Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Дневникът на Петко  (Прочетена 413199 пъти)

desi82

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1408
  • Ние сме това, което ядем!
Re:Дневникът на Петко
« Отговор #900 -: 15-01-2010, 14:53:37 »

Като заговорихте за вода и аз да си изкажа мнението. Според мен 2-3л са прекалено много. Все пак зависи и от килограмите на човек. Определено един 80кг мъж има нужда от повече вода отколкото един 50кг. Също така зависи и от останалата храна която приемаш. Тук може да се каже, че всички наблягаме на плодовете и зеленчуците в сурово състояние и затова и те не трябва да се подценяват като източник на вода, която директно подхранва клетките и която е най-полезната вода. Всяка друга вода е на второстепенно място. Аз примерно в дните, които правя само 20мин.кардио вкъщи се старая да пия 1л вода. Тук не включвам чайовете и фрешовете. А когато ходя на фитнес стигам 1.5л и 2 понякога, защото на края на тренировката след бягането съм вир вода. И това за мен е напълно достатъчно, защото като прибавя и богатите на вода плодове и зеленчуци се получава добра хидратация. Другият ориентир е да се следи цвета на урината. Ако е прозрачна /каквато е моята/ значи не съм обезводнена. Но ако е жълта и оскъдна то тогава човек има нужда от още вода. И както казва Злояд човек трябва да се вслуша в собствения си организъм и да не се ръководи от стериотипи.
Активен

Zloqd

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1374
« Отговор #901 -: 15-01-2010, 18:00:35 »

Има едни шишета от една BPA или нещо подобно пластмаса- такава, която не е вредна. Това е леко. Други варианти, за които се сещам са термос и стъклено шише..макар че за стъклените шишета Бенато беше споменал че и те не са по-добри от пластмасата. Ти сега какво, няма да пиеш цял ден вода защото ти мирише на белина...какво мислиш ще ти стане ако пиеш половинка минерална?
Аз също съм забелявала, че някой път водата ми се мотае по червата, а друг път без звук и стон си излиза за половин час.
Какво представляват тези шишенца и с какво са пълни по принцип в магазина?.
Като ожаднея ще пробвам да пусна размразената вода през бритата. Избягвам минералната вода, защото трудно се възпиема от организма. Тя е от тези дето дълго ми се задържат в червата, не ми утолява жаждата и се налага да се наливам с много. На всичкото отгоре организма ми трудно се освобождава от нея.
Активен
Умният човек знае как да излезе от затруднена ситуация, а мъдрият знае как да не попада в нея - даоска поговорка

Angie

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 839
« Отговор #902 -: 15-01-2010, 18:19:15 »

В голяма грешка съм- БПА е бисфенол А и точно той е съединението в пластмасата, което е вредно. Потърси в гугъл шишета без бисфенол..но не попадам на линк за не-бебешки шишета. Аз ги гледах в Англия за около 6 паунда и в Словения за към 8 евро, мисля че са малко по-малко от литър течност. Можи би в някой спортен магазин да ги има и тук.
Активен

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2359
    • facebook
« Отговор #903 -: 15-01-2010, 22:37:30 »

Тази вечер си направих за първи път сурова майонеза. Сложих предварително накиснати слънчогледови семена, вода, зехтин, скилидка чесън, малко сол, сокът на половин лимон. Всичко това блендирах. Стана много вкусна :Appetit_17: :Appetit_17: :Appetit_17:
Благодаря на Мер, задето ми даде идеята :flowers2: :flowers2: :flowers2:

Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди

“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов

Zloqd

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1374
« Отговор #904 -: 15-01-2010, 22:58:01 »

Слънчогледа суров ли е, че не съм чувал да се продава суров и едновременно обелен?
Активен
Умният човек знае как да излезе от затруднена ситуация, а мъдрият знае как да не попада в нея - даоска поговорка

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #905 -: 15-01-2010, 23:09:51 »

Слънчогледа суров ли е, че не съм чувал да се продава суров и едновременно обелен?
Да. Суров белен слънчоглед се продава поне от 5-6 години ;) :)
Предлага се поне от две БГ фирми. Има го в Метро, Била, Сани....повечето големи вериги, а и в здравословните магазини :)
« Последна редакция: 15-01-2010, 23:11:54 от Petko »
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди

danito

• Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 14
« Отговор #906 -: 15-01-2010, 23:14:35 »

А каква вода е най-добре да се пие? Петко, а ти каква пиеш?
Активен

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #907 -: 15-01-2010, 23:43:11 »

А каква вода е най-добре да се пие? Петко, а ти каква пиеш?
Казвали са ми, че най-добра е планинската вода. Отиваш и си наливаш. Но аз имам възможност сега само за такава от кана Брита. Вътре има филтър и той я прави доста по-различна на вкус, а мисля и на качество :)
Активен

