Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Дневникът на Петко  (Прочетена 413192 пъти)

Zloqd

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1374
Re:Дневникът на Петко
« Отговор #1060 -: 02-05-2010, 20:31:34 »

Аз чак след средата на юни се решавам да включа пресни домати в менюто си
Активен
Умният човек знае как да излезе от затруднена ситуация, а мъдрият знае как да не попада в нея - даоска поговорка

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2359
    • facebook
« Отговор #1061 -: 03-05-2010, 17:26:28 »

Из "Бхагавад Гита":

"Човек трябва да практикува йога с решителност и вяра и да не се отклонява от пътя. Той трябва напълно да изостави всички материални желания, родени от умствената спекулация, и така, с помощта на ума, да контролира всичките си сетива"
Глава шеста Дхяна йога, текст 24

"Един йогин, който не се въздържа от сексуален живот и упойващи средства, става за присмех"
Глава шеста Дхяна йога, пояснение към текст 23

Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди

“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #1062 -: 03-05-2010, 17:27:36 »

Алберт Айнщайн казва по отношение на Гита:

"Когато чета Бхагавад Гита и размишлявам за начина, по който Бог е създал вселената, всичко останало ми се струва ненужно" :love_028:
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди

ginger

• New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1
« Отговор #1063 -: 06-05-2010, 20:24:07 »

Здравей Петко и привет на всички  :fluretaa:
Поздравления за страхотния сайт и форум! От няколко седмици чета ли, чета .. почти като пристрастна станах  ;)  но всички техники за пречистване, режими, рецепти, са толкова добре обяснени и така увлекателно написани, че наистина е трудно човек да спре.
Аз се занимавам с йога от година и нещо. Малко след като почнах спрях месото и цигарите :) Стана толкова естествено и лесно, че даже и сега се учудвам, каква голяма промяна може да внесе в човек нещо, което на пръв поглед изглежда като едни относително лесни упражнения. Сега, даже и с моя скромен опит, вече виждам, колко всеобхватно въздейства йога. Все още, обаче не съм намерила школа към която да се присъединя. Засега следвам книгите на В.Евтимов ( с него започнах) и на Айенгар. Всичко е доста добре обяснено, обаче не смея да се задълбочавам много в пранаяма сама.
Проблема е, че от известно време живея в Торонто и пробвах няколко клуба, но са доста комерсиални. Прочетох, че спомена нещо за школа в Торонто, която води българин. Ако имаш някакви координати, моля те дай ги насам, за да проверя как стоят нещата :)
Благодаря :) .. и много се радвам, че открих хора, с които мога да говоря за нещата, които ме вълнуват!
Активен

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #1064 -: 19-05-2010, 22:37:20 »

"Наистина човекът е цар на зверовете, защото неговата бруталност надвишава тяхната. Ние живеем от смъртта на другите: ние сме гробище за трупове. От ранни години имам непоносимост към ползването на месо, и ще дойде времето, когато хората, както мен, ще гледат на убийството на животно като на убийство на човек."   Леонардо да Винчи
Активен

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #1065 -: 05-06-2010, 12:19:38 »

Закуската ми днес:
- 1 бр. банан
- 1/2 чаша покълнал лимец
- 1/2 чаша орехи(предварително накиснати)
- 10-12 стафиди
- 2 ч.л. чиа
- 1 ч.л. мака
- 250 мл вода
Всичко това се слага в блендера и се разбива за 3-4 мин. :Appetit_17: :Appetit_17: :Appetit_17:
Активен

Томирис

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1170
  • Лунатик!
« Отговор #1066 -: 06-06-2010, 15:46:10 »

Може би не е тук мястото, но се сетих да питам нещо. Има ли информация относно комбинацията на т.н. супер храни, например дали едновременното консумиране на чия с мака е подходящо?
Активен
"Ето добрите и праведните! Кого те ненавиждат най-вече? Оногова, който разтрошава техните скрижали на ценности, разрушителя, престъпника, а това е творецът"

Вери

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна
« Отговор #1067 -: 06-06-2010, 17:15:18 »

Томи, специално за т.нар. супер храни не съм срещала препоръки да се ядат отделно или някакви кой знае какви специални комбинации.
Много често даже смесват лукума, мака и мескит...зелени водоросли на прах също присъстват и то в един "десерт".
Активен

Mariya

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 477
« Отговор #1068 -: 07-07-2010, 19:47:20 »

:peperudi:
Активен
Бъди като тревата - изправяй се, когато те газят ! Бъди като кокичето - намирай топлина, дори в снега ! Бъди като звездите - близка и далечна, даряваща любов и светлина!

