Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Хрумна ми да ви попитам - какви са мотивите ви да сте вегетарианци  (Прочетена 106334 пъти)

ribkata

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 309
Re:Хрумна ми да ви попитам
« Отговор #140 -: 03-06-2010, 22:41:13 »

Чудесно!не си се  отплеснала никак ,а си се задълбочила дори.Диалога сега може да е много добър с теб !Искам да ти илюстрирам как става така ,че общите идеи са най силни и после силата им намалява когато посоката е към частния сектор.Кажи според теб,но само с едно кратко изречение ,Рибката,кажи:кое е най важното нещо на тази земя?/жокер:най общата идея/после пък ,ако уцелиш верното аз ще кажа второто по важност.и така ще илюстрираме модела ,за който приказваме-за идеите.След идеите идат инструментите за тяхната реализация,но те са като ножиците и скалпела в ръцете на Бате Бино,второстепенни работи,зависещи от главното,което ги командва- ума на лекаря. :love_026:
най важното нещо на тази земя за кого?
най общата идея e оцеляването.
Активен

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2359
    • facebook
« Отговор #141 -: 03-06-2010, 23:10:38 »

Не мога да разбера защо се занимавате със скалпели, кой кого "нахранил" и други глупости :fun_096:
Това е основно към Валентин(Ортодоксалния). Защо ти е да цитираш тази жена? Ни в клин, ни в ръкав! Защо умишлено създаваш безсмислени спорове. Подклаждаш все разни препирни. Не разбра ли, че това е форум за хранене!
Не си нито суровоядец, нито веган, нито дори вегетарианец! Интересно ми е защо човек, нямащ нищо общо с целите на форума, виси повече от половин година вътре и пише ли пише??!! Ми ти си точно от тези дето описва жената в поста, който си постнал - теоретик!!! Ядеш меса и боклуци(няма лошо, щом ти харесва), но в същото време купуваш някакъв пречистен продукт и чакаш да "усетиш нещо" :Content_14:
Ако тука е единственото място, дето някой ти обръща внимание, поне спазвай политиката на форума!
Пишеш нелицеприятни неща за членовете на форума по другите форуми и за сайта земя назаем и медал ли очакваш :pensif_29: Ако продължиш с поведението си, ще бъдеш изтриван!
Към всички: Апелирам за добър тон и повече морал :police:
« Последна редакция: 03-06-2010, 23:13:34 от Petko »
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди

“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов

Миоджералвомбо

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 484
    • блог за сериозни хора
« Отговор #142 -: 03-06-2010, 23:15:46 »

[/quote]
най важното нещо на тази земя за кого?
най общата идея e оцеляването.
[/quote]
идеален отговор на въпроса.ето и втората по важност идеа:запазване на мира
Активен
Трудно се намира черна котка в тъмна стая особено, ако и нея я няма вътре. Поздрави от Палма де Майорка

Миоджералвомбо

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
    • блог за сериозни хора
« Отговор #143 -: 03-06-2010, 23:19:04 »

третата по важност идея на планетата:запазване на здравето на обитателите и.
и така докато наредим по назад някъде идеята да се храним правилно,т.е. употребявайки само онова ,което ще ни позволи да подържаме по предните идеи/имам пред вид вегетариянска храна/ така се получава стълбата на идеите и съответно тяхната сила.Това исках да онагледя.Благодаря ,Рибката! :love_006 - emotloader: :love_006 - emotloader:
Активен
Трудно се намира черна котка в тъмна стая особено, ако и нея я няма вътре. Поздрави от Палма де Майорка

Миоджералвомбо

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
    • блог за сериозни хора
« Отговор #144 -: 03-06-2010, 23:40:58 »

