Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Дневникът на Петко  (Прочетена 413185 пъти)

Mariya

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 477
Re:Дневникът на Петко
« Отговор #960 -: 05-02-2010, 01:43:32 »

Петко,аз примерно мога да питам мама тя да ти прати пари след като ти провериш каква е цената чрез пощата ...та като знаеш всичко аз звънкам на мама ,ти пращаш съгласен .. ::) ???..щото ще ми излезе златен тоз диск ако се налага да пращам пари от тук  :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader:

:flowers2: :thankyou: :flowers2: :thankyou: :flowers2: :thankyou: :flowers2:
Активен
Бъди като тревата - изправяй се, когато те газят ! Бъди като кокичето - намирай топлина, дори в снега ! Бъди като звездите - близка и далечна, даряваща любов и светлина!

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2359
    • facebook
« Отговор #961 -: 05-02-2010, 10:21:51 »

Ще питам за теб и за Вери и ще ви отговоря ;)
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди

“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов

Val

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 519
  • "Бог е дал на хората храната,дяволът - готвачите!"
« Отговор #962 -: 05-02-2010, 12:30:11 »

Петко, мъжа ми е в момента в офиса на Еконт да пуска парите, но го връщат, защото искат  твой телефон. Отделно питат какво е това ВИП? Пиши на лични при първа възможност, моля ти се!
Активен

Val

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #963 -: 05-02-2010, 15:04:17 »

Всичко е 6! :Content_22:
Активен

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #964 -: 08-02-2010, 19:31:41 »

Част от вечерята ми снощи:
- кълнове от броколи
- маслини
- чушка :Appetit_17: :Appetit_17: :Appetit_17:
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди

vladi

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 486
« Отговор #965 -: 09-02-2010, 08:46:35 »

Апетитно изглежда! Само да ми се напълни буркана с люцернааа...  :essen:

desi82

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1408
  • Ние сме това, което ядем!
« Отговор #966 -: 09-02-2010, 09:27:10 »

Петко, как са на вкус кълновете от броколи? Наподобява ли този на люцерна?
Активен

vladi

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #967 -: 09-02-2010, 09:36:11 »

Деси, свежи са, много обичам броколи :) Споменах люцерна, защото тази реколта очаквам най-рано.  :essen:

titan

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2318
« Отговор #968 -: 09-02-2010, 10:41:03 »

Петко , не те ли притеснява , а и всички останали разбира се , това че ядеш храни ,които не растат в сезона си , като чушките например? Според мен са пълни с менделеевата таблица и аз избягвам да ям продукти ,които не са в сезона си .
Активен

vladi

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #969 -: 09-02-2010, 12:11:36 »

Титан, мен ме притеснява.  :) Стремя се да консумирам сезонни зеленчуци и по възможност да ги набавям от проверени източници. През лятото е значително по-лесно, признавам. Пресен лук, магданоз и спанак в момента ми доставя една позната на майка ми. Съпругът ми е взимал 2-3 пъти домати и краставици, но обикновено ги яде сам. На децата предлагам кореноплодни.

titan

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #970 -: 09-02-2010, 12:22:52 »

Аз като се замисля положението е много сериозно , гледайки снимките на Петко ,т.е. на храните му , стигам до извода ,че сами трябва всичко да си произвеждаме и да го караме предимно на кълнове, защото и в сезона не е ясно кой продукти са ГМО или с какво са ги поливали. Ще направя една нова тема тук по този въпрос , защото не видях досега такава създадена
Активен

benato

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1467
    • benato
« Отговор #971 -: 09-02-2010, 15:07:37 »

Според мен,не трвбва да се вживявате във всеки детайл,не са в сезон,но са свежи и вкусни.То ако са в сезон,да не мислите ,че има разлика? ;) :laugh:
А и маслините не са местно производство и те не стават tooth
И кълновете ако са от семе купено от пикадили,то накрая излиза,че Петко е пример за неправилно хранене. :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader:
Активен

GO GREEN
"Когато човек твърди, че не иска да говори за нещо, той обикновено иска да каже, че не е в състояние да мисли за нищо друго." -Джон Стайнбек - "На изток от Рая".

vladi

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #972 -: 09-02-2010, 15:33:03 »

Че как иначе, нали сме се събрали все орторексици! Трябва да си заслужим името.  :Content_4 - emotloader:

Честно казано, мен домати през зимата не ме влекат. Синът ми е искал краставици, обаче като опита, сам се отказва и минава на морков примерно.

