Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Дневникът на Петко  (Прочетена 413187 пъти)

Zloqd

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1374
Re:Дневникът на Петко
« Отговор #1040 -: 10-03-2010, 13:12:41 »

Не от всяка асана става мудра, а само от тези, които карат праната да тече по определен начин в тялото
Активен
Умният човек знае как да излезе от затруднена ситуация, а мъдрият знае как да не попада в нея - даоска поговорка

benato

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1467
    • benato
« Отговор #1041 -: 10-03-2010, 13:33:35 »

Основната идея ми беше друга ;)
Активен

GO GREEN
"Когато човек твърди, че не иска да говори за нещо, той обикновено иска да каже, че не е в състояние да мисли за нищо друго." -Джон Стайнбек - "На изток от Рая".

asia

• Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 44
« Отговор #1042 -: 10-03-2010, 14:07:14 »

Бенато - Злояд е прав- и не можах да схвана смисъла  :Confus_3:
Активен
Ако някой се опита да те засенчи ....... остави го да слънчаса !

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2359
    • facebook
« Отговор #1043 -: 10-03-2010, 15:24:46 »

asia, все пак кажи за какво съревнование имаше предвид ти?
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди

“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов

benato

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1467
    • benato
« Отговор #1044 -: 10-03-2010, 17:00:47 »

Йогите преживяват мудрите като  състояние, посока на енергийния поток, която цели да свърже индивидуалната пранична сила с космическата.
Имах в предвид ,че не е важна бройката асани,а да тече енергията и да потънеш в себе си.
Активен

GO GREEN
"Когато човек твърди, че не иска да говори за нещо, той обикновено иска да каже, че не е в състояние да мисли за нищо друго." -Джон Стайнбек - "На изток от Рая".

asia

• Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 44
« Отговор #1045 -: 11-03-2010, 11:54:37 »

asia, все пак кажи за какво съревнование имаше предвид ти?

ми Петко лично аз като видя някоя асана, която не мога да я направя така са навивам , как са вика кът пружина,че докато не я направя не мирясвам  :whistling2 - emotloader:

Йогите преживяват мудрите като  състояние, посока на енергийния поток, която цели да свърже индивидуалната пранична сила с космическата.
Имах в предвид ,че не е важна бройката асани,а да тече енергията и да потънеш в себе си.

между другото Бенато, когато рагледах мудрите за пръв път реших ,че това е нещо което трябва да ми се покаже, защото от този сайт където мисля,че всички ги гледаме има само крайните пози! И вчера ти като ми писа за мудрите и разрових всичкия гугул и резултата е 2 книги поръчани и гледането на 1 клип в ютуб и то случайно за мудрата за сърцето, та пиша това нещо защото вечерта когато си легнах,почуствах силна болка в областа на сърцето и болката беше като пулсираща точка,понеже явно имам проблем със оросяването и краката са ми винаги лед аз заспивам в поза лотус т.е. със кръстосани крака поне докато  ги стопля , та мисълта ми беше че направих тая мудра за сърцето защото я гледах много внимателно  и може би след 1 или 2 мин усетих направо как тази точка се пръсна да не кажа,че все едно експлоадира и естествено първата ми мисъл беше: "Край сърцето ми се пръсна"  :whistling2 - emotloader:  но след 5 сек вече се смеех на себе си  :Confus_3: Та мисля мнооооооого серизно да се заема с тези мудри, тази вечер ще питам моя гуру дали е в час с тях  :Confus_34:
Активен
Ако някой се опита да те засенчи ....... остави го да слънчаса !

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #1046 -: 27-03-2010, 19:23:17 »

Закуската ми от сряда - кълнове от броколи и лешници :Appetit_17: :Appetit_17: :Appetit_17:
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #1047 -: 29-04-2010, 10:57:17 »

Закуската ми от днес:
- репички
- див чесън
- листо маруля
- хлебчета, намазани със суров пастет(мой специалитет), поръсени със смляно ленено семе, маково семе, сусам и куркума :Appetit_17: :Appetit_17: :Appetit_17:
Активен

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #1048 -: 29-04-2010, 11:19:05 »

Много интересен филм за йога с Христо Илиев - http://www.youtube.com/watch?v=WhVTBqFITUQ

П.П. Особено интересно за хора с по-бегла представа за системата :love_028:
Активен

Даниела

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1580
« Отговор #1049 -: 29-04-2010, 11:32:32 »

