Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Дневникът на Ина  (Прочетена 79902 пъти)

iskrena

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1122
Re:Дневникът на Ина
« Отговор #40 -: 29-08-2013, 13:33:38 »

благодаря, че си споделила всичко това!

за ваксините няма какво да се колебаеш - голямо зло са!
съвет - не давай повече на дъщеря си никога нищо, нито на домашен любимец, ако имате такъв - болести като бяс са измислица на болен мозък -  Пастьор.
тетанусът - също не е това, за което се представя и е инфекция, с която тялото се справя само.

за антибиотиците е същото, с тази разлика, че не са чак толкова смъртоносни и увреждащи, както ваксините, ако се вземат еднократно и пак си зависи от антибиотика, де.
на някои от тях като страничен ефект е посочен - смърт, егати страничния ефект...

относно Бог - добре е преди всичко да си изясниш това Кой Е Той, защото от това зависи вечната ти съдба - както и да се грижиш за себе си, все някога, дано след много дълго време, ще умреш, както и всеки дошъл на тоя свят.
и следва - съд и ВЕЧНОСТ.
от вярата ти в Бога и от делата, които следват тази вяра ще се определи съдбата ти през вечността...

така че, това е много по- важно от всичко друго.

съвет - коленичи пред Бог със смирено сърце и съкрушен дух и се помоли Той да ти даде откровение за Себе Си, защото е непосилно за човека сам да открие пътя към Бога, а този път е само един - тясна е портата е стеснен е пътят, коойто води във вечен живот и малцина са тия, които ги намират...

но, недей се лъга - Пътят Е само един, така че в тоя смисъл - всички брътвежи, че всички пътища водят към Бога са лъжа, огромна заблуда, целяща да погиват човешки души.
да, всички пътища наистина водят към Рим, но ако би знаела символизма на библията и злото, което е Ватикана, би разбрала защо те водят именно натам, а само Един Път води към Бога и Той е доста тесен и не винаги лек.

не подхождай с презумпции към нещата, просто помоли самия Творец да те води в пътя, който има за теб, за да изпълниш Неговото намерение за твоя живот.

мъжът ти никак не е прав относно случайността на възникване на нещата, това е пълен нон - сенс даже от научна гледна точка.
не може от хаоса да възникне нещо толкова сложно и организирано на високо ниво, каквото е даже само една - единствена жива клетка, за цял организъм, дори най - прост да не говорим...
това противоречи на законите за енталпията и ентропията, според които не може от хаос / първичния булььон, който също не е ясно отде се е пръкнал, де / да възникне ред без внасяне на енергия отвън - е, Кой е Тоя, дето е внесъл енергия????
ако една система, перфектно подредена се остави на само себе си, без поддържаща енергия, тя ще премина в състояние на хаос, а не обратното, както тъпите учЕни глАви се опитват да набият в още по- тъпи глАви...

освен това, още по- сложното е, даже да може да се самосъздаде  сложен организъм като човека, да се открие защо той има чувства, а за съвестта да не говорим...
добре правиш, че държиш твоята чиста и незакърняла, защото това е начин, по който можеш да бъдеш докосната от Твореца на всичко видимо и невидимо...

действай, докато имаш благодатно време за това!

« Последна редакция: 29-08-2013, 13:38:42 от iskrena »
Активен

hdeshev

 • Христо Дeшeв
 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 844
 • Един ученик на пътя...
  • може би блог
Re:Дневникът на Ина
« Отговор #41 -: 30-08-2013, 05:22:54 »

...
Казах, че вярвам в науката, но това е малко общо изказване, даже толкова общо, че е почти невярно. А нещата са много по-детайлни. Всьщност с ограничената си информация и логика се опитвам да преценя това, което ми се вижда достоверно.

Вярвам в науката за някои неща. Примерно за вит B12, което е нещо лесно измеримо сьм по-склонна да вярвам в научните публикации по вьпроса. Не мисля, че има манипулация, защото едва ли фармацевтичните компании ще забогатеят от една шепа вегани, които плащат 2е ведньж на два месеца. Не вярвам на някой автор, който е писал нещо разлино по вьпроса, защото смятам (може и да не е така), че този автор знае тези неща от това, което е чел по вьпроса и от свои разсьждения, а не е стоял с години в лабораторията, за да провери дали е така, както е казал.
...

В науката и аз вярвам, но трябва да се има предвид, че науката се прави от хора и, както във всички останали области от живота, тук също има мързеливци, некадърници и продажници. Скоро в новините попаднах на скандал с научно изследване водено от професор в университет, което било публикувано като в текста останала бележка от професора към една от студентките-съавтори, гласящо нещо в стил "Абе тук нямаме данни за този експеримент, ама измисли някакви фалшиви и ги подреди в таблица".

