Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Хрумна ми да ви попитам - какви са мотивите ви да сте вегетарианци  (Прочетена 106338 пъти)

ribkata

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 309
Re:Хрумна ми да ви попитам
« Отговор #100 -: 02-06-2010, 19:43:36 »

Докато съществуват измислени, пренаписани, изопачени и извратени култове като християнството и другите световни религии ще сме далеч от изначалната Истина. Кришна, Буда, Митра, Пакал, Христос (Мохамед, Лаодзъ и Конфуций ги изключвам умишлено, защото има някои основни разлики) - едни идеи, различно изпълнение и тълкувание.

изначалната Истина? мътно понятие
истината я има само за този който вярва... :)
а и невярването си е един вид на вяра (сляпа точно колкото всичките които изброяваш), така че не бих търсила толкова изначалната, ако си убедена в това че са извратени култове ти не си ли намерила твоята истина?
Активен

Миоджералвомбо

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 484
    • блог за сериозни хора
« Отговор #101 -: 02-06-2010, 19:43:58 »

Докато съществуват измислени, пренаписани, изопачени и извратени култове като християнството и другите световни религии ще сме далеч от изначалната Истина. Кришна, Буда, Митра, Пакал, Христос (Мохамед, Лаодзъ и Конфуций ги изключвам умишлено, защото има някои основни разлики) - едни идеи, различно изпълнение и тълкувание.

Както има различни всеядни, така има и различни вегетарианци. Изключването на месото от менюто само по себе си не влияе по никакъв начин на психиката, важни са причините да изберем този начин на хранене. Все пак диетата е нещо като допълнение към самата ни личност, външна изява на определени качества, а не фактор, развиващ тези качества. Нито съм по-спокойна, нито по-любвеобилна, нито по-състрадателна

ПРЕКРАСНО МНОГО ТОЧНО КАЗАНО. :love_006 - emotloader:
Активен
Трудно се намира черна котка в тъмна стая особено, ако и нея я няма вътре. Поздрави от Палма де Майорка

Antares

• Full member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 172
« Отговор #102 -: 02-06-2010, 19:50:41 »

Изключването на месото от менюто само по себе си не влияе по никакъв начин на психиката

Мисля, че и тук някъде из форума, а и в други сайтове съм чела точно обратното.
Активен

Buku

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 897
  • :)
    • юнак-паликлечко
« Отговор #103 -: 02-06-2010, 20:07:48 »

Като бях малка, още в детската градина ми се повръщаше от месо. Може би организмът ми е усещал, че това не е за него - някак си го отхвърляше... Това беше още преди да знам какво значи "вегетарианство".
По-късно, когато порастнах достатъчно, за да мога да избера, сама престанах да го ям - просто не обичам, повдига ми се дори само от миризмата. Вече на по-късен етап почнах да се замислям и за другите, споменати от вас проблеми.
Да, не е привлекателно да се убиват животни и самата мисъл да участвам в това не ми е приятна. Казвай каквото искаш, Орто. Виждала съм да колят животно на село и след тая гледка, убий ме, определено няма как да искам да погълна и хапка месо  :(. Да, природата позволява животните да се убиват взаимно, за да се изяждат, или да спасят живота си - това е естествен процес. Но ние не сме животни (или поне се смятаме за мааалко по-висша порода - дали е основателно или не, е друг въпрос ;) ), нито сме хищници и дори и да е имало етап, когато това е било необходимо, отдавна вече не е така. Нито приемам оправданието, че месото е необходимост за нас - сама се убедих, че без него си живея здрава и щастлива повече от 10 години вече :).
И да, съгласна съм с твърдението, че енергията, поета от месото, е един вид "втора ръка", плюс това, че с него поглъщаме стреса от кланицата, адреналина в тъканите и всички други прекрасности, като антибиотици, хормони и други произведения на съвременната хранителна индустрия. Не ни стигат хлорираната вода, пестицидите в плодовете и нитратите в зеленчуците, че и това  :-X. Вреднотите в днешния живот не са чак толкова малко, че доброволно да си прибавям още една (класическото извинение "дали едно повече, или едно по-малко - все това" при мен не става - сори  :pensif_29:).
И накрая - в някои страни хората ядат кучета и смятат това за напълно нормално (друг е въпросът, че "нормално", по понятни причини, е твърде разтеееегливо понятие - гледам, че и вие сте го споменали  :Content_14:). В други по същия начин се консумират змии, плъхове - свят широк, хора разни... Въпросът е, че лично аз си имам куче вкъщи и не би ми харесала мисълта да го дам за обяд на някого  :surpris_23: :D. Звучи смешно, но като се замислим - толкова голяма ли е разликата между домашното животно, което сме си взели у дома за компания, и онова, дето уж се отглежда с цел да бъде заклано и изплюскано? :-\ Мен ако питате, все са си животинки... Дали си струва? :)
Ако няма с какво друго да се храня, освен с месо, мисля, че бих избрала да гладувам - и без това ми е любима практика за разтоварване и очистване  tooth. Резултатът зависи от това в какви условия се намирам - или ще умра, или... ще стана бретарианка (ако съм някъде на самотен остров или в планина, далеч от шума и градските изпарения)  ;D. Кой знае - не можем да разберем, докато не пробваме... Ама айде да не се налага да пробваме, че е по-лесно  :whistling2 - emotloader: tooth.

