Михо, обръщам се към теб.
Прочистванията имат различни алтернативи. Човек си избира едно и го прави. Те имат почти едно и също предназначение. Така че, ако бях на твое място нямаше да правя нищо след 10-дневния плодово-чаен режим, освен да се захраня.
Правила съм и двете неща - и чернодробното и режима на Л. Ковачева.
Мога да ти кажа, че с режима на плодове и чай, ако се прави повече дни се очиства и черния дроб и всичко. То е общо. Но, за да има ефект въху определени нива, се прави и необходимия брой дни.
Аз съм правила 15-дневно, с 10 дни захранване. Но го правих в центъра на д-р Емилова. Там общо взето има кой да те наблюдава и да си спокоен, ако се появят "странни" неща.
Има хора, на които им се удава да се справят сами с това и да си носят последствията после от взетите решения. Моите наблюдения са, че те успяват да намерят баланса за себе си, имат много вярна преценка и интуиция.
Но за други това просто е непосилно. Затова не е лошо, когато сме на такъв етап да се консултираме и да търсим помощ. Не го казвам, за да им правя реклама, но там наблюдаващите лекари всички до един са минали този плодово-чаен режим. Ако търсиш лекарска помощ е по-добре да е от лекар като тях. Който е правил това нещо и знае ти как се чувстваш. Той ще може да те разбере и да ти даде компетентен съвет.
По принцип тези гладувания по Л. Ковачева се правят през определени интервали в годината. Има си необходимо време за почивка между тях. Това пък от своя страна напълно изключва възможността да се правят други прочиствания. А аз смятам, че изключват и нуждата.
Моят съвет към теб е - избери си един начин и следвай него.
Не се хвърляй на всичко, колкото и да изглежда супер.
Ние всички сме различни и ни допадат различни режими.
Така и така си почнал с плодове и чай, изкарай си го, захрани се и след необходимото време го направи пак. Това е много по-добре, отколкото да скачаш от метод на метод. Това е лично мнение де. Вероятно има и други гледни точки.
Аз разбирам думите ти така - започнал си гладуване по Л. Ковачева, появява се дискомфорт в черния ти дроб и ти веднага мислиш, как да приложиш чернодробното пречистване. От там изхождам, за по-горния си съвет.
Аз мисля, че всяко едно прочистване ще е успешно само тогава, когато се изпълнят стриктно всички инструкции. А никъде не съм виждала някой да препоръчва различните методи да се смесват и комбинират. А още по-важна е нашата нагласа. Ако наистина искаш да правиш това, което правиш и не изпитваш негативни чувства, силни съмнения и т.н. - тогава ефектът ще е най-пълен.
Последно - ако следваш инструкциите на Лидия Ковачева точно, не се притеснявай от болежките, те ще отминат. Ако нарушаваш някое правило - тогава има за какво да се тревожиш, но решението не е преминаване към друг режим...
Пожелавам ти успех!