе си за християнин.Знам че има и малко свестни хора между тях и уважавам вярванията им.ако ,разбира се не докажат с постъпките си обратното.Искам да кажа това ,на ония ,които ще останат възмутени от написаното от моя скромна милост.