Томи, изключването на месото влияе, и още как - самият му химичен състав мисля, че допринася за този факт. И пак реацкиите са различни - или колкото повече месо ядеш, толкова повече се изнервяш за щяло и нещяло... Или пък ставаш апатичен, вял и ти липсва енергията, която уж си набавяш с него. Трудно е да се каже. За себе си не мога да определя, защото не съм яла много отдавна, и честно казано, не ми се ще да опитвам :).
Активен
Мойсей казал, че всичко е от Бога, Платон - всичко е от главата, Иисус - всичко е от сърцето, Маркс - всичко е от стомаха, Фройд - от нещо малко по-надолу, Айнщайн - всичко е относително.
------
Господи като си прибрал грешните, вземи прибери и смешните!

Вери

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна
« Отговор #104 -: 02-06-2010, 20:14:43 »

Малко по нагоре в постингите прочетох как в Канада  хората стават вегетарианци заради котката си. Спират да ядат месо но пък за котката се купува риба или wiskas  с гъши дроб, или пилешки бутчета. 
Или още по брутално, котката тряябва и тя да е веган и и се дават спанак, рожкови и друга истерия докато се раазболее и почине  tooth tooth tooth.
Определено имаш проблеми с мозъка. И то сериозни. Друсат те злобата и комплексите яко. Далече няма да стигнеш!
Активен

Томирис

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1170
  • Лунатик!
« Отговор #105 -: 02-06-2010, 20:15:22 »

Изключването на месото от менюто само по себе си не влияе по никакъв начин на психиката

Мисля, че и тук някъде из форума, а и в други сайтове съм чела точно обратното.
Е, ако си консумирал месо всеки ден по няколко пъти е възможно, но за човек като мен, който я е ял, я не месо веднъж седмично разлика не може да има. Промяната в нагласата е най-вече в промяната на интересите, които предизвиква вегетарианството, защото покрай него се натъкваш и на друга информация, която преди ти е убягвала. Ако става за въпрос, месото е един от най-добрите източници на аминокиселината триптофан, която успокоява, та по тази логика месоядните дори би трябвало да са по-спокойни. Да, ама, не - човешкото поведение е съвкупност от фактори, влияещи на физическо и енергийно ниво. Други от белезите на личността и характера са по рождение. Естествено, че вегетарианските източници много често използват пропагандата за добрите и смирени растителноядни и лошите хищници. Явно много хора се привличат точно от това.

Цитат
изначалната Истина? мътно понятие
истината я има само за този който вярва... Smiley
а и невярването си е един вид на вяра (сляпа точно колкото всичките които изброяваш), така че не бих търсила толкова изначалната, ако си убедена в това че са извратени култове ти не си ли намерила твоята истина?
Харесва ми да търся общото между всички религии и древни култове, техните корени и първообрази, както и да ги сравнявам със сегашната обстановка и дори науката. По пътя на логиката прекалено многото съвпадения показват, че има един първоизточник, следователно трябва да съществува и горе-долу еднаква Истина. Естествено, да се говори за Истина е прекалено абстрактно, най-малкото защото всеки мозък работи в различна насока, тоест възприема света под различен ъгъл. Някои хора предпочитат историята, правилата и истините да им се представят наготово, доверяват се на личности, които са сметнали за по-вещи от тях. Други, като мен, пък винаги са на принципа "око да види" и предпочитат да си правят сами заключения в следствие на процес на собствено търсене.
Активен
"Ето добрите и праведните! Кого те ненавиждат най-вече? Оногова, който разтрошава техните скрижали на ценности, разрушителя, престъпника, а това е творецът"