А Петко определено трябва да се вземе в ръце с това 'неправилно' хранене! Какви са тези маслини, чушки и кълнове от "Пикадили"?! :Content_4 - emotloader:   :Content_4 - emotloader:

Петко:kisss:  :love_026:

mariiina

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1464
« Отговор #973 -: 09-02-2010, 16:17:24 »

:kisss:Е, сега разбрахте ли ,че трябва да минем на слънчево захранване  :pensif_29:
Активен
...могъщият се бори само със могъщ...

titan

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #974 -: 09-02-2010, 16:24:32 »

Определено , това е най-вярното :)
Активен

Buku

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 897
  • :)
    • юнак-паликлечко
« Отговор #975 -: 09-02-2010, 17:21:23 »

А също така и на вода от локвата  tooth.
За продуктите не в сезона си - на мен ми се струва, че повечето от тях са вносни, или греша?... :surpris_23: Примерно, в Била-та често виждам пъпеши и дини, но са все от Бразилия и Тунис и струват по 10 лв килото! По това време няма как да са от нашенско, но това не значи и непременно, че са ГМО (надявам се).

Петко, пускай повече снимки на манджите деее, ко са стискаш? ;D :laugh:
« Последна редакция: 09-02-2010, 17:25:11 от Buku »
Активен
Мойсей казал, че всичко е от Бога, Платон - всичко е от главата, Иисус - всичко е от сърцето, Маркс - всичко е от стомаха, Фройд - от нещо малко по-надолу, Айнщайн - всичко е относително.
------
Господи като си прибрал грешните, вземи прибери и смешните!

Val

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #976 -: 09-02-2010, 22:05:19 »

Петко, днес в уречения час ми доставиха пратката. Много, много, много ти благодаря!  :heart_2: :Content_22:
Активен

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #977 -: 09-02-2010, 22:56:33 »

Петко, днес в уречения час ми доставиха пратката. Много, много, много ти благодаря!  :heart_2: :Content_22:
Моля! Радвам се, че всичко е било точно! :Content_22:

Петко, как са на вкус кълновете от броколи? Наподобява ли този на люцерна?
Деси, имат лек вкус на люцерна и повече на нещо леееко пикантно :)

Петко , не те ли притеснява , а и всички останали разбира се , това че ядеш храни ,които не растат в сезона си , като чушките например? Според мен са пълни с менделеевата таблица и аз избягвам да ям продукти ,които не са в сезона си .
Титан, не ме притеснява. Дояло ми се е и си угаждам. Нали знаеш, дори и месо да хапнеш, ако си положително настроен, всичко става по друг начин. Ако обаче си кажеш "Голям гаф направих!", тогава целия организъм се стресира и не се отделят необходимите ензими....започва загниване в стомаха и отравяне :fun_096:
Изводът: Емоциите са доста по-важни от храната. Храната е нещо дребно, а емоцията може да превърне и кълновете в невъобразима отрова! :pensif_29:
« Последна редакция: 09-02-2010, 22:59:32 от Petko »
Активен

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #978 -: 09-02-2010, 23:05:18 »

:kisss:Е, сега разбрахте ли ,че трябва да минем на слънчево захранване  :pensif_29:
По принцип слънцеядството е най-високото ниво, заедно с въздухоядството :)
Трябва първо на направим по 10 годинки на 100% сурово и тогава плодоядство, и оттам вече ставаме слънчогледи:Content_22:
Активен

Val

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #979 -: 09-02-2010, 23:20:54 »

Цитат
Храната е нещо дребно, а емоцията може да превърне и кълновете в невъобразима отрова! 
Ааааа, не! Въобще не мога да си представя кълновете като отровна храна. Като кажа кълнове веднага правя асоциации с полезно, витамини, здраве, красота...
Активен

Страницата е създадена за 0.123 секунди с 22 запитвания.