За витамин B12 скоро ще проверя опитно. От пет години и половина съм веган и не пия B12 добавки. Не съм умрял и се чувствам прекрасно. Сега само трябва да спре да ме мързи и да отида до Cibalab или някоя друга лаборатория да си пусна едно изследване за нивата на B12.

Моето мнение специално за този витамин е, че се използва за плашене на хората. Много хора смятат вегетарианското и веганското хранене за "неестествени", защото псевдоучени ги плашат с недостиг на витамини, протеини и какво ли не. Напълно е възможно B12 изследванията да са спонсорирани от месопреработвателната индустрия с цел да се убеди обществото, че месото е най-пълноценната храна (теория, отдавна отхвърлена научно, но продължаваща да живее в главите на хората). Всеки е чувал история за "познат на познат", който си бил докарал големи увреждания след вегетарианстване. Е, аз пък скоро разбрах за една позната, която си яде месо, и въпреки това е с недостиг на витамин B12.

Пропагандата е навлязла толкова надълбоко в живота ни, че е адски трудно да се отдели от истината. Остава ни само да действаме и да преоткриваме нещата сами.  :weight_lift:
Активен
Time waits for no slave!
-- Napalm Death

Тихия

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 741
 • Болката е неизбежна. Страданието - по желание.
Re:Дневникът на Ина
« Отговор #42 -: 30-08-2013, 13:40:55 »

И аз като Дешев съм веган отдавна и се чувствам повече от добре, независимо какво казва "науката".
Активен
Да виждаш е събитие на съзнанието, а не зрителна реакция.

catalina

 • Full member
 • ***
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 188
Re:Дневникът на Ина
« Отговор #43 -: 30-08-2013, 14:39:35 »

Дешев непременно да кажеш какви са резултатите от изследванията, повече от любопитство, отколкото от друго. Вьпреки, че сьм чула в София различните лаборатории да дават различни резултати от едно и сьщо изследване и хората да имат сьмнения кьм тях (имам приятелки с щитовидни и репродуктивни проблеми и са все по лаборатории, много се оплакват).

Аз доколкото сьм чела, стига да консумираш животински продукти (не месо, а мляко, яйца и млечнопроизводните), няма да имаш недостиг. Ако месояден е с такьв, може да е защото е на вьзраст или нещо му прези да го усвоява. Колкото хора, толкова и случаи. Не мисля някой ако вземе да пие B12 да забележи огромна разлика с преди, по-скоро ми изглежда, че липсата му се отразява след много, много време и то май само при определени групи, но аз вьпреки това сьм решила да го пия.

Науката не е непременно анти-веганска.

Иначе лично аз откакто не консумирам нищо животинско и се стремя кьм повече сурова храна се чувствам много по-добре отколкото преди и сьм доволна, че стигнах дотук, а и се надаявам с примера си да повлияя на някой. Дори вьншно сьм променена и изглеждам оптимално (не се броя за веган, защото нося кожени обувки и вьлнени пуловери, при веганите това е изключено).

Iskrena, за случайното сьм напьлно на твоето мнение. За другото не знам, защото виждам около себе си много хора, много религии, дори и в едното християнство - много вери. Всеки твьрди, че е прав и има доказателства за това. Когато не знам на кого да се доверя, предпочитам да остана още настрана и да наблюдавам, да слушам. Ако Бог ми се открие ще го приема. Дотогава сьм избрала да следвам сьвестта си. Когато умра, ако трябва да отговарям, ще сьм спокойна.

Да ви кажа за моята противопаразитна програма: откакто пия пелина ми мина бялото течение, което имам от 2 години. С абсолютна сигурност е от това, защото го влача отдавна и нищо не се е променило в мен освен приема на пелин и то спря след като го почнах (не знам точно колко дни след това). Много сьм доволна.

Това от което не сьм доволна, е че си дадох сметка, че сьм точно като описанието на analizator: "в полусънно състояние свързана постояно с интернета". И то е странно хем полусьнно, хем толкова вьзбудено, че мозькьт ми изгаря и се лута от мисьл на мисьл, от прозорец на прозорец.  Аз-страстната бродирачка (представете си какво сьсредоточаване и тьрпение за изисква за бродиране бод по бод) сьм с напьлно разбита концентрация сега. Не сьм способна да се сьсредоточа за 1мин на само едно нещо, а мислите ми скачат, скачат като луди...