Миоджералвомбо

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
    • блог за сериозни хора
« Отговор #106 -: 02-06-2010, 20:50:27 »

Като говорите за животни и за отношението към тях,искам да ви кажа ,съпругата ми какво прави тук ,в нас.Гледа по една гугутка и все я кръщава с името Гутиере.дива ,от тези дето са по жиците.Ходи на пазар отвреме на време и купуваме по една малка ,дето не може да лети,като порасте ,отваряме прозореца и тя отлита.Последната гутиере не искаше да си ходи ,но един ден се е престрашила.Обаче два дни вися наоколо и не знаеше къде да ходи да търси храна.Понеже е била родена в кафез.Тука има много хора ,които си купуват гугутки и гълъби ,особено за ядене,но живи ги купуват.Това е в цяла Испания.Един път купухме два обикновенни гълъба ,да ги пуснем после.И ги пуснахме в клетката при игуаните .Ами много добре си съжителстваха.Женската отиде в една трева/бях сложил там малко сух троскут/да мъти,а мъжкия се съдираше да гука и бълбука.ама доста силно ,до късно нощем и рано по изгрев.това беше този март,в студеното.Обаче един съсед мръсник ни е изпял на тел 112.и дойде един любезен полицай .Влезе ,видя гълъбите и каза ,че оня се оплакал в полицията ,че му пеели сутрин рано  и не можел да спи.Полицая ме помоли да реша проблема и аз пуснах същата нощ двойката на свобода,макар че беше още студено за тук.После  получих една призовка от полицията с името ми,и ще се води дело изглежда ,защото съм искал да помогна на два гълъба,да не отидат в нечия тенджера.така е ,в "цивилизования свят".Сега правя истински усилия на волята да се въздържа  да не "поразгледам" джипа на съседа,който винаги нощем е раркиран пред нас.Все ми идват изневиделица  разни "екстри" ,с които да му направя един "тунинг" .За сега успявам да се справя,и ми се струва ,че ще превъзмогна  това си желание. :Confus_3: :Confus_3: :weight_lift: :weight_lift:
Активен
Трудно се намира черна котка в тъмна стая особено, ако и нея я няма вътре. Поздрави от Палма де Майорка

Antares

• Full member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #107 -: 02-06-2010, 21:07:11 »

Мио, не само в "цивилизования" свят, и тук има доста такива хора, макар че те не се оплакват в полицията, а идват да ти мрънкат през ден. При мен беше за любимото ми котешко племе. Една от съседките ми не обичаше котки, а понеже аз съм мила с тях, и те навестяваха редовно дворчето ни. Тя все мрънкотеше, ама кой да я слуша... обръщах го на шега или сменях дипломатично темата с друга, по-приятна за нея, и тя омекваше. Постепенно свикна и мрънкането попрестана.
Интересно твоят съсед на кого би се оплакал от песните на уличните гълъби...
Активен

Томирис

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1170
  • Лунатик!
« Отговор #108 -: 02-06-2010, 21:34:57 »

Е, това е вече прекалено. Едни съседи във входа, на междуетажната площадка отглеждаха агресивно куче (без да си го приберат вътре) и пак никой не направи такъв проблем.
Аз се опитах да създам веднъж условия на едно коте, което се мотаеше около блока. Стана ми жал за животинката, а нямаше как да я прибера у нас. Сложих му постелка и панички под един балкон, но бабичката от първия етаж още на следващия ден беше разтурила всичко. Какво й е пречело котето не знам...
Активен
"Ето добрите и праведните! Кого те ненавиждат най-вече? Оногова, който разтрошава техните скрижали на ценности, разрушителя, престъпника, а това е творецът"

Zloqd

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1374
« Отговор #109 -: 02-06-2010, 22:10:46 »

