Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Дневникът на Петко  (Прочетена 413208 пъти)

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2359
    • facebook
Re:Дневникът на Петко
« Отговор #820 -: 12-12-2009, 10:19:13 »

прана ли?
Да, прана е :Content_14:
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди

“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #821 -: 15-12-2009, 18:07:41 »

-
Закуска(в моя случай обяд) за шампиони:
- бразилски орехи, слъчогледови семки, маслини и хлебче, намазано със соева майонеза и поръсено с маково семе, сусам, лен, сминдух и слъчогледово семе :Appetit_17: :Appetit_17: :Appetit_17:
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди

Angie

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 839
« Отговор #822 -: 15-12-2009, 19:10:03 »

Този сусам не трябва ли да го мелим преди ядене? Все ми се върти че съм чела, че цял не се усвоява..а може и за лененото семе да ставаше въпрос..
Активен

Zloqd

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1374
« Отговор #823 -: 15-12-2009, 21:14:02 »

Петко, имам чувството, че нарочно си поувеличил изображението да изглежда, че си ял повечко. Успя ли да се наядеш с това ?  :Content_14:
Активен
Умният човек знае как да излезе от затруднена ситуация, а мъдрият знае как да не попада в нея - даоска поговорка

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #824 -: 15-12-2009, 21:29:15 »

Този сусам не трябва ли да го мелим преди ядене? Все ми се върти че съм чела, че цял не се усвоява..а може и за лененото семе да ставаше въпрос..
Angie, напълно си права. И сусамът и лененото семе не се усвояват, ако не се смелят. Аз си ги меля на ленена напитка, а сусамът на салатките и от сусамовия тахан. Тук обаче на филийките нарочно слагам цели семенца. Много са полезни за перисталтиката и изобщо за червата. А и като минават остъргват ;D
Петко, имам чувството, че нарочно си поувеличил изображението да изглежда, че си ял повечко. Успя ли да се наядеш с това ?  :Content_14:
Zloqd, ти с такова количество не се ли наяждаш?
Активен

Zloqd

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #825 -: 15-12-2009, 21:51:09 »

Аз никога не комбинирам ядки с хляб или маслини. Не съм го чел някъде, но след като стомаха ми казва да не го правя се въздържам, че ако и той вземе да прави каквото си знае ще трябва да ходя и аз по 3 пъти сътрин до едното място.
Като за закуска ще трябда поне да удвоя количеството
Активен
Умният човек знае как да излезе от затруднена ситуация, а мъдрият знае как да не попада в нея - даоска поговорка

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #826 -: 15-12-2009, 22:08:34 »

Аз никога не комбинирам ядки с хляб или маслини. Не съм го чел някъде, но след като стомаха ми казва да не го правя се въздържам, че ако и той вземе да прави каквото си знае ще трябва да ходя и аз по 3 пъти сътрин до едното място.
Като за закуска ще трябда поне да удвоя количеството
От инструктора си по йога знам, че колкото по-често в тоалетната, толкова по-добре. Целта е освен рано сутрин, да се ходи и след всяко хранене. 5 хранения на ден да кажем+1,2 пъти сутринта, значи минимум 6-7 изхождания дневно.
Активен

Zloqd

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #827 -: 15-12-2009, 22:43:30 »

Значи твоя инструктор по йога се храни по-скоро за да си прочиства червата, а аз се храня, за да усвоя повечето от храната.
Ще ти дам пример с най-съвършенния съвременен майстор на йога - Бабаджи. виждали са го да взима понякога храна (от благоприличие) макар, че той няма нужда от храна , но не са го виждали да ходи по нужда.
Активен

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #828 -: 16-12-2009, 05:47:26 »

Знаеш, че в началото винаги се изисква вътрешна чистота на физическото тяло.
А за примера с Бабаджи ще мога да ти отговоря след 20 години ;) :love_028:
Активен

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #829 -: 16-12-2009, 05:54:19 »

Значи твоя инструктор по йога се храни по-скоро за да си прочиства червата, а аз се храня, за да усвоя повечето от храната.
Усвояването на храната(особено суровата) става бързо - за минути или часове. А когато нещо се задържи 12 часа в тялото ти, не мисля, че не се е усвоило. Задържането на храна за повече време нищо добро не ти носи. Бавното й придвижване в червата не е признак за по-добро усвояване :)
Активен

Zloqd

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #830 -: 16-12-2009, 20:46:33 »

Определено не съм от хората с бавна перисталтика (научил съм се да усещам с каква скорост се движи храната в храносмилателната ми система) - ако има нещо в червата няма как да не го придвижа с шаткармите дето ги правя всяка сутрин. Там е работата, че докато стигне до правото черво и от нея остава съвсем малко.
Активен