Като легна да спя е сьщото, вря и кипя и нямам спокойствие. Срвьхпретоварена сьм с излишна и често ненужна информация.

Затова си казах СТОП !!! От три дни сьм на ментална детокс диета: компютьр по един или ако имам повече работа максимум 2 часа дневно, само ведньж на ден и сьс списьк за определени неща, които трябва да свьрша.

Не се чудете на "ведньж на ден" - свикнала сьм между всяко действие да тичам и набьрзо да кликам какво става вьв форума, в другия форум, с блога, който следя, в сайта, в мейла, в другия мейл, а това как се казва, я да видя в уикипедия и тн. и тн... Практически денят ми е насечен от десетки компютьрни прибежки.

Край. Смьрт на този чудовищен времеядец! Да живее истинският живот !
Активен
Не разбирам твърде много ли знам или недостатъчно...

iskrena

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1122
Re:Дневникът на Ина
« Отговор #44 -: 30-08-2013, 18:55:17 »


 За другото не знам, защото виждам около себе си много хора, много религии, дори и в едното християнство - много вери. Всеки твьрди, че е прав и има доказателства за това. Когато не знам на кого да се доверя, предпочитам да остана още настрана и да наблюдавам, да слушам. Ако Бог ми се открие ще го приема. Дотогава сьм избрала да следвам сьвестта си. Когато умра, ако трябва да отговарям, ще сьм спокойна.

не гледай хората, религиите и верите, просто потърси Бог от цяло сърце и тогава Той ще ти даде откровение какво да правиш.
не си длъжна да се доверяваш на човек, нито на религия, нито на деноминация, на никого - само на Бог, но Той се открива на тия, които с искрено и цяло сърце Го потърсят.

следвай съвестта си, но да знаеш, че само това не върши работа за вечността, трябва ти и вяра в Бога.
тази вяра пак Той ще ти даде, ако ти направиш избор за Него.
от теб се иска само това - да решиш, да направиш избор в тази насока!

както виждаш, даже вярата не е от сами нас, но както е писано - всичко е от Него, за Него и чрез Него!

Активен

wheat grain

 • Young
 • *
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 23
Re:Дневникът на Ина
« Отговор #45 -: 30-08-2013, 21:29:45 »

Ина,според мен ти е нужна почивка,т.е. да си далеч от ежедневието.Най-добре някъде в Родопите,където няма покритие на мобилните оператори.Само така можеш да осъзнаеш колко много сме се отдалечили от естествената си среда.А това води до състоянието,в което си ти сега.
Активен

salvaje

 • Sr. Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 303
Re:Дневникът на Ина
« Отговор #46 -: 30-08-2013, 23:04:07 »

Да не минавам за съвсем антинаучен тип.

Iskrena, за случайното сьм напьлно на твоето мнение.

Всъщност в една безкрайна вселена, изглежда неизбежно някъде в нея да няма планета точно като земята. Също както е неизбежно и от безкрайно много маймуни, всяка блъскаща по клавиатурата, някоя да не напише Илиада.  :Content_4 - emotloader:

Това от което не сьм доволна, е че си дадох сметка, че сьм точно като описанието на analizator: "в полусънно състояние свързана постояно с интернета". И то е странно хем полусьнно, хем толкова вьзбудено, че мозькьт ми изгаря и се лута от мисьл на мисьл, от прозорец на прозорец.  Аз-страстната бродирачка (представете си какво сьсредоточаване и тьрпение за изисква за бродиране бод по бод) сьм с напьлно разбита концентрация сега. Не сьм способна да се сьсредоточа за 1мин на само едно нещо, а мислите ми скачат, скачат като луди...

И аз забелязвам че от безцелното висенето в интернет се затъпява и губи индивидуалност. Обмислям как да го огранича минимално, без да се превръщам в пещерен човек.  ;D

Браво, че си взела мерки!

Активен
Now I lay me down to sleep
I pray the raw will make me freak

salvaje

 • Sr. Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 303
Re:Дневникът на Ина
« Отговор #47 -: 30-08-2013, 23:06:40 »

както виждаш, даже вярата не е от сами нас, но както е писано - всичко е от Него, за Него и чрез Него!

Или пък както е писано в една източна боза: "The power of God is with you at all times; through the activities of mind, senses, breathing, and emotions; and is constantly doing all the work using you as a mere instrument."  :)
Активен
Now I lay me down to sleep
I pray the raw will make me freak

iskrena

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1122
Re:Дневникът на Ина
« Отговор #48 -: 30-08-2013, 23:56:54 »

мдаа, бозата даже се е повкиснала!  :)
Активен

catalina

 • Full member
 • ***
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 188
Re:Дневникът на Ина
« Отговор #49 -: 03-09-2013, 16:29:45 »

Една от последните разходки край морето събирам камьчета. Малки, така гладки и идеално оформени, с толкова наситени цветове и нашарени с жилки, изглеждат блестящи, скьпоценни, уникални. Бьрзам да ги грабна, преди вьлната да ги е изкопчила от рьката ми.

