Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Дневникът на Петко  (Прочетена 413228 пъти)

beelee

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 690
  • fantomiss
Re:Дневникът на Петко
« Отговор #1120 -: 23-11-2010, 12:33:39 »

И аз съм забелязала, че първите дни на застудяването, например Септември тази година, много много ми се ядат супи. Хапвам и ми минава, но вече втора година неизменно се случва!
Активен
Не всички са на мястото си в този форум...

Алексче

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 106
Re:Дневникът на Петко
« Отговор #1121 -: 23-11-2010, 13:00:23 »

Тъкмо щях да напиша, че и при мен беше така тази година при първото рязко застудяване.
След това мина.
Активен

Даниела

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1580
Re:Дневникът на Петко
« Отговор #1122 -: 23-11-2010, 14:24:55 »

При мен няма никакво желание за топли манджи и супи, може би защото отдавна не ям такива неща.....яде ми се повече хляб обаче ;D
Активен

desi82

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1408
  • Ние сме това, което ядем!
Re:Дневникът на Петко
« Отговор #1123 -: 23-11-2010, 18:32:15 »

Аз пък супа не съм готвила може би от около 2-3 години както и готвени манджи. Въобще не ме блазнят. Обаче сурови супи си правих миналата зима. Тази все още не съм. Предпочитам салатите защото обичам да дъфча.
Активен

Petko

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2359
    • facebook
Re:Дневникът на Петко
« Отговор #1124 -: 26-12-2010, 01:09:29 »

Весела Коледа на всички съфорумци! :Content_22:

Ето моята пита от 24-ти:


:Appetit_17: :Appetit_17: :Appetit_17: :Appetit_17: :Appetit_17:
« Последна редакция: 26-12-2010, 23:18:38 от Petko »
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди


“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов

Discworld

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 258
Re:Дневникът на Петко
« Отговор #1125 -: 26-12-2010, 12:59:45 »

petko,mnogo e apetitna,za moment mi se priiska da se otkaja ot prasenceto daje tooth
Активен

Даниела

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1580
Re:Дневникът на Петко
« Отговор #1126 -: 26-12-2010, 13:42:08 »

Прекрасна питка  :)
ето и моята
Активен

катеринка

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 171
Re:Дневникът на Петко
« Отговор #1127 -: 26-12-2010, 15:32:01 »

Еееееее страхотни са! Има ли някъде рецепти за тези красоти?
Активен

Petko

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2359
    • facebook
Re:Дневникът на Петко
« Отговор #1128 -: 26-12-2010, 23:19:16 »

Еееееее страхотни са! Има ли някъде рецепти за тези красоти?
Утре ще дам рецепта, но не е много веганска tooth
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди


“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов

rima

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 512
Re:Дневникът на Петко
« Отговор #1129 -: 27-12-2010, 07:52:30 »

Страхотни питки  :Content_14:
Петко, твоята прилича на намазана с яйце, но ти ще кажеш  :angel:
Активен

Petko

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2359
    • facebook
Re:Дневникът на Петко
« Отговор #1130 -: 28-12-2010, 18:54:58 »

Ето и рецептата:

- 800 гр. пълнозърнесто и ръжено брашно
- 1 яйце
- 1 чаша кисело мляко с разтворена в нея 1 1/2ч.л. сода
- 2-3 с.л. микс от семена(лен, сусам, мак)
- 1/2 чаша вода
- 3-4 с.л. шарлан
- 1 с.л. хималайска сол
- 1 с.л. кафява захар

Разбърква се. Омесва се тесто. Престоява 1/2 час и се слага в намазнена тава. Пече се 20-25 мин. в предварително загрята фурна на 180-200 градуса :)
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди


“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов

Вери

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна
Re:Дневникът на Петко
« Отговор #1131 -: 28-12-2010, 19:16:47 »

Съвестно ми е, че наскоро направих забележка на един нов потребител за рецептите, които беше пуснал т.е. имаше животински продукти.  ;)

Киселото мляко може да се замени с ядково+оцет. Най-редовно така правим нашата содена питка.
Активен

marulka

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1649
  • Зайченцето бяло на марулката марулката изяло...
Re:Дневникът на Петко
« Отговор #1132 -: 29-12-2010, 00:38:44 »

може да заместиш и с няколко лъжици соево брашно, то споява перфектно, изобщо няма нужда от мляко и яйце... предполагам и смляно ленено семе би свършило работа, аз с него замествам яйцата в сладкишите, в хляб не съм пробвала... 1 яйце = 1 лъжица смляно ленено семе, разтворено в малко вода
Активен
Nothing cooked tastes as good as raw feels

Вери

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна
Re:Дневникът на Петко
« Отговор #1133 -: 29-12-2010, 01:37:39 »

Хич не и трябва яйце или заместващо на содената питка, ако питате мен.
Активен

Petko

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2359
    • facebook
Re:Дневникът на Петко
« Отговор #1134 -: 07-02-2011, 19:38:19 »


Салатка от настъргани:
- алабаш
- червено цвекло
- пащърнак
 :Appetit_17: :Appetit_17: :Appetit_17: :essen: :essen: :essen:

Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди


“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов

Mariya

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 477
Re:Дневникът на Петко
« Отговор #1135 -: 07-02-2011, 19:50:46 »

Петко ,стига лъжеш .това е кашкавал :police: :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: :kisss: :kisss: :kisss: :love_028:
Активен
Бъди като тревата - изправяй се, когато те газят ! Бъди като кокичето - намирай топлина, дори в снега ! Бъди като звездите - близка и далечна, даряваща любов и светлина!

marulka

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1649
  • Зайченцето бяло на марулката марулката изяло...
Re:Дневникът на Петко
« Отговор #1136 -: 07-02-2011, 19:51:29 »

на мен на пармезан ми замяза ;D
Активен
Nothing cooked tastes as good as raw feels

Вери

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна
Re:Дневникът на Петко
« Отговор #1137 -: 07-02-2011, 20:07:51 »

На мен ми прилича на накъсано пилешко месце, много на дребно. :))))))))))))))))))
 :Cherries :Content_22:
Активен

Petko

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2359
    • facebook
Re:Дневникът на Петко
« Отговор #1138 -: 07-02-2011, 20:15:44 »

Това е истинско вкусно пащърначе от едно пловдивско село :essen: :essen: :Appetit_17:
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди


“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов

Даниела

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1580
Re:Дневникът на Петко
« Отговор #1139 -: 08-02-2011, 15:03:13 »

ахх, супер изглежда, и аз имам от село два пащърнака и отдавна ме чакат в хладилника, ще си направя такава шарена салатка  :Content_22:
Активен
 

Страницата е създадена за 1.498 секунди с 25 запитвания.