Здравей bori79,
Добър въпрос ми задаваш - оказва се, че можеш да върнеш продукт и да си вземеш парите само ако си го поръчал онлайн! Това ми го казаха от комисията за защита на потребителите. И то можеш да го върнеш само ако не са минали 14 дни от покупката. В случая със сокоизтисквачките, понеже пластмасата се оцветява от соковете, просто няма как да ми я вземат обратно в магазина. Аз говорих с Технополис, и те ми казаха, че ако не е ползвана могат да ми я сменят с нещо друго, но уви. Трябваше да го направя това като ми дадоха чисто нова от сервиза. Ако сега ми дадат пак нова, директно я връщам. Но се съмнявам...
FruitStar от колко време я имаш, и колко често правите сокове? Онлайн ли я поръча? Има ли я в някой магазин да я разгледам? Изглежда добре, но 610лв не ми се дават толкова скоро след като похарчих вече 430лв за GORENJE-то.
Аз разглеждах по магазини и други модели, и съм си харесал в Метро един модел "Rohnson R-450". Пак Корейска изработка, но е с оранжево-прозрачно сито (което казват, че е от ULTEM материал). Друго което ми харесва е, че уплътнението, което предпазва сока да се стича по оста към мотора е по-солидно. И не на последно място - има и уплътнение на самата ос при основата на моторното тяло. Всички други модели които съм виждал нямат такова уплътнение при основата, и ако тече сок, директно си влиза при мотора. В Метро струва 322лв(с ДДС), но онлайн я има за 284лв, и мисля да я поръчам от някой сайт, че да мога да я върна ако нещо не е наред.