Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Дневникът на Петко  (Прочетена 413178 пъти)

Вери

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна
Re:Дневникът на Петко
« Отговор #1100 -: 08-10-2010, 22:31:18 »

Добре. :)
Сигурно е в тях проблема. Онзи ден ми изчезнаха нещата от стената, които бяха писани в рамките на месец.
Активен

Petko

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2359
    • facebook
Re:Дневникът на Петко
« Отговор #1101 -: 22-10-2010, 23:17:54 »


- хлебче с маслинова паста
- кълнове от броколи
- червен кромид
- целина
- чушка
 :Appetit_17: :Appetit_17: :Appetit_17:
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди


“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов

green flower

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 448
  • Remember your dreams!
    • Органично
Re:Дневникът на Петко
« Отговор #1102 -: 22-10-2010, 23:25:30 »

Ейй, супер изглежда!  :peperudi: Маслиновата паста сам ли я правиш или е купешка (извинявай, ако вече си писал за това)?
Активен
Усмивката е подписът на Божественото!

People will always respond positively to joy and enthusiasm.

Petko

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2359
    • facebook
Re:Дневникът на Петко
« Отговор #1103 -: 23-10-2010, 00:05:57 »

Ейй, супер изглежда!  :peperudi: Маслиновата паста сам ли я правиш или е купешка (извинявай, ако вече си писал за това)?
Сам си я правя вече половин година. Ето я:



Маслинова паста:
- 600 гр. маслини без костилки
- 100 мл. зехтин
- 4-5 щипки босилек

Всичко се блендира на максимални обороти. Не се добавят вода и сол :Appetit_17: :Appetit_17: :Appetit_17:
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди


“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов

izaura

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 26
    • ethnic music
Re:Дневникът на Петко
« Отговор #1104 -: 23-10-2010, 01:41:08 »

Искам да направя такава маслинова паста. Струва ми се вкусно  вечер пред телевизора с шепа солети да се топят в маслините. Сега ползвам млечна майонеза от магазина с неясен състав.
Може ли подробности какъв блендер ползваш, да купя същия?
Активен
Откровеният изказ е присъщ на свободния дух, опасно е само да се избере неподходящото време
музика за душата

marulka

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1649
  • Зайченцето бяло на марулката марулката изяло...
Re:Дневникът на Петко
« Отговор #1105 -: 23-10-2010, 12:29:22 »

по-добре крекерче да топиш в маслините, че солетите и те са с неясен състав...
Активен
Nothing cooked tastes as good as raw feels

hdeshev

  • Христо Дeшeв
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 845
  • Един ученик на пътя...
    • може би блог
Re:Дневникът на Петко
« Отговор #1106 -: 23-10-2010, 15:12:19 »

За по-мързеливите вместо крекерче става и с ядки. Орехи и бадеми сигурно ще вървят много с маслиновата паста. Друга добра идея е нарязани на дълго моркови или краставица. Не ти трябват тези солети.
Активен
Time waits for no slave!
-- Napalm Death

Petko

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2359
    • facebook
Re:Дневникът на Петко
« Отговор #1107 -: 23-10-2010, 18:37:48 »

Искам да направя такава маслинова паста. Струва ми се вкусно  вечер пред телевизора с шепа солети да се топят в маслините. Сега ползвам млечна майонеза от магазина с неясен състав.
Може ли подробности какъв блендер ползваш, да купя същия?
Вече година и половина ползвам този - http://www.technomarket.bg/products/09016454/philips-hr-2094
Но не значи, че е най-добрият. Просто него си избрах тогава. Върши ми добра работа. 750W e, което донякъде е добре, понеже повечето в БГ са слаби(600W). Като събера пари ще си взема този -
https://secure.vitamix.com/acb/stores/4/Vita-Mix-5200-Deluxe-Package-P749C0.aspx?SID=4 :Content_22:
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди


“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов

Val

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 519
  • "Бог е дал на хората храната,дяволът - готвачите!"
Re:Дневникът на Петко
« Отговор #1108 -: 31-10-2010, 16:55:28 »

Петко, радвам се че ми напомни за маслините. Ето какво ще хапна тези дни :essen:
Активен

rima

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 512
Re:Дневникът на Петко
« Отговор #1109 -: 19-11-2010, 22:31:07 »

Петко, тази филийка за колко зъба ти стигна?
Имам чувството, че съм слон като ви гледам менютата на повечето. Уж само в началото се прекалявало с количествата, а при мен не е много вече начало  :Confus_3:
Активен

Petko

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2359
    • facebook
Re:Дневникът на Петко
« Отговор #1110 -: 20-11-2010, 16:10:26 »