На вниманието на Петко:бих искал да ти предложа нещо.Защо съвсем съзнателно не оставиш във форума да се подвизава Ортодоксалния,който е ясно че е дразнител за мнозина.Може да има и още някой подобен....Но ако има,не стават много.Можеш ли да овладееш емоцията ,че един такъв образ провокира "не много здравословно"доста членове тук и то на форума ,на който ти точно пък си модератор?
  Ето мотива ми за предложението:Добрия резултат в една дискусия се получава ,ако има достойни опоненти,при това напористи.Мисля ,че Ортодоксалния действа като пречистваща станция.като една жлъчка тук.никои не може да живее без да се пречиства.Но ние мислим ,че като се храним с чиста храна и сме чисти вече.колко години трябва ,за да се сменят клетките на тялото-7.Бай Орто тука по правилата ,за които казваш не е прав ,разбира се!Но по принцип е прав!То не е прав ,че занимава хората тука с неговите щуротии като невегетариянец.но той изпълнява една изключителна работа в този форум.Вади гнева,вади тъмните емоции на нашите приятели на бял свят .Много е лесно като има човек власт да смачка по малките .има пред вид твоята власт тука и Орто ,че е г-н никой тук.За какво говорим ,ако не овладем себе си и то в нужния момент.Кой казва ,че Ортодоксалния е прав,никой.крив е и толкова.И какво като е крив?Ето какво-ние имаме право да го порицаем ,а ти да го изхвърлиш.Но това няма да вдигне качеството на форума ,Петко!Като отрежем главата на нашия враг няма да пораснем.Не давам акъли,,нито взимам страна.Изхождам от главния принцип.Един йога става на качество,не поради това което прави,а поради това  което се въздържа да прави.Ако приемеш предложението ми и оставиш настрана бай Ортото,може би ще почувстваш какво искам да кажа сега
Активен

Миоджералвомбо

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
    • блог за сериозни хора
« Отговор #145 -: 03-06-2010, 23:47:54 »

Пишеш нелицеприятни неща за членовете на форума по другите форуми и за сайта земя назаем и медал ли очакваш :pensif_29: Ако продължиш с поведението си, ще бъдеш изтриван!

Един истински търсач винаги би обърнал внимание на нелицепрятните неща по свой адрес,защото именно в тях има по голям шанс да има истина.Наистина че" красивите думи не са верни и верните думи не са красиви"/дао дъ дзин/.И нека не забравяме за лотоса ,който се ражда в тинята  на едно блато.Йогите знаят това. :love_006 - emotloader:
Активен

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #146 -: 03-06-2010, 23:54:28 »

Знам какво искаш да кажеш, но този форум е за храната, и то за сурова храна. За другите неща, нека пише другаде. Не ства дума за власт, а това, че всички пропищяха от него.
Какъв гняв вади той?!? Обижда и затова така става, че му отговарят по-рязко.
За какво овладяване на емоция говориш? Този пост не е емоция, а вземане на адекватна мярка, предвид това, че съм модератор.
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #147 -: 03-06-2010, 23:56:37 »

Един истински търсач винаги би обърнал внимание на нелицепрятните неща по свой адрес,защото именно в тях има по голям шанс да има истина.Наистина че" красивите думи не са верни и верните думи не са красиви"/дао дъ дзин/.И нека не забравяме за лотоса ,който се ражда в тинята  на едно блато.Йогите знаят това. :love_006 - emotloader:
Няма нужда да се опитваш да ме омайваш със сладки приказки за йога. Сайтът е създаден, за да бъде приятно място, а не за да се избиват комплекси! Точка!
Активен

Ortodoksalen_Anorektik

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 666
  • бивш Ортодоксален Аноректик
    • http://sites.google.com/site/mahaviratrans/
« Отговор #148 -: 03-06-2010, 23:57:11 »

Не мога да разбера защо се занимавате със скалпели, кой кого "нахранил" и други глупости :fun_096:
Това е основно към Валентин(Ортодоксалния). Защо ти е да цитираш тази жена? Ни в клин, ни в ръкав! Защо умишлено създаваш безсмислени спорове. Подклаждаш все разни препирни. Не разбра ли, че това е форум за хранене!
Не си нито суровоядец, нито веган, нито дори вегетарианец! Интересно ми е защо човек, нямащ нищо общо с целите на форума, виси повече от половин година вътре и пише ли пише??!! Ми ти си точно от тези дето описва жената в поста, който си постнал - теоретик!!! Ядеш меса и боклуци(няма лошо, щом ти харесва), но в същото време купуваш някакъв пречистен продукт и чакаш да "усетиш нещо" :Content_14:
Ако тука е единственото място, дето някой ти обръща внимание, поне спазвай политиката на форума!
Към всички: Апелирам за добър тон и повече морал :police:

Според теб трябва да очаквам нещо с писането си тук?  Шефче сбъркал си доста, мейла ми се задръсти от писма да се завърна.    Сбъркал си това е форум за убиване на скука и един вид социални контакти.
Апелираш за добър тон и морал и ако обичаш го спазвай !!!
Ям боклуци ли, от кога морските дарове са боклуци. Афла токсиновите облъчени турски ядки, дето ги кълвеш всеки ден за да имитираш извисеност хич не са боклуци?   Тръгнал си за там от където аз се връщам, по кротко го раздавай, когато не ти харесва.!!!

