Здравейте!
Днес ми е ден втори на вода.
...Още от края на януари ми се искаше да направя житния режим, но понеже накиснато жито хапвах много често тази зима, реших, че по-добре да направя десет дни на вода. Последната седмица апетитът ми беше намалял и си мислех, че ако започна, няма да имам дискомфорт. Така се и оказа
От няколко месеца съм 70-80% сурово, вегетарианско хранене. Правила съм пречистване на черния дроб.
* Казаното по-горе от Мая съвпада с моя опит и с наблюденията ми върху моя организъм.
В началото, след като преминах изцяло към вегетарианство, ми се е случвало слабо наболяване на черния дроб. Обяснявах си това, с продължаващо очистване на организма и възстановяване на самия дроб (от предишния ми нездравословен начин на живот). Тогава си помагах, като пиех чай от мента. Правех си по един литър и си го изпивах с или без лимон. (Добре, че обичам чай, а и ментата ми е любима
). Брезови листа също ми се отразяваха добре. Преди да започна дните на вода си мислех, че ако пак нещо "ми се обади" дроба, ще си ползвам същите изпитани върху мен чайчета. В момента нямам здравословни проблеми. Правя дните на вода за да добия свой опит и наблюдения.
Вчера: денят мина нормално. Не съм започвала с някаква еуфория начинанието си. Нямам спадове в настроението, тонуса. Сутринта пих английска сол. Вечерта чаша чай сена. Пренебрежимо слабо чувство на глад по обед и надвечер. Леко ми е. Оплаквания нямам. Няма и главоболие, което много приятно ме изненада
Днес: сутринта един чай от сена (така си прецених). Преди обед слязохме с Илиянчо да изринем малко сняг пред входа на блока. Не ни отне много време. Освежихме се, и бяхме доволни от себе си.
Много се радвам, че не чувсвам никаква липса, принуда, или че се насилвам.