Здравейте пак, здравей Ками
Всичко, което си изтъкнала за тази система ( на Ковачева) си е точно така и на мен не ми е минавало и през ум да се усъмнявам или да го оспорвам. Постарала си се да синтезираш нещата - съвсем успешно.
Аз имам своя опит в това отношение -миналото лято изкарах 8 дни само на диня, което се явява и един от начините за прочистване на бъбреците,макар да е извън биоритмологията им.( Това лято ще донадя и черен хляб- казват, че още по-хубаво остъргвало от пясък,камъчета..)
Но "гладуването" на плодове е само една от системите.. Тук нали имаме Малахов за пътеводител в прочистването и гладуването, той казва ,че това ,което се постига с доста дни на плодове ,същото се постига за много по-кратки срокове само на вода. Докато това,което се постига с дълго ,20-30 -40 дневно гладуване , просто няма с какво друго да се сравни Съгласен съм - тогава всичко е по-комплицирано. Но има спешни случаи, в които трябва да се действа смело, като например при една позната от София ,която е била записана за СПЕШНА операция на язва ЗА СЛЕДВАЩИЯ ДЕН. Вместо в операционната ,на следващия ден тя почва 20 дневно гладуване само на вода. След това отива на контролен преглед . Докторът се прекръстил и казал : "Все бях чувал чудеса за тоя глад, ама сега с очите си ги видях"
Оттогава са минали 17 години, (тя сега е на четирийсет+) язвата е само в далечното минало.
Та затова и аз се интересувам, защото като "вятър" никак не ми се удава лесно това гладуване ,омалявам доста, но съм смел пък иначе
така и така се умарям, викам си - поне да се свърши по-набързо
- няколко пъти се пробвах, стигам до 2 дни "сухо" -( без съвсем нищо !) и до 3 дни само на вода. Това е заради "вятъра".
Между другото ,има изпитани методики и за "сухото" гладуване(френски и руски), което не е за всеки , но в кризисни ситуации е един от вариантите - понеже е супер-стрес, организмът е принуден да "оцелява" и да се отървава от патологията в най-кратки срокове.
Лично аз предпочитам 2 дни "сухо" гладуване ,пред 8 дни на диня. (по-лесно ми беше, )
Така че - подкрепям И ИЗПРОБВАМ всички видове гладуване. Затова сме тук - да споделяме. Имаме това щастие, за разлика от по-предишни години ..