Кой месец суровоядство ти е това?
Прави ли постепенен преход към него или изведнъж премина?
Питам това, понеже аз правих преход 8-9 месеца преди да мина на суровоядство. Първата ми година беше супер, но след това нещата се влошиха и при мен. Болки и множество проблеми със зъбите, болка в дясното подребрие, която си остана (диагнозата е невралгия), прималяване, загуба на сила, концентрация и т.н.
За зъбите най-много съжалявам, понеже ми извадиха основен зъб /6-ти зъб/ и сега ми предстои да дам една торба пари за имплант. Отделно имах 9 кариеса и 5 клиновидни дефекта. Което си беше абсолютно ненормално за мен. За 30 години имам 3 кариеса, а в тези 2 г. на суровоядство и веганство - 9, а и куп други проблеми и аномалии.
Работата е там, че тялото си иска животинската храна, дори в частност - животинската мазнинка. Без да приемем отвън холестерол, нямаме работещи жлези. Без хормони се разкапваме бъзо. Някои за месеци, други чак след години, но от експерименти с живота си никой няма нужда.
Тук хората ще ти кажат, че задължително проблемът е в теб, но не им вярвай. Суровоядството е уникален лечебен режим, но не е за цял живот, а само за определено време. Холистичните медици (като д-р Гайдурков, д-р Арабаджиева, която ти препоръчах) знаят как, колко време и до каква степен да се суровоядства и какво да се избягва. А и се занимават цялостно с тялото, т.е. не само храненето, а и всички други основни функции.
Когато спрях кафето /в периода 09.2008 - 07.2011/ също имах такива моменти на тотална липса на тонус, но някак ми мина. Все пак се занимавах с много йога, движение, пиех зелен чай и вероятно тези неща са ми помогнали. А и не на последно място - тогава не работих нищо, т.е. не съм се тествал за реакции и адекватност в една работна среда.
От юли 2011 г. се върнах към кафето, но държа да отбележа, че открих истинското кафе в лицето на турското кафе ''Мехмет Ефенди'', а не продължих постарому с болклуците ''3 в 1'' и разни химии от тоя тип.
2 години минаха, откакто започнах с кафето, но не съм мръднал в дневната си доза - 1 кафе ми е напълно достатъчно
Ако това въобще може да бъде успокоение, не се притеснявай. В пощата ми има около 80 кореспонденции с различни хора, които говорят за същите оплаквания. Не си само ти. Всички в определен момент минаваме през това
Ще чакам да споделиш за теста и заразвитието на нещата