Знам едно място където има много долмени-едно село ,казва се Бяла Вода,в Странджа планина.Там има и едно гробище също,на богомили,запустяло е и е в пущиняци...Знам и другаде в Странджа ,но в това село са най- концентрирани. планирал съм  следния експеримент.Взимам един спален чувал и ще вървя да спя някоя нощ на гробището на богомилите ,вътре в някой долмен.После ще ти кажа каквото усетя за това.Имам едно чувство ,че тия долмени са процепи  или проходи.помня ги добре,сега като се върна към спомена,чувството ми е същото и много засилено дори-там трябва да се престои вътре !може да си събера акъла в една точка като съм вътре и да направя някои дихателни упражнения и асани.но този експеримент е задължителен ,според мен ,за да може човек да говори компетентно за долмените.за сега от мен -нищо по въпроса,освен голи планове... :surpris_23: :Confus_3: :surpris_22: :Confus_34: :Appetit_17: 
Не се спи по гробищата освен ако там не са погребани изключително само светци, защото като се събудиш на сутринта можеш да се окажеш гостенин в собственото си тяло т.е. някой друг да си го познае през това време. Когато нещата се върнат на мястото си се получава амнезия.
Дори и да не се стигне до такива неща някой да ти вземе тялото ще си подложен на вредни влияния даосите са описали какво се получаваше , но сега не ми се търси цитата. Там не се спи, а само се медитира.
Активен
Умният човек знае как да излезе от затруднена ситуация, а мъдрият знае как да не попада в нея - даоска поговорка

Миоджералвомбо

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
    • блог за сериозни хора
« Отговор #110 -: 02-06-2010, 22:24:25 »

аз умея само да се концентрирам,но не и да правя повече/медитация/долмените са там и гробовете също,мога да ги различа.но аз ще престоя в долмен,а  не между гробовете.богомилите не са били обикновени мъртъвци,а и аз не се страхувам от спане на разни места.преспивал съм много пъти в пещери.усещам че долмените са особени места и мисля ,че са правени да се влиза в тях.най -хубавите моменти и почивка съм изпитвал в пещери.сега ще видим дали в долмените е  друго ,когато се влезе.още не знам.ще имам пред вид мнението ти,когато влеза вътре :thankyou:
Активен

Zloqd

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1374
« Отговор #111 -: 02-06-2010, 22:32:25 »

То на тоя дето се страхува няма какво да му се случи, защото няма да иде да спи там  :laugh:
Активен
Умният човек знае как да излезе от затруднена ситуация, а мъдрият знае как да не попада в нея - даоска поговорка

Ortodoksalen_Anorektik

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 666
  • бивш Ортодоксален Аноректик
    • http://sites.google.com/site/mahaviratrans/
« Отговор #112 -: 02-06-2010, 22:34:41 »

Малко по нагоре в постингите прочетох как в Канада  хората стават вегетарианци заради котката си. Спират да ядат месо но пък за котката се купува риба или wiskas  с гъши дроб, или пилешки бутчета. 
Или още по брутално, котката тряябва и тя да е веган и и се дават спанак, рожкови и друга истерия докато се раазболее и почине  tooth tooth tooth.
Определено имаш проблеми с мозъка. И то сериозни. Друсат те злобата и комплексите яко. Далече няма да стигнеш!

------------------------
Цитат: написано от Вери:
Това, което беше капката, за да се вземе окончателно решение да се спре месото в нашата къща, беше котенцето ни. То е с нас от декември 2008. Не намирах логика да се грижа за едно живо същество и същевременно да ходя в магазина да купувам месо.

---------
Мисли които поражда в мен цитатът:
Котката е по важна от семейството ?
Изяли сте котката и сте почувствали вина цялото семейство ?
Храните котката със  сурови тиквички, спанак и рожкови, както и покълнали жита и котката още е жива?
Купуваш котешка храна за котката, съдържаща месо, но се биеш в гърдите че си състрадателна като не консумираш месо и си против убиването на животни за твои нужди но не и за котката ?
---------
Относно повтарящите ти изригвания спрямо мен няма какво да се коментира. Специално заради теб в подписа ми има интересни фрагменти. Изнервена си а щом мога виртуално да доловя стрес, се радвам че си нормална ( все още )
Активен
Шивамбукалпа експерт.!
Кундалини Дестилатор, раджнишар дегустатор
जो मुझे पसंद नहीं करता है बकवास करने के लिए मुँह
Канадска ливада
---
Пловдивска ливада [/u