Val

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 519
  • "Бог е дал на хората храната,дяволът - готвачите!"
« Отговор #831 -: 16-12-2009, 21:45:01 »

Ще ти дам пример с най-съвършенния съвременен майстор на йога - Бабаджи. виждали са го да взима понякога храна (от благоприличие) макар, че той няма нужда от храна , но не са го виждали да ходи по нужда.
ТОВА КАК Е ВЪЗМОЖНО? :o
Активен

Zloqd

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #832 -: 16-12-2009, 22:01:55 »

Бабаджи е един от малкото йоги, постигнали физическо безсмъртие. Според някои източници сега той е на малко повече от 1800 години. Може да материализира и деметериализира тялото си когати си пожелае, а освен това може да става невидим. Виждали са го да предизвиква дъжд по време на някакво засушаване и облака го е следвал. Последния път, когато е бил между последователи е прекарал 45 дни в непрекъсната медитация.  След това преди отново да се дематериализира (през 80-те години) е казал, че пак ще се върне.
Активен

Angie

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 839
« Отговор #833 -: 16-12-2009, 23:00:43 »

...а в Уикипедия има година на раждане и на смърт.... :(
Активен

benato

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1467
    • benato
« Отговор #834 -: 19-12-2009, 17:12:33 »

Петко,утре ще се видим ли на суровата презентация? :essen: :Appetit_17: :laugh:
Активен

GO GREEN
"Когато човек твърди, че не иска да говори за нещо, той обикновено иска да каже, че не е в състояние да мисли за нищо друго." -Джон Стайнбек - "На изток от Рая".

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #835 -: 19-12-2009, 23:16:52 »

С удоволствие! Дано се засечем. Тя нали ще е доста време...от 12 до 20 часа. Около 15 часа ще ходя. Още не сме се разбрали, но вероятно тогава :)
Активен

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #836 -: 20-12-2009, 22:34:22 »

Разминахме се :-\ Аз бях от 16 до 17:40 някъде...Но ще се видим някъде все пак.
Със Симончето се запознахме...макар и само за минута....трябва някой път пак да се съберем на сурова среща ;) :)
Активен

SiMoNcheTo

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 348
« Отговор #837 -: 20-12-2009, 23:23:37 »

така е Петко като си зает човек и бързаш :))
охх от днес емоции много, чак не мога да си намеря място..много хубава среща и дано да има още много подобни мероприятия, определено има много хора, които жадуват да си общуват с други вегани и суровоядци :) може да се съберем на вила, пролетта някъде на пикник... идеи много само да има сериозен организатор ;)))(аз само предлагам;) мм направи ми впечатление, че като попитах мер дали се събирате,живеещите от форума в Пловдив, тя каза, че само покрай йогата и веднъж месечно покрай вегетарианския ден в града, според мен трябва да си направите някаква традиция за ден и час и който,когато може да се отбива :) друго си е да се обменя информацията face to face:)
 още много неща ми направиха впечатление, ама ми е много голяма каша в главата и ще пробвам утре да пиша
 а да.. радвам се, че се запознах с хора, с които съм си писала, с някои, за които само съм чела и за най-голяма изненада срещнах познати :) освен с Петко се запознах с бенато и съпругата му(много е симпатична!) и имаше и 2 жени с тях, ако това са бабите .. то те са следващите Мики Кирк, отделно се запознах с двойката Мирослав и Мирослава, още една двойка Петя и Людмил, с Краси от София и още и още :) а да, да отбележа и "свекъра" на Мер хихи както казва един преподавател "много читав човек" :) много му се изкефих като каза, че е дошъл да я подкрепи :)
 това е засега. Лека нощ на всички, аз не знам дали ще заспя лесно  :peperudi: :flowers2: :flowers2: :love_028:
Активен
Мисълта е там, където ни боли!

sofist

• New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2
« Отговор #838 -: 21-12-2009, 14:34:44 »

Точно така е - семената на лена и сусама трябва да се смелят преди суровата им консумация, именно поради по-високата им усвояемост... Иначе всичко си остава зад целулозната обвивка. :flowers2:
Активен
"Cogito, ergo sum." - ;)

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #839 -: 24-12-2009, 18:44:42 »

Подробно инфо, относно растения и билки - РЕЧНИК НА РАСТИТЕЛНИТЕ ХРАНИ, БИЛКИ, ДОБАВКИ, ХОМЕОПАТИЧНИТЕ СРЕДСТВА, ВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ:
http://nel-anel.blogspot.com/2009/02/blog-post_28.html :Content_22:
Активен

Страницата е създадена за 0.089 секунди с 23 запитвания.