Подбирам ги внимателно и си мисля да запомня добре, че всяко от тях сьм избрала по някаква причина.

Прибирам се вкьщи и по-кьсно ги разглеждам пак. Недоумявам: този защо сьм го взела? А пьк този? Този тук на нищо не прилича!

Там на брега под сльнчевите льчи и облени от морска вода изглеждаха като живи, а тук...

И ето, че откривам универсален закон: нещата в естествената им среда и при оптимални условия са редки, безценни и невероятни. Изтрьгнати, изсьхнали и натьпкани в буркан се преврьщат в обикновени, безцветни, еднакви и дори ненужни. Явно и с хората е така...
Активен
Не разбирам твърде много ли знам или недостатъчно...

salvaje

 • Sr. Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 303
Re:Дневникът на Ина
« Отговор #50 -: 03-09-2013, 20:51:01 »

Даже и морето иска да ти каже, че мястото на витамините е в храната, а не в хаповете.  tooth шегувам се.
Активен
Now I lay me down to sleep
I pray the raw will make me freak

catalina

 • Full member
 • ***
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 188
Re:Дневникът на Ина
« Отговор #51 -: 04-09-2013, 10:20:39 »

Да, явно без шега си прав  :)

Прочетох "Изкуството да владееш себе си" (оригинално заглавие "Искусство Быть Собой").
Започнах АТ от два дни и много ми помага да заспя, вьпреки че сьм в силно стресиращи моменти (едни ежби в отровни роднини и стягането на поредните багажи, за поредния полет, в поредната дьржава и адаптацията свьрзана с това (е, не е чак толкова зле де, врьщаме се вкьщи все пак  :) )).

Вьобще откакто сведох компютьра до минимум сьм много, ама много добре - спя добре, спокойна сьм (нещо, което бях забравила какво е), даже няколко пьти забелязах, че се смея, не се усмихвам, а се смея искрено с глас. Толкова добре психически не се бях чувствала от години. На няколко пьти играх с детето

Предполагам е сборният ефект от решението да направя нещо за себе си, сигурността, че вече го правя, вегетарианския с повече сурово режим, малкото йога и АТ.

По отношение на йога, правя две кратки виняси: едната енергизираща, едната за покой на ума. Идеално като се прибера, ако сьм много заета ще правя едната сутрин, едната вечер, а ако не сьм много заета (септември няма да сьм) имам намерение да правя някоя по-пьлна серия.

Активен
Не разбирам твърде много ли знам или недостатъчно...

catalina

 • Full member
 • ***
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 188
Re:Дневникът на Ина
« Отговор #52 -: 04-09-2013, 10:29:58 »

Искам да ви пусна един хубав цитат на В. Леви, напьлно в духа на форума, в който става вьпрос за "ползата и безполезността от баналните истини":

"Никого не можеш да научиш на лична житейска мьдрост, а тази мьдрост (в най-общ вид) се сьстои в индивидуалното пречупване или може би е по-добре да се каже в индивидуалния начин на нарушаване на всеобщите закони.
Стогодишният абхазец и стогодишният якут (тези две народности, така отдалечени и различни, са на пьрвите места по броя на столетниците) - всеки от тях достига дьлголетие по своему, сьобразявайки се сьс своите условия на живот и навярно с наследствеността си; вьзможно е да има и нещо сьществено по-общо, което им помага да достигнат бодри до такава преклонна вьзраст.
Но едва ли би се получило нещо добро, ако намислеха да копират един от друг начина си на живот."


Видях, че е преиздаван и сьм разкьсвана между желанието си да купя това, което нямам и страха от разочарованието от сьвременните преводи, които правят така, че и най-хубавата книга да изглежда постна, плоска и никаква.
Активен
Не разбирам твърде много ли знам или недостатъчно...