Миоджералвомбо

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
    • блог за сериозни хора
« Отговор #113 -: 02-06-2010, 22:55:03 »

Котката ,която живее в нас се казва Сара/свещенна бирманска порода/Купувам и хубава храна за котки-пилешки и разни други екстри,специално правени за домашни апартаменстки котки.Давам и и прясно мляко,от което се насира като индианец,хехехехе... toothМного обича да седи до аквариума със златните рибки и да ги гледа,а по някой път да спи отгоре на капака.Може да са приятели... toothПонякой път повръща нощем,за което я овиквам и подгонвам.Разправям за нея,понеже е много страхлива.мисли ,че целия свят е апартамента.Аз я намерих като беше малка на един стол  в едно имение,където градинарствах.хората ги нямаше от седмица .не знам откъде се е домъкнала там ,но валеше и сняг отгоре на всичко.Поне на 500м нямаше никакви къщи,а всичко беше само бадемови дървета/декември/.оттогава живее в нас.веднъж я изкарах в колата да напръскам за хлебарки ,само  2 часа стоя.Що лиги олигави от страх ,а очите и станаха като чинии...Искам да кажа ,че какво като яде котешка храна с месо,пак си е тъпа и страхлива.Като вкарам нещо ново в къщи ,ходи да го оглежда половин час да не е нещо страшно за нея...глупаво създание,но пък как знае ,че ще се връщаме в къщи,странна работа ,чака на вратата отвътре.. .а като само тръгна към кутията с храната и,веднага излиза откъдето е, и знае че мисля да и сипя храна.мисля че животните знаят какво мислим и чувстваме.Като  мисля да я овикам някой път ,се крие преди да съм я намерил и викнал дори...май наистина са създадени от атлантите тия създания.Съпругата ми чете за Атлантида разни работи и каза ,че така било...може и да е така наистина,за котките....
Активен

Ortodoksalen_Anorektik

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 666
  • бивш Ортодоксален Аноректик
    • http://sites.google.com/site/mahaviratrans/
« Отговор #114 -: 02-06-2010, 22:55:21 »

Древните източни течения и учения не са познавали електричеството и в това число и хладилника. Няма как да са предполагали, е един ден месото може да се съхранява дълго време въпреки 40-те градуса на сянка.
При мюсулманите е забранено да се яде свинско месо. Свинята има съвсем идентично ДНК като човешкото и стават мутации. Как са го разбрали преди много столетия не е ясно. Също любопитен факт е липсата на потни жлези у свинята. В месото се натрупват токсини.  Скокваме на Вики и се съгласяваме с целия и постинг с лек коментар относно терминът МЕСО.
Глобално, как бихме дали дефиниция за месо? Подразбира се, че тя говори за бозайници и може би е застъпила птиците!. Млечно киселите бактерии и телата им месо ли са ?. А земноводните и влечугите ?
-----------
Дали има смисъл да се хабя да се обяснявам, какво дава на тялото консумацията на скумрия, сьомга, херинга, скариди, миди?
Всеки уважаващ тялото си спортист знае отговора. Бозайниците са като нас имат чувства, страдат, но дали една атлантическа скумрия или шепа скариди  биха предизвикали състрадателност у Вики ?.
----------
Като малък ме биеха да ям, дроб сърма, агнешки приключения и свинско. Е само от миризмата ми се гади, вкусът също е кофти.  Мисля шкембе чорбата е кулминацията на отвратта.  

