Здрасти,Мегуста
( какво значи това именце, много е екзотично
)
Да ти нахвърлям още материйка ,че няма време.
Тука както виждаш сме се събрали ентусиасти,които действаме на принципа на проба-грешката.
Докато напипаме кое е доброто за отделния индивид..И за повечето идеята е ПРОФИЛАКТИКА , макар че голяма част са били провокирани от някоя и друга болежка. При теб е нужно май някакво ЛЕЧЕНИЙЦЕ, което е маалко по-различно.
Има максима : " За да направиш избор, ти трябват варианти. Но колкото повече варианти имаш - толкова по-трудно ще направиш твоя избор "
) Това важи с пълна сила и за лечението.
Ако тръгнеш по традиционни доктори - всеки ще ти предложи различни лекарства,схеми на приемане и т.н..Гаранция ,както знаеш - няма . Ако пукнеш от страничните действия на лекарствата
( както го правят около 150 000 души за една година !! само в Америка по официални данни ) никой не е виновен,лекарствата са сертифицирани.Точка.
Там е ясно, но щом си тук,значи предпочиташ натуропатията.
За съжаление тук системите и вариантите са МНОГО-повече..
Коя да избереш - няма човек на света ,който да ти каже коя система ще свърши най-добра работа ТОЧНО при теб. ( Това значи да е изпробвал всички системи върху всички заболявания, да е изчакал достатъчно дълго време за да анализира резултатите ... това и за няколко живота няма как да стане ! )
Аз български лекари-натуропати не познавам лично. Има един център "ДАР" в София ,където от доста време трупат практика точно чрез тези методи . Нямам информация как се справят, даже смятах да повдигна въпрос ,някой има ли впечатление. Докторите-натуропати ,които лично познавам и наобикалям не са у нас. Но и там няма едно мнение.. ... Единия набляга на суровоядство и глад, другия ти прави диагностика на 6 апарата !! - по капка кръв, Кирлиан-диагностика,ирис-диагностика, по Фол , ит.н.. за да установи на какви нива са ти причините за болестта, след което действа или с хомеопатия или ти прави спектрално-вълнова корекция на един специален апарат (няма го у нас),който ти тушира патологиите от разстояние... третия ще те скъса от клизми ,прочиствания на дроб, антипаразитни прочиствания ,ще ти слага пиявици, ще те пъха в криосауна ... Според мен - ВСИЧКИ ТЕ ПОМАГАТ, защото изпълняват основната цел - РЯЗКО ПОВДИГАНЕ НА ИМУНИТЕТА. Един път засилен, имунитетът сам прави каквото е необходимо да възстанови равновесието на организма. Затова е безсмислено да се спори дали гладът е по-добър от моржуването ,например,защото и двата метода са много силни.
А пък ако отидеш при специалисти от сорта " позитивна психология", които ще открият като причина за болестите ти , че като дете си била в твърде силна любов с дървеното си конче и че причините за болестта нямат нищо общо с това как живееш и какво ядеш.. - мамма мия- обърквацията е тотална..
Така че как да те посъветвам
)
Пробвай да влезеш в сайта на Малахов - genesha.ru и ако знаеш руски, вземай си почивни дни и чети - все някой ще е споделил с какво си е разбил камъните.(НЕГОВИТЕ КАМЪНИ !!
)) А можеш да зададеш и въпрос там.
Иначе някъде по книгите пишеше, ама къде да търся ,имам 60 негови книги.
Иначе по прочистването на дроба със зехтин, това не е негова авторска методика. Това е древна методика, йогистка , която се практикува успешно (с дребни различия) от доста лечители - и от Надежда Семенова и от Олга Елисеева, и от Евгени Щадилов и от кой знае още кого... Това е руската школа , а тя е много напред, нищо че средната възраст,която доживяват руснаци и украинци е около 55г.
Кой ти е казал да пиеш зехтин с лимон извън прочистването ? Няма смисъл - тогава ти ги изяждаш.(Ако ще пиеш някакво масло като хранителна добавка - по-добре ленено или кедрово.)
Докато иначе мисията им е съвсем различна .
Ехография - да ,направи си да си спокойна, но да не те "обработят " докторчетата , според тях черен дроб НЕ СЕ ЧИСТИ ! Нищо не се чисти! ЯДЕШ кебапчета ,пиеш биричка и си живей живота - така ще ти кажат. Единия доцент където ме види и ме поднася - още ли съм ял трева.. Да му го туря на компетенцията..
Другият доцент-кардиолог ме будалка ,че работата на сърцето нямала нищо общо с движението,спорта или храненето !! (Варна,дом "Младост") На такъв ако му прибарам дипломата, ще си подлагам с нея крака на кухненската маса.
Навремето имах едно гадже - и двамата й родители бяха доктори от класа. Когато вечерях един път у тях и специално си бях купил пълнозърнест хляб (тъкмо се беше появил тоя хляб, годината беше 93-а ) тогава баща й като ме вижда с този хляб- гледа ме като чели се готвя да ям гипс-картон..,и ми слага ръка на челото - мери ми температурата ..
След няколко години подпитах моята бивша приятелка дяволито: " Абе , Миме, как е баща ти ? "
"Ауу ,много е зле ,изкара инсулт, откриха му диабет ,а има и простатит - пие билки и ЯДЕ ЧЕРЕН ХЛЯБ ! " Както се казва - коментарът е излишен !
Това от мен, чети,дерзай и споделяй ..
)