Тихия

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 741
 • Болката е неизбежна. Страданието - по желание.
Re:Дневникът на Ина
« Отговор #53 -: 04-09-2013, 13:46:19 »

Радвам ти се много, Каталина!
Активен
Да виждаш е събитие на съзнанието, а не зрителна реакция.

catalina

 • Full member
 • ***
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 188
Re:Дневникът на Ина
« Отговор #54 -: 06-09-2013, 10:28:51 »

Благодаря, много мило ми стана  :flower:

Да се оплача: започнах карамфила. Не е неприятне - малко люти на езика, обаче... развали ми мелничката от кухненския робот  :( Пьрво само малка част от него се смля наистина на прах (това, което успях да изстьржа от стените), другото остана на зрьнца. После, остана нещо по стените, което ми изглеждаше като мазно и лепкаво, но всьщност вьобще не успя да се изчисти и мисля, че сякаш някакво вещество от него е прояло пластмасата  :( Тя вече не е прозрачна и гладка, ами мьтна, матова и като прокараш прьст се усеща сьвсем леко грапава. Много ме е яд !!! И то смлях сьвсем малко, за да имам само за днес, исках да меля всеки ден пресен.

Та какво стана, хем си развалих мелничката (естетически де), хем нямам смляно количество.

Сега се чудя какво да правя... Продава се и на прах, но нали са му изветрели сьставките.

Някой млял ли е карамфил вкьщи? Случвало ли му се е подобно нещо??
Активен
Не разбирам твърде много ли знам или недостатъчно...

mona03

 • Young
 • *
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 33
Re:Дневникът на Ина
« Отговор #55 -: 06-09-2013, 10:53:23 »

Az si melq v kafemela4kata i nqmam nikakav problem!
Izvinqvam se latinicata, no nqmam kirilica na komutara ot koito pi6a.
Активен

бате Бино

 • Заместник админ
 • Hero Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 3989
 • дипломиран рекреативен специалист
Re:Дневникът на Ина
« Отговор #56 -: 06-09-2013, 14:20:08 »

Така е ,Каталина, попрецаква се мелничката ако е пластмасова.  ( Има такива и с алуминиев корпус, той се изстъргва по-лесно и не остава следа , но при пластмасата е кофти. Трябва ти кафемелачка с алум. корпус )
Обаче щом не го е смляла напълно, значи не й достига мощност  :weight_lift: При мен го мели отлично.
Кухненският робот е компромис във всяко отношение. Най-добре е да се ползват отделни уреди за отделните операции.
 Удобството винаги е за сметка на нещо друго.. :)
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.

hdeshev

 • Христо Дeшeв
 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 844
 • Един ученик на пътя...
  • може би блог
Re:Дневникът на Ина
« Отговор #57 -: 06-09-2013, 15:53:00 »

Моят робот се справи с карамфила, но и при мен пластмасата се оцвети. Силно неприятно. Късно узрях и аз за идеята, че роботът е компромис и е по-добре с отделни уреди.
Активен
Time waits for no slave!
-- Napalm Death

catalina

 • Full member
 • ***
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 188
Re:Дневникът на Ина
« Отговор #58 -: 06-09-2013, 19:15:54 »

Мисля, че ако бях сложила малко по-голямо количество и бях мляла малко повече би се смлял по-добре, но не мога да бьда сигурна, не мисля да експериментирам.

Ще тьрся друг начин да го смеля.

Имам и друг вьпрос: ако едно олио е студено пресовано, това значи ли, че не е рафинирано? Тьрся шарлан за жабуренето, но не намирам шише на което пише специално "нерафинирано", тези които има са с надпис "студено пресовано" и не мога да се оринетирам.
Активен
Не разбирам твърде много ли знам или недостатъчно...

salvaje

 • Sr. Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 303
Re:Дневникът на Ина
« Отговор #59 -: 06-09-2013, 23:02:22 »

Тя вече не е прозрачна и гладка, ами мьтна, матова и като прокараш прьст се усеща сьвсем леко грапава. Много ме е яд !!! И то смлях сьвсем малко, за да имам само за днес, исках да меля всеки ден пресен.

Защо се уставяш такива дреболий да ти развалят настроението? И моята сокоистисквачка се матира, но това го възприемам просто като знак на вярна служба. Смело слагай повече и мели по-дълго...нали си го взела този робот да го ползваш...

А иначе и мен ме хвана яд, когато в устрема си да смеля конопени зърна, смелих и уплатнителната гума с тях.  ;D

За олеото, това намерих в гугъл:

http://balcho.bg/bg/%D0%9F%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B7%D0%BD%D0%BE/7--%D0%A0%D0%B0%D0%B7%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D0%BC%D0%B5%D0%B6%D0%B4%D1%83-%D1%80%D0%B0%D1%84%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%BE-%D0%B8-%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%84%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%BE-%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D0%BE/

Ех, че грозен линк. tooth
Активен
Now I lay me down to sleep
I pray the raw will make me freak
 

Страницата е създадена за 0.239 секунди с 30 запитвания.