Активен
Шивамбукалпа експерт.!
Кундалини Дестилатор, раджнишар дегустатор
जो मुझे पसंद नहीं करता है बकवास करने के लिए मुँह
Канадска ливада
---
Пловдивска ливада [/u

Миоджералвомбо

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
    • блог за сериозни хора
« Отговор #115 -: 02-06-2010, 23:12:28 »

Защо като се споменава за вегетарианска диета,по въпроса с рибата има разминавания?Защо в старите трактати,и такива от по ново време писания и публикации,се казва въздържание от месо и риба,а не се казва само месо?В повечето случай винаги се споменаваза рибата изрично да се яде или да не се яде.Можем ли да казваме тогава ,че рибата е друг вид материя .с две думи рибата месо ли е?Аз не употребявам риба,то е ясно.Съпругата ми яде морски деликатеси и някои видове риба.Като я питам защо,казва че скаридите и мидите /които тук за разлика от Черно море се отглеждат изкуствено в морето в специални морски ферми/нямали някаква особено развита душа и не изпитвала нищо неправилно в чувствата ,като ги яде.а пък месо не яде,по гореспоменати от вас причини.Като и кажа,айде да ти купим октопод или омар да ядеш,вика ,не искам.тия риби са с душа и са умни,не мога да ги ям.а хамсия и скумрия може.тука продават едни хищни червени с големи зъби риби,отде са ги изкопали не знам :surpris_23:,килото е поне 15 евра.,също не ги иска.Но въпроса ми към вас е :защо рибата не се вписва в стандартно разбиране за месо?И защо християните ,като постят не ядат месо ,яйца и мляко,но риба ядат.Така правеха поне едно време,сега не знам ,но трябва да е пак тъй.Кажете защо.
Активен

Buku

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 897
  • :)
    • юнак-паликлечко
« Отговор #116 -: 03-06-2010, 00:11:22 »

Интересен въпрос... Честно казано, и на мен ми е странно, че обикновено рибата не я числят към месото - дали заради биохимичния състав, или по повод това, аджеба, има ли душа, или не - нямам представа... Но почти винаги като спомена, че съм вегетарианка, ме питат "А риба поне ядеш ли"  ???. От една страна ми звучи смешно, но от друга може и да е резонно да се разграничава. Не съм запозната, така че ако може някой по-просветен да хвърли светлина по въпроса  :).
Ортодоксален, колега, в горния си пост не съм се стремяла да съм ходеща Уикипедия (нито Википедия  tooth), така че не мога с абсолютна точност да кажа кое, аджеба, е месо, и кое не. Но за мен това са не само бозайниците и птиците, но както спомена, намекнах и за влечугите и земноводните, въобще, всякаква жива и функционираща тъкан. Не ме разбирай погрешно, не бързам да развявам революционни байраци или да анатемосвам някого, ако случайно обича подобни деликатеси :). И аз като баба Марийка няма да се връцна на нашите, щото видиш ли, хапват месо. Но и не правя особена разлика дали това месо ще е от риба, или от мекотело, тъй като в него все пак има живот -в малко по-различен смисъл от "мечнокисела бактерия". Вече който иска, да яде, който не иска - жив-здрав. По повод състраданието - не ми е основният фактор "за" вегетарианството - тук Радулка е главният заподозрян, аз гледам глобално на въпроса. Няма да седна да плача над премазаната на пътя жаба, но и не ме кефи да я убия, че да я хрупам за обед  ;). Влечугите и жабешките бутчета като деликатес у нас не са много популярни, но и те са в кюпа.
Риба и морски деликатеси не обичам. За това какво дава на тялото - може, не знам. Аз също всеки ден тренирам, и то бая... от доста години... Пък досега все без риба съм се оправяла някак си, бих казала перфектно :). Е, зависи и каква е целта, разбира се - аз не държа да ставам Мис Мускул, а да се чувствам добре, здрава и във форма. Виж ако някой иска да става Мистър Олимпия, може би трябва и риба - въпреки че Светльо наскоро даде доста изчерпателни линкове опровергаващи и тази идея... Не знам, относително  :surpris_23: ;).

Към местата в България, силно заредени с прана, бих прибавила и платото Камъка в Горна Оряховица, и въобще този край - Арбанаси, Велико Търново. И наскоро чух, че някъде там се събирали дъновисти... Нищо чудно...

П.П. Вери и Орто, недейте така активно с любовните обяснения, че все пак може и деца да четат  :whistling2 - emotloader: :angel:.
Активен
Мойсей казал, че всичко е от Бога, Платон - всичко е от главата, Иисус - всичко е от сърцето, Маркс - всичко е от стомаха, Фройд - от нещо малко по-надолу, Айнщайн - всичко е относително.
------
Господи като си прибрал грешните, вземи прибери и смешните!