Mariya

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 477
« Отговор #1069 -: 16-07-2010, 15:47:51 »

Petkooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo  ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ???
Активен
Бъди като тревата - изправяй се, когато те газят ! Бъди като кокичето - намирай топлина, дори в снега ! Бъди като звездите - близка и далечна, даряваща любов и светлина!

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #1070 -: 25-07-2010, 17:35:55 »

Салатка:
- домати
- краставици
- магданоз
- червен кромид
- лимец(предварително накиснат)
- слънчоглед(предварително накиснат)
- зехтин
 :Appetit_17: :Appetit_17: :Appetit_17:
Активен

Val

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 519
  • "Бог е дал на хората храната,дяволът - готвачите!"
« Отговор #1071 -: 25-07-2010, 18:26:40 »

Петкооооо, и аз ядох същото преди малко, плюс маслини, плюс смляно ленено семе, плюс и десетина сурови лешника! Да си кажа честно не стига и това , ами и количеството беше два пъти повече от това на снимката ти. Ама , хубава салатака! :heart_2:
Активен

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #1072 -: 27-07-2010, 17:47:30 »

Вал, супер аватар си сложила! Баддха падмасана правиш, супеер! :flowers2: Доста си напреднала. Продължавай все пака :heart_2:
Активен

Val

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 519
  • "Бог е дал на хората храната,дяволът - готвачите!"
« Отговор #1073 -: 28-07-2010, 00:13:09 »

Ей, Петко много те обичам! Ама , трябва да лягам, че режима хвръкна. Ще сложа после още по-хубав аватар... :heart_2:
Активен

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #1074 -: 03-08-2010, 10:57:22 »

Вал, аз си чакам обещания аватар :heart_2:
Активен

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #1075 -: 13-08-2010, 17:24:02 »

Покълналата леща - нова вкусна добавка към традиционната лятна салатка :Appetit_17: :Appetit_17: :Appetit_17:
Активен

Вери

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна
« Отговор #1076 -: 13-08-2010, 19:05:48 »

А, тази добавка присъства редовно в нашата салата. :) Дори и сега. Децата ги ядат направо с шепите, много ги харесват. Аз полълвам 4 вида леща и боб мунг. Обожават го този микс.
Активен

desi82

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1408
  • Ние сме това, което ядем!
« Отговор #1077 -: 14-08-2010, 17:53:57 »

Петко чудесно изглежда салатката но аз веднъж преди години бях толкова преяла с кълнове от леща че не искам и да я чуя повече.
Активен

izaura

• Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 26
    • ethnic music
« Отговор #1078 -: 14-08-2010, 21:45:08 »

Петко чудесно изглежда салатката но аз веднъж преди години бях толкова преяла с кълнове от леща че не искам и да я чуя повече.

Зимата са по подходящи, сега е лято има плодоше и зеленюци
Активен
Откровеният изказ е присъщ на свободния дух, опасно е само да се избере неподходящото време
музика за душата

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #1079 -: 14-08-2010, 23:07:48 »

Да, де, но зимата няма домати и краставици... мисълта ми беше за комбинацията ;)

А, тази добавка присъства редовно в нашата салата. :) Дори и сега. Децата ги ядат направо с шепите, много ги харесват. Аз полълвам 4 вида леща и боб мунг. Обожават го този микс.
Вери, децата усещат живата храна и правилно се ориентират. Браво :flowers2:
Активен

Страницата е създадена за 0.117 секунди с 22 запитвания.