Петко, много ти благодаря за милите думи! Благодаря също и на ni_ki68, и на тези които ми писаха. Честно казано не очаквах такава реакция, дори в последният момент ми се искаше да изтрия поста си и да не го публикувам. Бях много приятно изненадана и искрено се радвам, че има хора като вас
!
Извинявам се, че отново ще повдигна тази тема, но запазването на християнските ценности в нас е необходимото условие да продължим да съществуваме като нация и държава. Митрополит Климент със светското име Васил Друмев, който ни е познат от историята на България, и на когото 50 години след смърта му са открили тялото му нетленно, още по своето време е казал: И занапред: има Православие у нас, има и български народ; няма Православие — няма и български народ.
А за мазнините - наистина са свързани с образуването на хормоните. Преди 5-6 години ядях ленено масло с изцедено обезмаслено кисело мляко по рецептата на Йоана Будвиг точно за нормализиране на хормоните. Имах нещо като мастопатия, а тя си е хормонално нарушение. Беше отшумяло. Между другото леко изкарах зимата тогава, много ме стопляше
. Рано сутрин като станех и отварях всички прозорци, а брат ми вървеше след мен да ги затваря, защото му беше студено, макар че той е по-топлокръвния
. Но трябва маслото да се приема с белтъчини - мляко , иначе действало възпалително.
Няма да забравя отговора на д-р Михайлов в един форум към момиче, което му пишеше, че почти не приемало мазнини. Попита я, дали не е анорексичка и от къде тялото ще произведе необходимите хормони.
При Слави Трифонов преди години гостува едно момиче болно от анорексия. Разказваше, че започнало да се подобрява, след като е започнало да приема смес от няколко масла, едното от които беше лененото.
Така че, боли ме като чета тук за диети без мазнини...