Вери

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна
« Отговор #117 -: 03-06-2010, 00:14:31 »

.....
Празни бръщолевения на един скучаещ човек изпаднал в поредната криза от липса на внимание.  tooth
Активен

Antares

• Full member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #118 -: 03-06-2010, 07:04:12 »

Като говорим за рибата, в паметта ми е отстанала една случка от детството - баща ми беше донесъл един жив шаран и се наложи да го убива в кухнята. Ние с брат ми ужасени избягахме в другата стая и не го ядохме. Никога няма да го забравя. Като ходя в Метро и видя големия акваруим, претъпкан с риби, които едвам се разминават, ми става много жал за тях. За мен рибите също са живи същества.
Чела съм, че според християнството безгръбначните (миди, охлюви, октоподи и др.) се смятат за постна храна. Но за себе си смятам, че не ми е нужно да ги ям (особено охлювите и октоподите, бррр). Разбира се, тук край морето през лятото на човек му става трудно да устои на класиката "бира-цаца", но ще го приема за тренировка на волята...
Активен

mariiina

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1464
« Отговор #119 -: 03-06-2010, 07:47:25 »

:kisss: :kisss: :kisss:Е ,те за това ми плаче Душичката...за такива разгорещени и красиви диспути...така се РАЗКРИВА ИСТИНАТА пред  всеки от нас-всекими според уменията да я открива, чете и осмисля!!!А че ИСТИНАТА  е една, но всеки по различен път я осмисля...това е част от пътя на всеки от нас!!!Ето така, дискутирайки , споделяйки всеки ще я открие и приеме и ще я предавава...така ,както е било от векове и ще е за векове!!!Храната и ние...до къде е полезна и от къде е вредна...когато четох книгите за ГОЛЯМАТА Слава Севрюкова /обявена за света Мария Египетска/ в един от животите и - тя говори какво е видяла когато съпругът и рибар гощавал приятелите си с риба-прочетете ги мноооого са полезни!!!
Винаги когато имате каквито и да е съмнение- вижте как е в природата...каква е там програмата, процесите...там има хищници /които нито една религия на препоръчва за храна/,НО ЗАДАЧАТА ИМ Е ДА ЧИСТЯТ- СТАРОТО И НЕГОДНОТО ЗА РАЗВИТИЕ...ТОВА,КОЕТО НЕ МОЖЕ ДА ОСТАНЕ КАТО МЪРТВИ И РАЗЛАГАЩИ СЕ ТЕЛА ПО ПОЛЯТА И ГОРАТА!!!
    РОЛЯТА НА КАМЪКА-СКАЛИ ПЕЩЕРИ, ДОЛМЕНИ- ВАНГА КАЗВА - ТЕ СА ДИСКЕТИТЕ НА ВРЕМЕТО!!!
   Аз питах за ИСТИНСКАТА роля на манастирите, а не за изкривената...нея всички я знаем!!!Същото е и с религиите- не ме интерсува изкривеното , недомисленото и недоразбраното...Затова аз се опитвам да чета от древните източници- Библия, Коран, Махабхарата Рамаяна, БХАГАВАТ ГИТА, ПЕТОКНИЖИЕТО-ПАНЧАТАТРА, СТАРОГРЪЦКИ МИТОВЕ И ЛЕГЕНДИ И НА ДРУГИТЕ НАРОДИ-СКАНДИНАВСКИТЕ...Платон, Петър Дънов, Елена Блаватска, Рудолф Щайнер, Анастасия на Вл.МЕГРЕ...И НЕПРЕКЪСНАТО СЕ ИНТЕРЕСУВАМ ОТ ПОСТИЖЕНИЯТА НА НАУКАТА ВЪВ ВСИЧКИ ОТРАСЛИ НА ЗНАНИЕТО...ТАМ ВЪВ ВСЯКА ОТ ТЕЗИ ЧАСТИ ОТ ПЪЗЕЛА СЕ СГЛОБЯВА ИСТИНАТА!!!
    СТРАХОТНИ СТЕ !!!МНОГО ВИ ОБИЧАМ...ОБИЧАЙТЕ СЕ И ВИЕ!!!

Активен
...могъщият се бори само със могъщ...

Страницата е създадена за 0.065 секунди с 21 запитвания.