:Content_22: ще го гледам
Активен

Zloqd

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #1050 -: 29-04-2010, 19:38:10 »

Много интересен филм за йога с Христо Илиев - http://www.youtube.com/watch?v=WhVTBqFITUQ

При пранаямата има точно определено съотношение между продължителноста на вдишването, задържането и издишването т.е. спазва се определен ритъм, а при пушача можеш само да гадаеш кога ще му е следващото дръпване. Ако тоя филм накара някой пушач да спре цигарите пак няма да е малко.
Активен
Умният човек знае как да излезе от затруднена ситуация, а мъдрият знае как да не попада в нея - даоска поговорка

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #1051 -: 29-04-2010, 21:11:03 »

При пранаямата има точно определено съотношение между продължителноста на вдишването, задържането и издишването т.е. спазва се определен ритъм, а при пушача можеш само да гадаеш кога ще му е следващото дръпване. Ако тоя филм накара някой пушач да спре цигарите пак няма да е малко.
Човекът ясно го казва - има дълбоко вдишване със задържане, от което и ефекта на успокоение ;)
Активен

sis

• Full member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 173
« Отговор #1052 -: 30-04-2010, 09:46:01 »

Петко, филмът е чудесен , благодаря ти, че ни запозна индиректно с този интересен и мъдър мъж.
Активен

Val

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 519
  • "Бог е дал на хората храната,дяволът - готвачите!"
« Отговор #1053 -: 30-04-2010, 22:57:02 »

Петкоооо, домъчня ми за теб!
Активен

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #1054 -: 01-05-2010, 09:02:31 »

Тук съм, Вал! :kisss:

Закуската ми тази сутрин:
- домати, поръсени с куркума
- краставица
- репички
- пресен лук
- бразилски орехи
- хлебче със суров пастет :Appetit_17: :Appetit_17: :Appetit_17: :Appetit_17: :Appetit_17:
Активен

Buku

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 897
  • :)
    • юнак-паликлечко
« Отговор #1055 -: 01-05-2010, 09:15:16 »

Сууупер, Петко  :Appetit_17:. Потекоха ни лигите тука  :essen:.
Завиждам ти за брлазилския орех - отдавна ми се яде, но или не намирам да си купя, или не ми е по джоба  >:( :D.
Активен
Мойсей казал, че всичко е от Бога, Платон - всичко е от главата, Иисус - всичко е от сърцето, Маркс - всичко е от стомаха, Фройд - от нещо малко по-надолу, Айнщайн - всичко е относително.
------
Господи като си прибрал грешните, вземи прибери и смешните!

Даниела

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1580
« Отговор #1056 -: 01-05-2010, 09:24:53 »

:essen: :Appetit_17:
И на мен ми е скъп тоя орех, не съм купувала до сега- имахме много домашни орехи, но вече свършиха. Сега съм на бадеми- за 16 лв си ги вземам от пазара, обаче не ми стигат за месец, всички вкъщи ги обичат  :)
Активен

Томирис

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1170
  • Лунатик!
« Отговор #1057 -: 01-05-2010, 12:11:01 »

Охоо, бразилски орех. Обожавам...Само че сутрин мога да ям само плодове, разни зеленчуци и ядки хич не ми се ядат. Явно е до вкус.
Активен
"Ето добрите и праведните! Кого те ненавиждат най-вече? Оногова, който разтрошава техните скрижали на ценности, разрушителя, престъпника, а това е творецът"

Zloqd

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #1058 -: 01-05-2010, 23:35:03 »

Петко, тия домати имат ли вкус на домати? Моите до вчера бяха на разсад - не знам кога ще станат
Активен

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #1059 -: 02-05-2010, 12:51:54 »

Охоо, бразилски орех. Обожавам...Само че сутрин мога да ям само плодове, разни зеленчуци и ядки хич не ми се ядат. Явно е до вкус.
Томирис, до преди 2 месеца и аз все плодове търсех до обяд, но сега ми се ще едно доматче с лучец :Appetit_17: :Appetit_17: :Appetit_17:

Петко, тия домати имат ли вкус на домати? Моите до вчера бяха на разсад - не знам кога ще станат
Злояд, вече имат вкус на домати. Иначе доскоро бяха "пластмасови" tooth
Активен

Страницата е създадена за 0.085 секунди с 23 запитвания.