Струва ми се, че разбирам за какво говориш, Щурчо... Присъединявам се към мненията на Томирис и Бенато, и в същото време разбирам желанието ти за "душевно" пречистване.
Да ти кажа, дълго време и аз бях на режим, подобен на твоя - почти изцяло на плодове (не с някаква цел, просто това ми се ядеше), макар че включвах и разни пълнозърнести продукти. Като резултат отслабнах много - това добре, имах нужда - но се появиха и разни проблеми. Косата ми почна да се накъсва, беше ми спрял цикълът... изобщо, при подобен хранителен "монизъм" често се получават разни дефицити. Тогава още не бях на вълна 80% суровоядство, нито веганизъм, но се постарах да разнообразя менюто (включих ядки, сушени плодове, бобови, повече зеленчуци под всякакви форми и някои животински продукти - по малко, и без месо) и нещата почнаха да изглеждат съвсем по друг начин. Изобщо, когато нещо не е съвсем наред тялото го показва, по един или друг начин. Ти сама си изброила някои теща - сигналите винаги си ги има и пренебрегвайки тях, пренебрегваме себе си
.
Относно духовното пречистване... На мен лично (но пак всичко е индивидуално!!!) много ми помага сухо гладуване (после всичко започва да ми изглежда много по-хубаво, гледам на живота по съвсем различен начин), но това е твъъъърде драстичен метод, та не смея да го препоръчвам, или поне за не повече от 1 ден. Всъщност, и това е добра идея - ако един ден от седмицата, примерно, се въздържиш от храна (на вода само) за известно време ще поразтовариш организма си, но без драстични и негативни последици. Пак казвам, всичко е индивидуално - в този форум и сайт са изброени предостатъчно методи на духовно и телесно изчистване именно заради това, никъде няма гаранция, че каквото е помогнало при едни, няма да даде неприятни последици при други
.
А няма ли начин да отидеш някъде на почивка? Планина, море - където и да е, само да е сред природа
. Понякога това разтоварва и "очиства" душата по-добре от всякакви процедури. Дори само 1 ден сред природата ще ти подейства по-добре от няколко в санаториум, гарант
.
Стискам палци, мила, и пиши скоро как вървят нещата! Успех!