« Последна редакция: 04-06-2010, 10:17:58 от Mep »
Активен
Шивамбукалпа експерт.!
Кундалини Дестилатор, раджнишар дегустатор
जो मुझे पसंद नहीं करता है बकवास करने के लिए मुँह
Канадска ливада
---
Пловдивска ливада [/u

Миоджералвомбо

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
    • блог за сериозни хора
« Отговор #149 -: 04-06-2010, 00:11:57 »

Скъпи приятели,искам да ви благодаря за всичко, което научих във вашия форум.Сбогом.Мотива ми е личен.Той е същия,поради който напуснах някога България,защото ми стана ясно ,че в този момент, в тази страна, йога не може да стане.Може би някои ,ще се досетят ,но това е вече без значение,след като така съм решил.Ако някой иска да говорим за нещо,скайпа ми е :miodjeralvombo.а пощата mahaburo@abv.bg.Искрени поздрави.Бъдете смели! :love_006 - emotloader: :love_006 - emotloader: :love_006 - emotloader: :love_006 - emotloader: :love_006 - emotloader: :love_006 - emotloader: :love_006 - emotloader:
Активен

mariiina

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1464
« Отговор #150 -: 04-06-2010, 07:30:30 »

:kisss:ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ сега каква я свършихте...изгонихте момчето...значи и аз да се разделя със гостито и подаръка...ееееееееееййййййй завист със завист...той можеше и при вас да дойде...
Активен
...могъщият се бори само със могъщ...

mariiina

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #151 -: 04-06-2010, 08:43:42 »

Знам какво искаш да кажеш, но този форум е за храната, и то за сурова храна. За другите неща, нека пише другаде. Не ства дума за власт, а това, че всички пропищяха от него.
Какъв гняв вади той?!? Обижда и затова така става, че му отговарят по-рязко.
За какво овладяване на емоция говориш? Този пост не е емоция, а вземане на адекватна мярка, предвид това, че съм модератор.

:kisss:Петко, баба, ам че те са най-интересни...ортодоксите...,като забие някъде и съ забравя...защо се ядосахте...че то си е за смях...не е за яд...е, може и на някой да му се доплаче...но след плача идва смеха...Нека се опитаме да приемаме многообразието във всичките му проявление и да се учим, а не да го отричаме или да бягаме...как ,като го изключим от форума, ще го изключим от живота...тука поне е под наблюдение, а вън знаеш ли какви ги върши???
Активен

Buku

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 897
  • :)
    • юнак-паликлечко
« Отговор #152 -: 04-06-2010, 09:10:11 »

Браво, Петко - поне един човек да си го каже открито! :Content_14: 
Значи тъй, когато някой открито обижда потребители (не за пълни път) и прави злобни забележки на основа пребиваване в Канада (примерно), това "действа като пречистваща станция" (велико  :Content_4 - emotloader:), а когато на 3-хилядния път се появи логичното предупреждение (само на думи при това - Петко не го е изтрил, нито дори му е пипнал постовете, а в други форуми за същите неща нямаше да са тъй толерантни), това се оказва "злоупотреба с властта"?! :surpris_22:  :surpris_23:
Аз съм ЗА това тук да пишат и невегетарианци и не-суровоядци и различните гледни точки, но те могат да бъдат изразени и по по-градивен начин, а не на ниво инфантилни, разглезени дечица, които пищят истерично и се връцват и правят на дълбоко обидени, когато им се скарат - не сме детска градина. Ако някой се чувства като за там - моля, да ходи, свободен е достъпът (е, последните години имаме малко проблем и с това, но какво пък - всеки може да опита  tooth), но не му е тук мястото за такива изяви.

Бабо Марийке, в живота простотията и негативизмът са си достатъчно широко застъпени и достатъчно се сблъскваме с тях всеки ден, че да им се радваме и тук. Ако поне на едно такова "наше" място не можем да се почувстваме поне за малко на спокойствие от вселенската простотия, то честно казано, наистина не ни е останало много какво да правим тук. Дали е под наблюдение също е под въпрос - лично аз го видях да ругае Вери 20 пъти точно, но санкция дори само във вид на предупреждение нито веднъж не видях, въпреки че е в разрез с правилата...
Активен
Мойсей казал, че всичко е от Бога, Платон - всичко е от главата, Иисус - всичко е от сърцето, Маркс - всичко е от стомаха, Фройд - от нещо малко по-надолу, Айнщайн - всичко е относително.
------
Господи като си прибрал грешните, вземи прибери и смешните!

