Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Дневникът на Петко  (Прочетена 413215 пъти)

Val

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 519
  • "Бог е дал на хората храната,дяволът - готвачите!"
Re:Дневникът на Петко
« Отговор #760 -: 20-11-2009, 23:57:06 »

Ей, Петко много си дисциплиниран. Рече и отсече. Много тенкс за зоните, много ми е интересно. :peperudi:
Активен

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2359
    • facebook
« Отговор #761 -: 21-11-2009, 08:11:53 »

Моля, моля :thankyou:
Пробвайте да включите един такъв масаж към сутрешните си ритуалчета ;) Отнема само някакви 3-4 мин, а дава толкова много ;)
« Последна редакция: 21-11-2009, 08:25:58 от Petko »
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди

“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #762 -: 22-11-2009, 17:43:14 »

Много интересна статия за точките - http://mastagarkov.hit.bg/zonetherapy.htm :love_028:
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди

benato

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1467
    • benato
« Отговор #763 -: 27-11-2009, 08:57:06 »

Петко,направих неуспешен опит с шанка-пакшалана, всичко беше ок ,но след петата чаша повърнах почти всичко. Разбрах си грешката,след като почувствах тежест,след четвъртата чаша,трябваше да продължа с упражненията докато ми олекне. Но и така почистих поне част от хранопровода,излезна много слуз. :surpris_23: ;)
Активен

GO GREEN
"Когато човек твърди, че не иска да говори за нещо, той обикновено иска да каже, че не е в състояние да мисли за нищо друго." -Джон Стайнбек - "На изток от Рая".

Даниела

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1580
« Отговор #764 -: 27-11-2009, 10:46:40 »

Мда, бенато аз като правя шанката на моменти ми се повръща и тогава спирам да пия водата и правя само упражненията, и след малко минава гаденето :)
Активен

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #765 -: 27-11-2009, 11:15:48 »

Аз само веднъж съм я правил. Два дни преди това бях на 100% сурова растителна храна. Сутринта изпразних по естествен път червата цели 5 пъти. След това направих клизма с урина. Изпих 5 или 6 чаши и всичко тръгна. Гадене имах още на 3-тата, но не силно.
Бенато, правеше ли постоянно упражненията?
Аз по време на цялата шанка(около 2 часа) не съм почивал, освен, когато бях в тоалетната ;D
Петко,направих неуспешен опит с шанка-пакшалана, всичко беше ок ,но след петата чаша повърнах почти всичко. Разбрах си грешката,след като почувствах тежест,след четвъртата чаша,трябваше да продължа с упражненията докато ми олекне. Но и така почистих поне част от хранопровода,излезна много слуз. :surpris_23: ;)
Бенато, честито! Направил си една чудесна кунджала крия! :Content_14: Ето линк да видиш, че си изпълнил много добре друга очистителна процедура ;D -
http://www.yogabg.com/read.php?name=%D8%E0%F2%EA%E0%F0%EC%E8%20&lang=bg :love_028:
Активен

benato

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • benato
« Отговор #766 -: 27-11-2009, 11:32:30 »

Петко,по един път(серия) след една чаша ли ги изпълняваш? аз за 15,20 минути изпих литър и половина :surpris_23: И моята подготовка беше същата,но май съм бързал много,а в йога няма бързане ;)
« Последна редакция: 27-11-2009, 11:35:49 от benato »
Активен

GO GREEN
"Когато човек твърди, че не иска да говори за нещо, той обикновено иска да каже, че не е в състояние да мисли за нищо друго." -Джон Стайнбек - "На изток от Рая".

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #767 -: 27-11-2009, 11:47:08 »

По една серия, да. Но бавно ги изпълнявах, както ги показва човекът от клипчето в статията ;)
Ами да, другия път по-бавно и ще стане ;)
Активен

benato

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • benato
« Отговор #768 -: 27-11-2009, 12:01:14 »

Верно ,че съм я изпълнил добре другата,защото много слуз излезна,а и от носа също ;D Притеснявах се ,че няма да имам време,трябваше да пътувам и после да работя :surpris_23:
Спокойствие му е майката,другия път ще е в неделя,когато почивам.
Рашко каза ли ти ,че ходя в тракия на йога,в 19.30 :D,малко е тясно,но ефекта е същия ;)
Активен

GO GREEN

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #769 -: 27-11-2009, 12:17:59 »

Не, нищо не ми е казал Рашко. Супер, че си се завърнал. Там ходи и един адаш, който зарибих по йога. Догодина дано да можете да дойдете на Априлци :love_028: :love_028: :love_028:
Активен

vladi

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 486
« Отговор #770 -: 27-11-2009, 12:31:02 »

Направил си една чудесна кунджала крия! :Content_14:
Ей това нещо не мога да го направя! Първият път не повърнах и бързо се отказах, а втория ми се появиха червени точици около очите (като спукани капиляри) и ме подгони страх.  ??? Не знам къде ми бе грешката. Повече не съм опитвала, даже не съм се сещала за тази процедура докато benato не я направи вместо шанката.  :)

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #771 -: 27-11-2009, 14:00:51 »

Червените точици предполагам са от напъните. Мисля, че ако изпиеш бързо 5 поредни чаши солена вода, няма да има нужда ти да се опитваш да повръщаш - то само ще се случи ;D ;)
Активен

benato

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • benato
« Отговор #772 -: 27-11-2009, 14:16:07 »

Определено,едвам отидох до тоалетната  ;D На четири пъти бликаше самопроизволно,никакво бъркане ;)и после продължих с храчки да изхвърлям слуз :surpris_23:
Пеца,мерси за линка,ми то много положитени ефекти има моя провал,и аз подобни неща си мислих, без последното :surpris_22:

Ползи: Тонизира и стимулира коремните органи чрез предизвикване на силни мускулни съкращения в стомашните стени. Преодоляват се проблемите на лошото храносмилане, киселините и газовете. Премахва се прекаленото количество слуз от тялото, което помага за излекуване на кашлица и простуда, бронхит, астма и други дихателни заболявания. Премахва се лошият дъх.
     Помага и за освобождаване на натрупаните емоции и емоционални блокажи и чувството за тежест в сърцето, причинено от вътрешен и външен конфликт и натиск .