Петко, тази филийка за колко зъба ти стигна?
Имам чувството, че съм слон като ви гледам менютата на повечето. Уж само в началото се прекалявало с количествата, а при мен не е много вече начало  :Confus_3:
Rima, с какво се занимаваш? Спортуваш ли нещо редовно? Медитираш ли?
Задавам тези опознавателни въпроси с цел да разбера дали само чрез храната се снабдяваш с енергия. Ако е така, то е нормално да имаш голям апетит. При мен храната внася най-малко енергия, понеже повечето си я набавям от йога практиката си - асани, пранаяма, концентрация, медитация и др.
Нали знаеш, че най-много енергия поемаме от:
- светлината
- дишането
- водата
- храната

Храната е най-слабият енергиен източник, който в същото време разходва най-много енергия от нашите запаси. Тоест храненето ни отслабва доста и оттам боледуваме. Това не значи да не се храним пълноценно! А просто да поемаме енергия балансирано от всичките й източници :Content_22:
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди


“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов

Petko

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2359
    • facebook
Re:Дневникът на Петко
« Отговор #1111 -: 20-11-2010, 16:22:48 »




Смути-мус:
- 3 банана
- 4-5 листа кейл(вид зеле)
- 4-5 листа рукола
- 1 ч.л. хлорела
- 1 с.л. спирулина
- 1 с.л. мака
- 1 ч.л. агаве нектар
- щипка розова хималайска сол
- 300-350 мл вода :essen: :Appetit_17: :essen:
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди


“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов

Petko

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2359
    • facebook
Re:Дневникът на Петко
« Отговор #1112 -: 20-11-2010, 16:37:46 »

Поредният успешен опит за смути комбинация, с резултат мус :)
Имах за цел да си направя силно смути, а резултатът е чудесна кремообразна маса, наподобяваща.... всъщност 1:1 като шоколадов мус, с тази разлика, че не е толкова наситено сладникав. Тоест стана суров зелен мус :Appetit_17: :Appetit_17: :Appetit_17:
« Последна редакция: 20-11-2010, 16:41:30 от Petko »
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди


“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов

rima

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 512
Re:Дневникът на Петко
« Отговор #1113 -: 20-11-2010, 22:45:47 »

Петко, накара ме да се замисля  tooth не че обикновено не мисля де, то така ще излезе...  :Content_4 - emotloader:
много си прав  :pensif_29:
Активен

rima

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 512
Re:Дневникът на Петко
« Отговор #1114 -: 21-11-2010, 11:21:37 »

Още нещо се сетих. Има връзка със студа този апетит. Може като си възвърна килограмите, да спре да ми се яде толкова. Когато има слънце съм доста по умерена, може и да забравя за ядене. Стане ли сиво небето през зимата, колкото и да е топло в помещението, струва ми се все студено... та ще видим  :pensif_29:
Активен

Petko

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2359
    • facebook
Re:Дневникът на Петко
« Отговор #1115 -: 21-11-2010, 17:40:41 »

О, да, зимата и аз хапвам по нещо готвено - боб, леща, грах, ориз :) Нормално е, сезонът си го иска. Кой не копнее за топла супичка, докато навън навява снежец ;D :essen: :Appetit_17:
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди


“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов

oum le dauphin blanc

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 548
Re:Дневникът на Петко
« Отговор #1116 -: 21-11-2010, 17:53:16 »

Кой не копнее за топла супичка, докато навън навява снежец ;D :essen: :Appetit_17:
Аз!  tooth
Зимата ми е много лесно да съм на сурово - проблема е есента, когато излязат кестените  ;D
Активен

Вери

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна
Re:Дневникът на Петко
« Отговор #1117 -: 21-11-2010, 20:05:52 »

Не е така. Със сигурност може да се изкара зимата и без готвено. Въпрос на настройка и желание. Сега ще ми кажете, че зависи от дошите. ;)
На кестените и аз не простих 2 пъти. :) Но това беше. Сега не ми се яде и си крама на сурово.
Активен

Petko

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2359
    • facebook
Re:Дневникът на Петко
« Отговор #1118 -: 22-11-2010, 16:45:58 »

Не знам дали е от дошите, може, но го има. Питал съм по разни събирания и ми прави впечатление, че е масово дори сред по-сериозните суровоядци, това да хапваш нещо готвено. Самото тяло ти го иска. Не казвам, че ако си наложа няма да изкарам без готвено, но не съм имал за цел да се насилвам и затова си похапвам :Confus_3: :essen: ;D
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди


“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов

Petko

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2359
    • facebook
Re:Дневникът на Петко
« Отговор #1119 -: 22-11-2010, 17:05:58 »

Имам и една теза, но в бъдеще ще я доразвия. Засега наблюдавам, че такива моменти са свързани с климатични аномалии, особено с рязко застудяване. Миналата година имаше период в който два-три дни зимата беше 24-27 градуса и само след три дни заваля сняг. Тогава ми се ядеше готвено много. И винаги е в някакъв студен период. Явно е зимен синдром ;D
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди


“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов
 

Страницата е създадена за 0.101 секунди с 22 запитвания.