Даниела

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1580
« Отговор #908 -: 16-01-2010, 09:23:04 »

Петко, и аз често си правя такава майонеза като изпитам глад за нещо пикантно, обаче си му викам песто  tooth последния път добавих и спанак и стана зелено песто  :Content_22:
Активен

Buku

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 897
  • :)
    • юнак-паликлечко
« Отговор #909 -: 16-01-2010, 10:13:32 »

Тази вечер си направих за първи път сурова майонеза. Сложих предварително накиснати слънчогледови семена, вода, зехтин, скилидка чесън, малко сол, сокът на половин лимон. Всичко това блендирах. Стана много вкусна :Appetit_17: :Appetit_17: :Appetit_17:
Благодаря на Мер, задето ми даде идеята :flowers2: :flowers2: :flowers2:

И аз благодаря за идеята ;). Непременно ще я пробвам!
Активен
Мойсей казал, че всичко е от Бога, Платон - всичко е от главата, Иисус - всичко е от сърцето, Маркс - всичко е от стомаха, Фройд - от нещо малко по-надолу, Айнщайн - всичко е относително.
------
Господи като си прибрал грешните, вземи прибери и смешните!

benato

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1467
    • benato
« Отговор #910 -: 16-01-2010, 10:39:23 »

Пеца,евала сега,щото тая кушешка соева,не е оферта за суровоядци,та и не само такива :laugh:
Активен

GO GREEN
"Когато човек твърди, че не иска да говори за нещо, той обикновено иска да каже, че не е в състояние да мисли за нищо друго." -Джон Стайнбек - "На изток от Рая".

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #911 -: 17-01-2010, 21:23:19 »

Петко, и аз често си правя такава майонеза като изпитам глад за нещо пикантно, обаче си му викам песто  tooth последния път добавих и спанак и стана зелено песто  :Content_22:
В нашто село за песто не знаем tooth tooth tooth майонеза или песто, важното е, че вече я спрях соевата майонеза :angel:
Активен

SiMoNcheTo

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 348
« Отговор #912 -: 17-01-2010, 21:26:41 »

Браво  :Content_14:
Активен
Мисълта е там, където ни боли!

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #913 -: 17-01-2010, 21:31:15 »

- салатката ми от бяло зеле, моркови, магданоз, царевица, сурови броколи, боб Мунг, зехтин, поръсена с куркума и смляно ленено семе :Appetit_17: :Appetit_17: :Appetit_17:
Активен

Bella

• Full member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 100
« Отговор #914 -: 17-01-2010, 21:33:45 »

Петко, с какво я хапваш тази майонеза? Не е ли малко тежичка без зеленийки?
Аз правих днес песто от същите съставки като твоите, но без водата,  вместо вода сложих връзка магданоз , 3 стръка пресен лук. малко спанак и соев сос, още не съм го пробвала че късно го направих. Утре ще го пробвам, но не знам с какво ще върви, нали не ям хляб!
Активен

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #915 -: 17-01-2010, 21:48:08 »

Петко, с какво я хапваш тази майонеза? Не е ли малко тежичка без зеленийки?
Аз правих днес песто от същите съставки като твоите, но без водата,  вместо вода сложих връзка магданоз , 3 стръка пресен лук. малко спанак и соев сос, още не съм го пробвала че късно го направих. Утре ще го пробвам, но не знам с какво ще върви, нали не ям хляб!
Ами тва ми беше сефтето в пестопроизводството ;D Зеленийката забравих. Вместо чесън, другия път ще сложа малко червен лук. Ще го изкусуря още утре ;) :)
Активен

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #916 -: 17-01-2010, 21:50:55 »

Утре ще го пробвам, но не знам с какво ще върви, нали не ям хляб!
Ами направи си ленено-сусамово-елдено хлебче ;)
Ето линк - http://www.zemianazaem.com/recipe/%D1%85%D0%BB%D1%8F%D0%B1-%D0%B8-%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B2%D0%B8%D1%87%D0%B8/%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE-%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%BE-%D1%85%D0%BB%D0%B5%D0%B1%D1%87%D0%B5/ :Appetit_17: :Appetit_17: :Appetit_17:
Активен

Вери

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна
« Отговор #917 -: 18-01-2010, 00:25:10 »

Бела, и аз това щях да кажа: направи си крекери.
Активен

desi82

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1408
  • Ние сме това, което ядем!
« Отговор #918 -: 18-01-2010, 10:05:46 »

И аз потвърждавам че това е най-вкусното сурово хлебче.
Активен

Bella

• Full member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 100
« Отговор #919 -: 18-01-2010, 12:32:41 »

Да, правих си това хлебче, страхотно е, но само с него ли хапвате такива добавки или може и със салатка. Днес за обяд съм си направила салата и ще пробвам да добавя и от пестото, ще ви кажа как е!
Активен

Страницата е създадена за 0.074 секунди с 22 запитвания.