Наистина съм по спокоен сега, :flowers2:
« Последна редакция: 27-11-2009, 14:22:43 от benato »
Активен

GO GREEN

vladi

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 486
« Отговор #773 -: 27-11-2009, 14:35:05 »

Червените точици предполагам са от напъните. Мисля, че ако изпиеш бързо 5 поредни чаши солена вода, няма да има нужда ти да се опитваш да повръщаш - то само ще се случи ;D ;)
Прав си, няма от какво друго да са. Не помня колко вода изпих, но май не бяха чак толкова, нито ги изпих бързо. Ще запомня ключовата фраза  'бързо 5 поредни чаши солена вода'.  ;)
Истината е, че тогава (преди 8-9 г.) не бях подготвена за това, което правя, нито с инфо, нито идейно. Попрочела тук-там, хайдеее на кунджала крия.  :D Ми то не става така.  :Confus_3:

ми то много положитени ефекти има моя провал
benato, за какъв провал, за какво чудо говориш? Та ти си открил 1 неправилен начин за шанката, който се оказва правилния за кунджала крия! Перфектен пример, че няма такова нещо като провал.  :flowers2:
« Последна редакция: 27-11-2009, 15:10:26 от vladi »
Активен

benato

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • benato
« Отговор #774 -: 27-11-2009, 14:53:11 »

Да,както съветват в йога,опитай още веднъж :D  Иначе подготовката беше ок,само че нямах сол и отидох в 5.30 :surpris_22: в денонощния за едра сол,пича ме гледаше учудено и сънливо  ;D, Удобно е ,всичко да ти е до входа :laugh:
Активен

GO GREEN

Даниела

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1580
« Отговор #775 -: 27-11-2009, 15:07:24 »

:Content_4 - emotloader: бенато, а как се чувстваше после...
...аз като правя шанката обикноевно си освобождавам неделята, и след като свърша удрям един много сладък сън  :heart_2:
Активен

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #776 -: 27-11-2009, 21:58:18 »

аз като правя шанката обикноевно си освобождавам неделята, и след като свърша удрям един много сладък сън  :heart_2:
О, да. Мен доста ме измори тая шанка. Като на аеробна тренировка все едно бях...в смисъл 2 часа без спиране. Само в тоалетната си почивах малко ;D След шанката пък 2 часа напивах буркани с мед...беше се захаросал леко, та ръката не си чувствах после. След меда хапнах и на йога. Там доизцеждане. И за има-няма 12 часа се разделих с цяло кило, че и малко отгоре ;D
Но пък още същия ден се разтегнах малко повече от обикновено. Започнах редовно с пранаяма вкъщи и си правя едно въздушно ядене :Appetit_17: :Appetit_17: :Appetit_17: ;D
Активен

benato

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • benato
« Отговор #777 -: 28-11-2009, 09:34:34 »

Верно е много изтощителна :weight_lift: Трябва да я направя пак след месец,тъкмо ще съм в по добра форма,две седмици откакто запчнах йогата пак,постепенно си възвръщам формата,а после ще напредвам :laugh:
Колкото си по пречистен,толкова по гъвкав си. Сега ще пробвам и хряна с лимон.
Но и от вчера съм доволен,стомаха и носоглътката да очистиш от слуз,пак е нещо.
Отдавайте любов и топлина,за да ви се връща такава :heart_2:
Активен

GO GREEN

lilka

• Full member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 171
« Отговор #778 -: 28-11-2009, 11:34:30 »

Бенато, първият път като направих Шанката и аз като тебе: бързо, бързо правих упражненията. И понеже не съм най - спортната натура, така се изморих , че нищо друго не ми оставаше освен да си полегна иначе щях да припадна  :Confus_3: Та така: пих вода, правих упражнения, пих вода правих упр. абе не тръгва и не тръгва... Казвам си май ще се прави клизма  ??? Защото Малахов пише, че като се прави за пръв път можем да си помогнем с микро клизми. Но аз така се изморих, че едва се довлякох до дивана и моментално заспах  :Dormir_13 - emotloader: И заспивайки си представих един лъч светлина в червата, който придвижва всичко съдръжимо към изхода. Не си спомням колко време съм "спала", беше за няколко минутки и се събудих от силен позив! И после като тръгна беше невероятно преживяване за мен и после не ми се искаше да спирам  :laugh: Та първата ми Шанка беше около 6 часа май  ::) След време установих, че като се отвори веднъж "сифона" може и да не се правят много движенията, изчакваш малко и то си потича. А и на моменти като си изпия водата и докато се протегна търча в тоалета. Зора е докато тръгне  :weight_lift: Прегръщам ви, много сте ми ценни всички тук!  :heart_2:  :peperudi:
Активен

benato

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • benato
« Отговор #779 -: 28-11-2009, 11:39:10 »

Сърдечно благодаря Лилка :flowers2: Обнадежди ме,и други казаха ,че първия път е зора,както почти с всичко :laugh:
Активен

GO GREEN

Страницата е създадена за 0.107 секунди с 23 запитвания.