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #153 -: 04-06-2010, 09:37:53 »

Нека пишат и месоядни, но тематиката нека е около суровата растителна храна, а не как да си сготвим месо или колко скапан бил живота, щото извънземните ни тероризирали по цял ден. Важното е да сме в полза на новите членове, които идват тук от интерес към този начин на живот - суровоядският ;)
Активен

Buku

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 897
  • :)
    • юнак-паликлечко
« Отговор #154 -: 04-06-2010, 09:47:16 »

Съгласна  ;).
А относно така нареченото "изгонване" на господин Миоджералвомбо - съжалявам, никой не е имал такова намерение. Доколкото знам сайтът и форумът са винаги отворени за нови хора и нови мнения са радушно посрещани. Само че лично аз си имам едно наум за хората, забегнали в странството под някакъв предлог от сорта на "Защото в тази страна еди-кое-си не може да стане" (той казва "йога", друг казва "реализация", "щастие", "забогатяване" - за всекиго е различно...) - не си ли търсим пак някакво оправдание от външните фактори, вместо да видим вината и в себе си ???.
Държа да уточня, че не намеквам нищо отрицателно за българите в чужбина - знам, че и тук има много от тях, и то по обясними причини. Но да си напуснеш родината заради това, че "в нея йога не можа да стане" (което от само себе си следва да постави под въпрос или пребиваването на Петко, Злояд и още н на брой потребители в България, или заниманията им с йога?! ??? tooth) ми се струва, най-малкото, заблуда, че някъде другаде ще е генерално различно - все пак светът е малък, човек не отива на друга планета... Днес заради йогата отиваш в Испания, утре там нещо друго не те кефи - хайде - другаде... Днес форумът не ти допада - напускаш го; утре шефът няма да ти допадне, ама не знам що, малцина са тези, дето добролволно ще го напуснат, просто от принципност  :surpris_23:.
Освен това, моите уважения към човека, но от многото му и не много кратки постове, така и не разбрах каква точно му е нагласата. По-скоро не уформя нещо неопределено - в един момент казва едно, в следващия - хоп, друго. На моменти пък въобще не става ясно какво точно казва  ???.
Жив-здрав, ама ако така напуска виртуални и реални места за щяло и нещяло, демонстративно при това, ала "Вие сте виновни", няма скоро да се установи някъде и да е в хармония със себе си и околния свят, а за това вече и йога не може да помогне особено... Дано така някой ден не напусне и съпругата си, че пак ще има бум на разводите  :whistling2 - emotloader: ;D.
Активен
Мойсей казал, че всичко е от Бога, Платон - всичко е от главата, Иисус - всичко е от сърцето, Маркс - всичко е от стомаха, Фройд - от нещо малко по-надолу, Айнщайн - всичко е относително.
------
Господи като си прибрал грешните, вземи прибери и смешните!

mariiina

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #155 -: 04-06-2010, 11:18:02 »

Нека пишат и месоядни, но тематиката нека е около суровата растителна храна, а не как да си сготвим месо или колко скапан бил живота, щото извънземните ни тероризирали по цял ден. Важното е да сме в полза на новите членове, които идват тук от интерес към този начин на живот - суровоядският ;)

:kisss:Марийче, мила ...аз такова дали и аз да си ходя???Че аз съм тука най-вече заради или поради духовната храна...Мен манджите поооооооочти не ме интересуват...
Активен

mariiina

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен

...Ти каква я измисли, каква я замислии ... и дали се получава??? :surpris_23:
Активен

Лейла

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 313

Вики изкефи ме с този пост, да не те повтарям само ще кажа, че съм на 100% на същтото мнение.
Активен
Самотата е най-скъпо платената свобода.

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook

Казвайки суровоядство, имам предвид и духовното, естествено ;) :-*
Активен

Томирис

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1170
  • Лунатик!

Всъщност, може ли да се стане истински йога в която и да е цивилизована част на света?
Под истински имам предвид от най-висш ранг.
Активен
"Ето добрите и праведните! Кого те ненавиждат най-вече? Оногова, който разтрошава техните скрижали на ценности, разрушителя, престъпника, а това е творецът"

Страницата е създадена за 0.062 секунди с 21 запитвания.